Може да има законови промени за равни права на родителите при развод

Надежда Йорданова се ангажира с въпроса за споделеното родителство
26 дек 2021 15:58, Петя Славова
133
Може да има законови промени за равни права на родителите при развод

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод, предаде БГНЕС.

Тя е провела още в събота (24 декември) телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”. В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде организирана среща с неправителствените организации.

Още по темата


Министър Йорданова се ангажира да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
15
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Цялата Мара втасала, че до разводите опряхме. Кой вече сключва граждански брак?Някой олигарх ли се развежда? Да не е Домусчиев или на Маджо сина?
38
3
 
10
 
! Отговори
Съмнително преди 2 години
Що изведнъж той решихте да прекроявате закони? Кирчо да не се гласи да се развежда?
37
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може бащи, които искат да виждат по-често децата си да бъдат заклеймявани като безотговорни от жените. Не може да слагаш всички под един знаменател. Прави са татковците от протеста. Подкрепям ги напълно.
36
7
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Много жени масово злоупотребяват с "Домашното насилие" и отнемане на правата на децата от бащата,защото закона ги защитава,без да се интересува каква е жаната и какви ги върши тя.Е стига толкова!
35
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне половината мъже в България не са си вдигнали чуковете само и единствено заради децата.
34
17
 
12
 
! Отговори
Зът Ма преди 2 години
Проста жено, не само за министър не ставаш, ами и за *** за зеле. Вземайте брадвата и цепете на две, едната половина наединоя, другата на другия родител, поравно, да няма сърдити.Докато все още децата се раждат от жени и те рискуват живота си,за да дадат живот, докато и в 21-ви век умират бременни в родилната зала, правата трябва да принадлежат на майката.Повечето са едни шмуньовци,дето се изцръцкали в просъница, зада си направят собствения кеф, а не с идеята, че искали дете.
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При мен гена ми беше кръшкачаката. Мислеше, че ще си го слага с чужди постоянно и ще продължи да има лукса, които и осигурявах, чак някаква друга *** я надъха да се разведе и да ме цица чрез децата. Нямаше проблем за развода, но за останалото не и излезнаха сметките. У нас правосъдието е разделено за бедни и богати. Тя нямаше нито средствата, нито акъла. Намерих подходящи лекари и съдии, които след съответното подпомагане присъдиха пълни права на децата а нея я изкараха неуравновесена.
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жениш/омъжваш се по граждански ред, а се развеждаш по съдебен ред. Това е венец и тържество на справедливостта.
31
2
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
С как да го отгледам, като не виждам често детето си?
30
4
 
19
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
Още от коментарите си личи, как някои "мъже" нямат желание да дадат и 5 лева за детето си, понеже не били банкомати. В момента закона е такъв, че майката плаща 50% от разходите на детето, а останалите 50% се присъждат на бащата като издръжка. Но изглежда някои и 160 лева не искат да дадат, за да купи майката дрехи на тяхното общо дете. В повечето случаи въпросната издръжка не покрива 50% от разходите по детето и майката плаща по-голямата част. Но иначе някои се пишат бащи на хартия. Засрамете се
29
10
 
9
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Ти май живееш извън БългарияЗа мен жененият български мъж е кръшкач, който си хваща неомъжвани любовници или разведени такива. Верните мъже са изключителна рядкост.
28
6
 
10
 
! Отговори
По принцип преди 2 години
Децата принадлежат по равно на двамата родители, защото са ги създали те. Но... това е само по принцип. На практика ако си мъж след развода оставаш без жена, деца и къща и много дългове. Това е равенството според закона.
27
5
 
9
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
А ако единият родител реши да се премести в друг град, как се решава въпроса при кой да остане детето? С ново дело? Това е пълен абсурд. Разбирам бащата да има право да вижда детето по-често от два уикенда в месеца, ако има желание. Но струва ми се много мъже ще изпозлват правото на споделено родителство, за да не дадат и 5 лева за издръжка и пак да не го виждат редовно. Когато детето има нужда от дрехи, как ще се задължи бащата да му ги купи? Мислете малко преди да въвеждате *** закони.
26
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полово ли ще ги определяте? Кой подходящ. Ми аз имам приятели лесбийки и детето си е родено от едната. Как ще раздадете справедливост? Те са си ок, ама не върви според общообщественото.
25
1
 
11
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Да уточним: Искаш да си виждаш детето, или да го отгледаш? Две различни неща са.
24
14
 
11
 
! Отговори
българин преди 2 години
Защо има пре-много разводи,от общо взето малкото бракове?Защо болшинството жени са стари моми?Ами да ви го кажа простичко-защото у.р.у.с.п.и.и.с.т.в.от.о. на българката е стигнало невероятни висоти.И малкото омъжени,2-3 г. след свабдата гледат да се "обзаведат" с любовник,и съпругът вече е ***.Защото при законите у нас,никак не е трудно де се заведат всякакви дела с/мъжа,и всички институции да го подгонят.А тя-просто,без извинение, от едно легло,та в друго легло.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Равни права на родителите,да не става въпрос за родител номер 1 и родител номер 2 и кой на кого изменил както е обикновено,инак за какво да се развеждат и един от тях зачетен как 1,а другият е 2 с намалени права.
22
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват интересни времена за майките златотърсачки. Още се съм забравил тормоза, който бившата ми оказа, след като не даваше да виждам децата
21
13
 
6
 
! Отговори
Да преди 2 години
А и нали все работите тежки професии денонощно,как ще ги гледате тези деца..що се сещате за правата си когато ви бием шута ,щото *** е свикнала някой да му слугува м вече не щем ..после сме ви били изнудвали..то не всичко става с пари ама явно само като ви пернем през портфейла се сещате и ви боли
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес е имало протест пред министерството ВА правосъдието от бащи ограничавани да се виждат с децата си. А миловидната секретарка на Христо Иванов даже не си е направила труда да се срещне с тях, но изкача с ПР акция за проведен телефонен разговор и че евентуално щели да работят в тази насока.