Сербезова нареди проверка по случая с починалата жена във Враца

Ще проверяват Спешния център, така и МБАЛ "Христо Ботев" в града
Обновена: 1 фев 2022 18:01 | 1 фев 2022 15:55, Веселина Йорданова
178
Сербезова нареди проверка по случая с починалата жена във Враца
Снимка: БГНЕС

Здравният министър проф. Асена Сербезова възложи проверка по случая с починалата жена в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца.

Още по темата
Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ ще проверява както Центъра за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия, съобщиха от ведомството.

Регионалната здравна инспекция също започва проверка по случая, съобщи директорът на здравната инспекция д-р Орлин Димитров.

Тя ще започне утре, когато ще бъдат готови резултатите от аутопсията на жената и заключенията на патоанатомите.
Директорът на РЗИ-Враца каза, че сигнал за случилото се тази нощ в болницата е подаден от изпълнителния директор на МБАЛ-Враца д-р Петър Керемидчиев. В болницата, по негово разпореждане, вече е започнала незабавна вътрешна проверка.

В социалните мрежи се разпространява видеоклип, на който се вижда, че младата жена изпада в безпомощно състояние в приемната на спешното отделение на болницата. Там я закарват близките й, защото не дошла линейка.

Още за трагичния инцидент вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано поне да се спре прикриването на лекарски грешки.
37
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква стана тя при Кирчо и Кокорчо яко се мре
36
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е сега Фигуранта да филосоства.....???
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-скоро ни уведомете за резултатите от проверката. Проверки - бол, но нищо от това! Здравната система си замина кардинално още преди 10 години. Сега само го констатираме.
34
2
 
41
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Голяма работа - проверка наредила. И какво ше стане... Нищо. Всяка година десетки хора си заминават така, нареждат проверки и греда.Серийно престъпление си е вече.Светла да е паметта на тази невинна жена!
33
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойковите *** да същата смърт ви пожелавам
32
3
 
12
 
! Отговори
До Лекар преди 2 години
Може пък друго да излезе от проверката. Например, че някой не си е свършил работата.
31
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да спрем да плащаме здравни осигуровки след като няма здравеопазване.
30
4
 
11
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
И да проверят, кво??? Здравеопазване няма, това ще излезе от проверката
29
3
 
15
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Няма промяна за съжаление. Всичко е по старому.
28
2
 
25
 
! Отговори
Гоги преди 2 години
Мир на праха на жената, болницата е отдавна фалирала... и морално, и финансово, и материално. Сербезова трябва да се разрови по дълбоко от спешната помощ в тази болница, да гледа къде са парите и ще намери кърлежите. Примерно в онкологията какви ли яки бомби ще изникнат
27
2
 
21
 
! Отговори
Anonymus преди 2 години
Ние сме страната на проверките. Стане нещо нередно - проверка. Жалко, че не сме страната на резултатите.. От 10 проверки една да се докаже ще е чудо. Сега този случай ще стане поредния без виновни.
26
3
 
11
 
! Отговори
ко стааа преди 2 години
ВСИТЕ ГОУЕМИ ПРОФЕСОРИ СЕ ИЗПОКРИХА?? ПОНЕ НЯКОЛКО ДЕНА НЯМА ДА ИМ ГЛЕДАМЕ МУУТРИТЕ ДА НИ ЛЪЖАТ ЗА КОВИД. СЛЕД ТОВВА ЩЕ ПОЧНАТ ДА ОПРАВДАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ. ПО ТЕЛЕВИЗОРА СА ВЕЛИКИ, АМА Я ВЛЕЗТЕ В САЙТОВЕТЕ ЗЗА ДАРЕНИЯ, ДА ВИДИТЕ КАКВО ЧУДО Е - МАСОВО ХОРА ХОДЯТ В ЧУЖБИНА ЗА ОПЕРАЦИИ, ЩОТОТ НЯМАМЕ КАДЪРНИ ДОКТОРИ!
25
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Кажи къде да дойда за да ти покажа., че не е само зад монитора? Трагедията е пълна, но герберопитеците политизират. Вие къде бяхте 12 години бе? Тази да не е там от вчера.
24
5
 
19
 
! Отговори
Любо питен преди 2 години
А къде е сега другарката нинова с мощен глас да обвинява липсата на държава? Къде е сега кривата щанга с убитите от систевата Майки да врещят и да се хвърлят по пода на здравното министерство в краката на охраната и министърката? Няма гииии.
23
1
 
24
 
! Отговори
2луп преди 2 години
Всичкото годно, което излиза от медицинските университети заминава директно на запад. Тук остават двойкари и връзкари да работят за минимална заплата.
22
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
До 21.абе ей *** и тук ли намери да се изсереш за стотинки бе? Ако те намеря ще те смажа от бой. Жената почина той политиканства.
21
0
 
36
 
! Отговори
Жалка работа преди 2 години
Мале мале гледах видеото! Тая *** на гишето е за разстрел. Жената клюмна глава а тая разпитва за ЕГН то. Жалко за детенцето което гледаше как майка му умира
20
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горкото дете . Болницата да плаща кръвнина ся за 10млн. Просто нз ако беше друг човек съпруга щеше да има масово убийство
19
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Думи нямам! Тая, дето невъзмутимо си бъркаше кафето, докато жената се гърчеше, подала молба за напускане. Дано я осъдят. Ама само тя да беше, на ръце да я понесем. Цялата ни здравна система е рухнала, а отношението на лекарите към болните в голяма степен е отвратително. После що българите не ходели на лекар и що последните ядели бой.