Доброволци украсиха за Коледа площада на село Райово

"Имаме си традиция, която се създаде преди 3 години", каза организаторът Нели Василева
14 дек 2021 09:08, Ния Христова
8

Доброволци украсиха със собствени средства за Коледа площада на село Райово, община Самоков.  

"Имаме си традиция, която се създаде преди 3 години, като идеята ни беше, че в едно българско село може да има приятна коледна обстановка. Събрахме средства, 20 доброволци се включиха в поставянето. Центърът на Райово се превърна в една вълшебна приказка", каза организаторът Нели Василева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Доброволците са събрали сума от около 1000 лв.
 
"Поставихме кутии в магазините на селото и така всеки имаше възможност да участва. А когато обявихме инициативата, кметът на община Самоков - Владимир Георгиев, беше първият човек, който откликна. Идеята е моя, но получих голяма подкрепа", допълни Василева.
 
В селото живеят около 600 човека. 
 
"Имаме читалище, както и изпълнители. Първата година, когато нямахме тези ограничения, беше много вълнуващо. Когато хората се обединят, всичко е възможно", подчерта Нели Василева.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
9
 
! Отговори
Ей така преди 2 години
Ей така правят нормалните хора. Не чакат , не мрънкят, а просто ползват ръцете и ума си за да си направят да им е хубаво и уютно, я така правят и света по-хубав
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде следващият министър на културата ще е от с.Райово. Да се готвят учениците от Злокучене- да боядисат съоръженията на детската площадка. Те са нашето светло бъдеще и културна надежда.
6
1
 
3
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Много е хубаво но не стават за министри на културата защото като деца не са играли на тенис със *** и не са ритали топка на улицата с Митко Берба.
5
0
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Райово,Рельово,Широки Дол,Шипочане,Доспей,Драгушиново,Злокучене,Белчин,са селца на около до десетина км от Самоков,с чиста природна среда и прекрасни хора.Ходил съм във всички от тях и на всякъде съм видял гостоприемството на населението и запазените вековни традиции.Около Райово има няколко хълмчета в покрайнините,до Палакария,които ми приличат на...кацнали извънземни летящи...чинии.Рельово цялото е на южния склон на Плана с прекрасна панорама към Рила.Да са живи и здрави хората и весела Коледа
4
0
 
5
 
! Отговори
Земеделец преди 2 години
Веднага да станат ми истри на културата!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Г. Димов преди 2 години
Грешка *** Василева
2
0
 
3
 
! Отговори
Г. Димов преди 2 години
*** Христова -зам. министър на културата!
1
3
 
2
 
! Отговори
? преди 2 години
Ко,Ко Коледа, Ко, Ко Коледа :)