Хотели и къщи за гости във Вършец пълни за празниците

Пакетите за Коледа са около 450 лева за човек, на НГ – около 600
22 дек 2021 16:15, Красимир Ангелов
14
Хотели и къщи за гости във Вършец пълни за празниците
Снимка: БГНЕС

Всички места в хотели и къщи за гости във Вършец са вече резервирани за коледните и новогодишните празници, съобщи кметът на курортния град Иван Лазаров за БТА.

В големите хотели, където освен храна и нощувки се предлагат и спа-процедури с топла минерална вода, пакетите са около 450 лева за Коледа и около 600 лева за Нова година. В къщите за гости цените са около 40-70 процента от тези, като там се предлагат празнични вечери, жива музика и излети сред природата.

От общината отчитат, че през последните години Вършец вече привлича туристи не само с чистия въздух и със своята минерална вода, но и с различни атракции. Във Вършец е изграден голям палеонтологичен парк с макети на животни, населявали района преди милиони години, въжен парк, пързалка за кънки, рампа за скейтборд, нова спортна зала с възможности за различни видове спорт, обновен е градският парк, който е вторият по големина в България след Борисовата градина в София, направени са нови спортни и детски площадки.

Въпреки пандемията и ограниченията, през тази година броят на туристите, посетили Вършец, е по-голям отколкото през 2020 и 2019 година, съобщи Лазаров.

Той коментира, че туризмът остава приоритет в развитието на Вършец и общината ще продължи да работи в тази посока съвместно с местния бизнес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 12 пътя е перфектен през петрохан,лично съм бил в къша за гости Свети Георги там готвят с домашни продукти по домашни рецепти,който ходи неоременно да опита кухнята там.Уникална е
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аноним 6 И какво ще правиш в Турция зимата? Ще ядеш баклава ли? Аз досега турски хотел с вътрешен басейн не съм виждал. А на Вършец има.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво е СПА хотелчето на Вършец. Ама пътя от София е ужасен.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860 Такава ти е съдбата. Господ и Тангра така са ти е отредили. На тях се сърди.
10
5
 
5
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Дядовците ни и бабите ми,верни на Царство България и Народна Република България, умряха в мизерия,след безкраен невъзнаграден труд. Майка ми умря потънала в мизерия,бидейки тя наследник на Вокил! Баща ми живее в абсолютна мизерия! Аз живея бездомен! Не познавам сред приятелите си един,който да си позволи баница Българска да си опече. Кои са тия богаташи,които нито за Царство България,нито за Народна Република България грам труд са положили,че да ходят по перверзни купони на любим Вършец? Кои ?
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Вършец да не са превърнали църквата в хотел? Иначе не виждам връзката на снимката със статията.
8
3
 
7
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Уплашените, нямат трезва оценка за действителността... Наркозависимите също...
7
12
 
12
 
! Отговори
От хората преди 2 години
Кмете,тези хора ще ги приемеш ли след това за лечение от ковид в същите къщи и хотели за твоя сметка.
6
13
 
13
 
! Отговори
Аноним преди 2 години
Който е луд да ходи още в България да се бута и да яде развалена храна. Аз ще ходя в Турция за 5 дни ол инклузив 5 звезден хотел за 370 лева на човек. Велели празници на всички
5
4
 
6
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Браво на Вършец!! Направили са си добър починал.
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как така бря .. нали бяха фалирали )
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са пък тези ваксинирани специално за Коледа? За Велик Ден ще трябва пак да се боцнат, че да се тежкарят в кръчмата. Пък за другата Коледа- ако са живи.
2
22
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, Омикронът ще ни довърши! Никой не спазва никакви мерки! Всеки върви по улицата - без маски, без никакви предпазни средства! Трябва да има полицаи, както преди 89-та година, с палката и бой който не си слага маска!
1
10
 
12
 
! Отговори
беше Ад преди 2 години
На тоя Вършец съм ходил като дете през Комунизма. Минералната вода смърдеше на нафталин и Сяра.