Пожар обхвана смесена гора над село Осеново

Огънят гори в ниската част, където няма сняг
Обновена: 30 яну 2022 19:02 | 30 яну 2022 18:55, Веселина Йорданова
8
Пожар обхвана смесена гора над село Осеново
Снимка: БГНЕС

Горски пожар гори над село Осеново, съобщиха от община Банско. Огънят е обхванал смесена гора, където няма снежна покривка, тъй като пожарът е на южен склон в ниската част на планината над селото.

Горят сухи треви, листа и корони на дървета. По първоначални данни огънят е тръгнал от запалена суха папрат, но причините към момента са неизвестни.

Към мястото на пожара пътува специализирана и друга техника, организирана от началника на противопожарната служба в Банско Димитър Клечеров, директора на Национален парк "Пирин" Росен Баненски, представители на ръководството на община Банско и служители на "Държавно горско стопанство Места".

Акцията се координира от директора на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Благоевград Георги Пармаков и кмета на Банско Иван Кадев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Осеновопожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
пожар през зимата ????????????????????????????????????????????????????
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какаво се правите на глупави много добре знаете, че вашите деца се крият по горите да пушат марихуана и да вземат амфетамини с алкохол пожар причинен от вашата гордост наркомани провалени
4
2
 
4
 
! Отговори
Йух преди 2 години
Герберастите пак палят.
3
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Оня ден гледам един в гората, реже с акумулаторно трионче защото не се чува
2
1
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ звучи крадливо преди 2 години
Та Радев и Премиера им виновни на гробарите, а пожарите се палят от местни тарикати и цялото село си ги знае..., а няма дърва защото ГРОБ-мафията изнася дървата за Гърция... там се печели повече, като тока де и това е ЗАКОННО по законите на Борисов! Да си герберунгелски *** - това е завинаги... мъка!
1
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме Промяната! Хората палят пожари, за да си набавят дърва за огрев! Рсдев имрпидворната му хунта докараха до просешка тояга народа! Ще плачете за Бойко!