През януари ни очакват обилни снеговалежи

Между 15-18 януари ще има повече слънце, каза Петър Янков
6 яну 2022 10:47, Ния Христова
21

 

"Задават се валежи, днес е последният по-топъл ден. Започва продължителен период, в който Балканите ще бъдат атакувани от по-влажни и студени въздушни маси. Когато въздушните маси са с различна температура - студени и топли се срещнат на една височина, се получава конвергентна линия. Когато се срещнат на различни височини - се създава линия на неустойчивостта. Ние това го усещаме с бързо увеличение на облачността, валежи, предимно от дъжд", каза синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Те ще бъдат интензивни в югозападните части от страната и впоследствие източните части - Добруджа, където към 11,12 януари се очакват и виелици, тъй като ще се усили северният вятър. След това следва вторична вълна от снеговалежи. Около 15 януари, ако се сбъднат прогнозите, ще имаме снежна покривка от 8 до 15 см.", посочи Янков.
 
Синоптикът подчерта, че в България мъглите са едни от най-неблагоприятните метеорологични явления.
 
"Радиационни са мъглите в района на Благоевград и южно от Бургас. Това са мъгли, които са образуват от изстиването на въздушните маси. А от утре ни очаква пълен обрат на времето. В почивните дни в планините се очакват валежи от мокър сняг, а в населените места - дъжд. Ветровете във високите части ще бъдат от юг/югозапад, а в ниските части - от изток/югоизток", сподели Петър Янков.
 
Периодът между 15-18 януари ще ни донесе повече слънце.
 
"19-20 януари се очаква нова вълна от снеговалежи, те ще бъдат по-слаби. Повече ще бъдат в Северна България", добави синоптикът.
 
Вижте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси сняг зимно време ли бе? Сега ако ми кажат, че ще стане и студено зимата направо ще се гръмна. Къде се е чуло и видяло зимно време сняг, аз обикновено ходя на ски в Банско средата на Август!
18
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако този сняг не е през януари и февруари, то кога ве!
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охаа, нямам търпение! Дано падне повече сняг и скове истински студ!
16
3
 
0
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Явно хабер нямате от тези неща, заедно с 12. Бих замълчал на твое място. Разсейваш всички съмнения относно нулевите си познания... и други неща...
15
1
 
2
 
! Отговори
Винервур преди 2 години
Колко ренгена на час е тъз мъглица
14
1
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
Мъглата си е мъгла, ако щеш я дели , ако щеш не, не говори глупости
13
5
 
3
 
! Отговори
Атомна БоНба преди 2 години
Тея радиационни мъгли да не са от съветската мощна и непобедима юзина в Чернобил. Освен това, нали я циментираха със здрав съветски бетон? Как така мъглите са радиационни? Най-вероятно лунен радиационен ветер духа из глъвъта на предсказателя на времето.
12
1
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Мъглите от охлаждане се делят на радиационни, адвективни и смесени. Радиационните мъгли възникват в резултат от изстиване на земната повърхност и прилежащия въздух вследствие на топлинно излъчване (радиация).----- Представи си, че първичните ти схващания, символики и аналогии могат да имат и други значения. Радиация по принцип означава излъчване в най-общия смисъл на думата....
11
1
 
8
 
! Отговори
Цивилен преди 2 години
Абе, тоя да не е военен пенцьонер, че ръси таквиз бисери?
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Синоптикът подчерта, че в България мъглите са едни от най-неблагоприятните метеорологични явления."------Аз не знам държава, в която мъглите да са благоприятно явление. Навсякъде мъглите са предпоставки за катастрофи и други инциденти.
9
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 2 години
Идвам! Събирайте повече дръвца за огрев, че голем военно-харвардски ви чака.
8
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-слаб синоптик не бях слушал.Тоя е абсолютен некадърник!Феодално старче!Кой го държи тоя пенсионер?!За какво го канят изобщо?!
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Познават" колкото и някоя гледачка на боб. Язък за новите технологии с които разполагат. Или преписват от световните метеорологични станции
6
5
 
6
 
! Отговори
Доктор Сън преди 2 години
"Радиационни са мъглите в района на Благоевград и южно от Бургас.'' ???????????
5
0
 
13
 
! Отговори
То преди 2 години
не се иска да си голям синоптик, за да кажеш, че в средата на януари евентуално някъде в България ще вали сняг.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този човечец един път се извини за неточни прогнози, но сега продължава. Обещаваше обилен сняг до 15 см около Коледа, след това за Нова година, а сега за по-нататък.По-добре е да се пенсионира и да си гледа телевизията.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България вече има три сезона-пролет, лято и есен. Зима няма от почти 10 години. Детето ми е на 4 г. и още не е виждало сняг.
2
1
 
11
 
! Отговори
Минчо Празников преди 2 години
Толкова обилни колкото беше снега за Коледа? Петър Янков е самозванец! Не му вярвайте!
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То навън е пролет тоя валежи ,къде са бре?Взимате колосални суми да непознавате .