Може да има законови промени за равни права на родителите при развод

Надежда Йорданова се ангажира с въпроса за споделеното родителство
26 дек 2021 15:58, Петя Славова
133
Може да има законови промени за равни права на родителите при развод

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод, предаде БГНЕС.

Тя е провела още в събота (24 декември) телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”. В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде организирана среща с неправителствените организации.

Още по темата


Министър Йорданова се ангажира да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто ще копират т.нар. прогресивни тенденции на запад. В България майката е свято понятие. На запад е просто родител. А на практика, като разделят наравно времето между мама и тате, татето става Дисни родител и се грижи за развлеченията само. Съдът трябва да гледа кой реално се е грижил за децата, но на практика не се получава това. Помислете си добре, български ***.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важна тема
57
5
 
19
 
! Отговори
Брр преди 2 години
БАЩИТЕ ИСКАТ РАВНО ВРЕМЕ ДА ОТГЛЕЖДАТ ДЕТЕТО - ПР. ЕДИН МЕСЕЦ ПРИ МАМА, ЕДИН МЕСЕЦ ПРИ ТАТИ. ВИЕ , СКЪПИ БАЩИ, ДАВАТЕ ЛИ СИ СМЕТКА КАКВО ИЗДЕВАТЕЛСТВО Е ТОВА НАД СОБСТВЕНОТО ВИ ДЕТЕ?!?! МИСЛИТЕ ЕДИНСТВЕНО ЗА СЕБЕ СИ, НО НЕ И ЗА ДЕТЕТО И НЕГОВОТО ПСИХИЧНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ. НИКОЙ НЕ ВИ ЗАБРАНЯВА ДА ВИЖДАТЕ ДЕТЕТО СИ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ! Но да се мести ту тук, ту там, в различни среди, в различни условия, в различни градове понакога...?! Не го разбирам.
56
3
 
9
 
! Отговори
Край преди 2 години
Само на мен ли ми прилича на жената на Петър Стоянов - Антонина
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До умерения в изказванията: Вземи си детето утре и бъди само с него, без чужди елементи. Направи така, че то да е щастливо. Бъдете живи и здрави. Повтарям: зависи от човека.
54
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената дава много. При развод взима всичко. Най *** закони са в България / по СССР модел/ срещу мъжа. В ЕС законите за развод са тежки и трудни.
53
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След развод по българските закони само жената е родител и възпитател, мъжът става донор и престава да е родител. Това е незаконно отнемане на собственото ти дете и де факто отнемане на родителските грижи и права. На това трябва да се сложи край. Окончателно.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
65, бъди по-обрана и умерена в изказванията си, моля. Всеки може да е злобен, това е най-лесното. Не ми се губи време повече да ти обяснявам елементарни неща.
51
1
 
4
 
! Отговори
До 62 преди 2 години
Какво се почва? Почнало е още като си го създал. Другото е продължение. От човека зависи. Спрял ли си да се интересуваш от него заради личния си живот, забрави да почнеш отново.
50
6
 
12
 
! Отговори
Патиил, та знае! преди 2 години
За съжаление бащата е винаги виновен! По българското тъпо законодателство майката е всичко, а бащата - нищо! И който мисли да ми доказва противното - ще го пратя на ... Просто минал по всичко това...
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така се почва. Първо го виждаш, после го виждаш по-често и накрая споделяш по равно грижите. Ако не го виждаш, как ще се грижиш за него?
48
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Законът е правилен. Не го пипайте.
47
3
 
8
 
! Отговори
Клаус Швааб преди 2 години
Спокойно, в бъдеще децата ще са собственост на Държавата. Ще имате лимит по колко деца може да правите в зависимост от въглеродния си отпечатък и след това ние ще ги прибираме, за да ги възпитаме ПРАВИЛНО. В крайна сметка семейството, както расата, пола, религията и националните граници, са упадъчни отживелици, които нямат място в ПРЕКРАСНИЯТ НОВ СВЯТ, който ви готвим.
46
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко пак опира до закони и пари. Никак не е чудно, че хората не се женят с брак. Кой нормален човек иска доброволно да изгуби имота си заради златотърсачка? А барем половината от жените в днешно време са такива, да не кажа повече. Тъжна история. Пpocт народ, слаба държава, негодни закони.
45
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждането на дете за половин час на една торта в сладкарницата не е равно на грижа за детето. Това е отбиване на номер и самозаблуда, че си изпълнил бащиния дълг. И след две седмици пак. Всичко е до човека. Ако искаш да си родител на едни дете, никой не може да те спре. Но насила да го заобичаш, не става.
44
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До51. Добре , че ти е плащал / нали това си желала/.В ГДР, Дания, СССР,, РФ сега Русия такива мъже няма. Държавата покрива желанието на жената.В Дания дори извън брачно дете се стимулира
43
3
 
4
 
! Отговори
В коментарите преди 2 години
Само дитирамби на майки-мъченици отглеждащи по 5-6 деца, работещи на по 7, 8 места...
42
5
 
11
 
! Отговори
Олеле преди 2 години
Много парясници имало тука!Разведените разпашигащьовци деца щяли да гледат. Боже опази, те повечето и една пералня не могат да пуснат, един сандвич и една салата ги мързи да направят и нямат никаква представа колко пари отиват за дрехите на едни дете,за училище и за пълноценна храна с различни плодове и зеленчуци.
41
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако виждаш детето си, не го ли възпитаваш? Или само майките могат да възпитават и гледат?
40
4
 
17
 
! Отговори
Цъ преди 2 години
Моят бивш съпруг плащаше по 50лв. месечно за детето си, няма и друго семейство, спря да плаща точно на 18 й рожден ден, въпреки че детето учи още 1 година в езикова, след това - студентка - и нито лев. Не съм го съдила изобщо за пари. Има кой да го осъди! Никога не съм спирала детето си да вижда баща си според желанието и на единия, и на другия. Само спечелих от това, защото и детето разбра кой колко струва! Бащата е баща, когато е Човек! Само тогава!