Трагично е състоянието на пътя между старозагорските с. Радунци и Борущица

Наш потребител е пуснал сигнал в HelpBook и до АПИ
Обновена: 7 яну 2022 21:05 | 7 яну 2022 19:39, Анисия Иванова
16
Трагично е състоянието на пътя между старозагорските с. Радунци и Борущица
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info продължават да пристигат сигнали, касаещи окаяното състояние на част от пътната мрежа в страната. Наш потребител подробно е описал какво се случва и какво трябва да се предприеме по отношение на такова проблемно трасе: „Пиша ви във връзка с Републикански път IIІ-609 - третокласен път, част от Републиканската пътна мрежа на България, преминаващ по територията на области Стара Загора и Габрово. Той би трябвало да свърза Южна България от село Дъбово, Старозагорско със Северна България – село Кръстец и след това градовете Плачковци и Трявна.

Пътят обаче реално не може и не изпълнява изцяло своята функция – той е в трагично състояние в участъка между селата Радунци и Борущица, област Стара Загора. Между Борущица, област Стара Загора и Кръстец, област Габрово, реално никога не е имало асфалтов път и може да се премине само с високопроходим лек автомобил.
Ще се върна обаче по-конкретно на участъка между селата Радунци и Борущица, който не е цялостно ремонтиран с десетилетия. Пътят, макар и третокласен, е труднопроходим с нормална кола, защото 7-те километра между двете села се преминават за около половин час заради дупки, неравности и липса на асфалт. При това с огромен риск да нанесете сериозни щети на автомобила си.

Състоянието на пътя допълнително се влошава с всяка изминала година от тежкотоварните автомобили, превозващи дървесина от дърводобивните райони около село Борущица. По пътя всяка пролет се извършват определени грижи за трасето – почиства се от свлечени скални маси, премахват се храсти и растителност, в участъка Дъбово – Яворовец – Радунци периодично се запълват и дупки. В участъка Радунци – Борущица обаче дупките просто се насипват, защото няма как там в това състояние на пътя да бъде положен асфалт. В интерес на истината това е направено и след лятото на 2021 година, но тази мярка има временен ефект и след зимните снегове напролет положението вероятно отново ще бъде същото.

През изминалата година отново отправих запитване до Агенция „Пътна инфраструктура“ по проблема и получих отговор, за който сърдечно благодаря. Осъзнавам, че и да получа отговор сега той няма как да бъде по-различен за толкова кратък срок, но се надявам новото ръководство на МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура“ в близко бъдеще да обърнат по-сериозно внимание и най-вече да отделят необходимия финансов ресурс поне за някакъв частичен ремонт на частта от Републикански път IIІ-609 между селата Радунци и Борущица. Особено на фона на обявената готовност от страна на министър Гроздан Караджов от 6 януари 2022 година за ремонт на близо 3000 км от най-належащите пътни участъци през настоящата година.

Вярвам, че един ден ще дойде времето и Републикански път IIІ-609 да изпълни своята основна цел – да свърже ефективно Северна и Южна България и да бъде алтернатива на проходите „Шипка“ и Проход на Републиката поне за леките автомобили“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата ще ви даде възможност да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: пътАПИБорущицаHelpbook
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
3
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Нали за тва Кирчо и Кокорчо откраднаха парите за Хемус и я спряха,щото се уплашиха,че Курица не птица ще вземе да напредне ,с хубави пътища и скъпарски коли,а тва ще обиди ва тенките,които трябва винаги да са с една глава по напред!Продължава промяната към повече дупки и калищак като в цоциализма!Виждате какво драпане да ровят фирмите,които строят пътищата в БГ,с цел да изчегъртат ГЕРБ!Така,че купувайте джипки и се наслаждавайте отстрани на недостроенатата Хемус,джиткайки по старите джедета!
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като гледам на снимката пътя е в прилично състояние, много по-добре е така от колкото да е асфалтиран и да е осеян с кратери.
9
6
 
7
 
! Отговори
нн преди 2 години
Преди година бах в Борущица, дъжд, покви, ужас. Ужаса става след разклона от Радунци до Борущица. По по-лош път в България не съм карал, но да замени Шипка или Прохода на Републиката нама как да стане на този етап. От Борущица нагоре е горски път, пък и да стане проходим път южна, северна България трябват навярно милиард, което няма как да стане сега.
8
3
 
8
 
! Отговори
vlady преди 2 години
Сигналът ще бъде разгледан в най-кратки срокове от най-близкия компетентен служител протойерей Храч Мурадян.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Екстра си е. Даже няма дупки за разлика от кварталните улици в София в момента са почти непроходими.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл да го асфалтират докато от там още минават дърварски камиони. Пак ще стане същият. Освен това между въпросните две села има ж.п. линия - невиждан лукс по тези чукари.
5
4
 
11
 
! Отговори
Сосидж преди 2 години
В Област Стара Загора всички пътища са трагедия. В съседната област Сливен, която е една от най- бедните е с по- добри пътища- пълен резил. Между Нова Загора и Стара Загора в статозагорсия участък е пълно с трапове (не дупки). АПИ отговарят- ми има проект и толкова.
4
2
 
6
 
! Отговори
ТРАГИЧНО и ПЛАЧЕВНО преди 2 години
....е състоянието на Цялата Държава, но това никой не го споменава. Днес основно се говори за 4к "средна" заплата, Индийски фирми менте и някакви скъпарски луксозни самолети с големи седалки за новото поколение човечество Глутилус Максимус :))
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и 5 коли неминават на ден по този път. Сигурно ще струва няколко милиона направата му. Не е рентабилно.
2
1
 
9
 
! Отговори
Хмх преди 2 години
Абе слагайте му тол такса и не го мислете! Това е вятъра на промяната.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то добре че не го ремонтират щот токчетурист и там ще усере пейзажа.