Засилват контрола по пътищата, трафикът остава спокоен

Експерти очакват подобряване на пътната обстановка в страната
2 яну 2022 15:37, Елка Василева
4

Засилен е контролът по пътищата на страната в края на поредицата почивни дни около новогодишните празници.

В първите часове на предпоследния ден от нововогодишните почивни дни трафикът е спокоен. Въпреки това очакванията на полицията са част от празнуващите да започнат прибирането си още днес. Обичайно най-големи са задръстванията на автомагистрала "Хемус", където почти винаги има някакъв ремонт.

Още по темата

"Проблемът е, че тя е в много лошо състояние независимо от ремонтите, освен всичко не е и довършена. Какво се подобрява за пътната безопасност - мога да кажа, че почти нищо. Направихме един експеримент. Минахме по магистралата в лошото време, нито се вижда маркировка, има ръждясали ограничителни обезопасителни системи. Самите мостове са в аварийно състояние и аз смятам, че тази магистрала е опасна за използване", коментира Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки десетките препоръки от експертите промените се случват трудно.

Според статистиката на МВР жертвите до октомври 2021 г. са повече, отколкото през 2020 г. Загиналите в катастрофи през първите 9 месеца на 2021 са 418, докато през 2020 са 385.

Надеждите на специалистите са пътната обстановка в страната ни през новата година да се подобри.

Докато това се случи, шофьорите и днес трябва да внимават, ако пътуват по магистрала "Хемус" заради ремонта на виадукт и затворена тръба на тунел.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще призная че има контрол по пътищата ако има технически средства по цялата магистрала и радари за средна скорост. Всеки ден пътувам по магистралата и тия с джиповете карат най-малко със 150.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е бах тая статистика дето извадиха. 2021 имало повече жертви от 2020-та. А помни ли някой, че 2020-та 2 месеца беше забранено пътуването между населени места освен с бележка от работодател? Или това няма значение. Защо не се сравним с 2019-та примерно? И защо точно първите 9 месеца? А не примерно цялата година? Или няма значение? Само за сравнение 2019-та има 628 загинали.
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тиквата магистралите не са за автомобили а за конски каруци. Но пък чиляка си напълни чекмежето с пачки. По неговите участъци които са на дунавски вълни се кара с 50 км. Повечето от катастрофите са с такива които си мислят че карат по магистрала. Чак когато изхвръкнат през мантинелата разбират че карат по селски път от времето на монархофашизма. Карайте бавно не вдигайте високи скорости че ще ви ядат благото жито.