От психиатричната болница искат помощ от държавата след пожара

Инцидентът се размина без жертви
2 фев 2022 08:40, Ния Христова
12
От психиатричната болница искат помощ от държавата след пожара
Снимка: Pixabay
Пожар изпепели част от отделение в държавната психиатрична болница „Свети Иван Рилски” в Нови Искър. Сградите в болницата са стари и част от тях са направени от гредоред. От болницата казват, че ще поискат помощ от държавата, съобщи Нова тв.
 
"Имахме авария в трафопоста, който е към болницата. Електричеството беше преустановено. Това е нещо, което се случва често. Търсим помощ, за да може болницата да бъде обезпечена с електричество 24 часа в денонощието", заяви д-р Ирина Лазарова.
 
"Докато нямаме електричество обаче ние на практика нямаме достъп до нито една от системите за сигурност – в това число и до камерите, които са за наблюдение на хора с потребност от висока степен на психиатрична грижа", каза още тя.
Още по темата
 
"Не знаем как точно се е случил инцидентът. Когато в цялата болница няма електричество и всичко е тъмно не можем да знаем дали болният е искал да запали цигара, или е искал да осветли нещо", добави Лазарова.
 
Според нея трябва да бъде обърнато внимание на това, че психичното здраве и сигурността на хората с психични проблеми са от ключово значение. 
 
"Важно е това да залегне за дълго време в политиките за психично здраве в България", категорична е д-р Ирина Лазарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕГА СЛЕД КАТО ВИДЯХА КАК ДОБРЕ СИ СЛУЖАТ ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ С КИБРИТА ДА СЛОЖАТ ПО ЕДИН НОЖ ДО ВСЕКИ БОЛЕН- ЕЙ ТАКА ДА НАПРАВЯТ ЕКСПЕРИМЕНТ.
10
0
 
0
 
! Отговори
Фас преди 2 години
Ако обещаят да приберат Тиквуций, тогава.
9
0
 
3
 
! Отговори
Радев преди 2 години
Д-р Гълъбова, поведете още едно следизборно хоро и "ще ви се даде".
8
1
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
"Психиатрията " не е наука,а антинаука. Науката ,която помага на хора с нервни проблеми се нарича "НЕВРОЛОГИЯ". Психиатрите на Хитлер,които съсипваха аристократки,превръщайки ги в месо за Джой Дивижън бяха евреи. Като Хитлер.Само слабаците унищожават мозъците на хора с чувства и нормална емоционална система. Психиатрите са луди за връзване!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МалъкАми посети Афера.бг и ще разбереш. Същата, дето публикува снимките с шкафчето. Не знам защо, ама почтените от промяната нещо спряха да цитират публикации от този сайт??!! Какви ли става?
6
0
 
5
 
! Отговори
съд преди 2 години
До Мен: Освен батко и братко при тия управляващи требе да добавим и още една (поне за сеги е само една) роднинска връзка - "женка".А ако малкия пита коя е и женка, отговарям му веднага - на Лорер женка му.Скоро трябва да очакваме и балдъзи, шуринайки, учинайки,калековци,брадчеди до осмо коляно и всекъв друг вид роднини както близки така и далечни.Надявам се, назначенията за сега да се сведат само до роднини до осмо коляно и да не прибягват господата управляващи и до назначения по съседски.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кой е шеф на тази болница? А? Цветеслава Гълъбова!!!! Туш! Същата дето на снимката на инициативнипя комитет на Радев е с едни гърди и корем пред самата президентска двойка!!! Тя, Мая Манолова, Татяна Дончева и съдия Ченалова почтените лица на ПРОМЯНАТА дето най ме кефят. "Радев вдигна юмрука и ни поведе в битка за България" 22.12.2021. Да си бе гладала болницата, за което й плащаме. То бива натегач! Ама!
4
0
 
4
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Всс, булгаргаз, антикорупционна комисия, ббр, и още и още. Предстоят и нови "прозрачни" промени
3
1
 
0
 
! Отговори
Малък преди 2 години
До Мен - Кои са батко и браткооооо ?
2
2
 
3
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Коя държава, то държава няма от години. Само кражба и далавери и кой оцелее, оцелее.
1
2
 
8
 
! Отговори
Мен преди 2 години
"Социалистите" не се интересуват от тази социална единица, по-важно е сега да нагласим батко и братко