Дълги опашки по бензиностанциите, на места литърът скочи над 3 лева

Някои смятат, че скоро изобщо няма да има гориво
Обновена: 2 мар 2022 22:14 | 2 мар 2022 22:14, Анисия Иванова
742
Дълги опашки по бензиностанциите, на места литърът скочи над 3 лева
Снимка: Bulgaria ON AIR

На фона на войната в Украйна и повишаването на цените на петрола на международните пазари, у нас се извиха опашки пред бензиностанциите в цялата страна тази вечер. На места литър гориво струва над 3 лева.

Хората се притесняват, че от утре тези цени ще бъдат още по-високи. Затова тази вечер пред всички бензиностанции в София гледката е една и съща - дълги опашки от чакащи автомобили.

Някои от хората казват, че са тук, за да хванат ниските цени, а други се притесняват, че скоро време изобщо няма да има гориво и затова искат да заредят, докато още имат шанс.

Хората чакат средно около час, докато заредят. Някои казват, че са обиколили няколко бензиностанции, тъй като на места горивото е свършило.

Огромни опашки има и по бензиностанциите в цяла Северозападна България от Видин до Враца.

Шофьорите споделят, че се редят за гориво заради огромен скок на цените за ден и слух, че  горива скоро въобще няма да има на бензиностанциите.

Днес спонтанен протест затвори международен път Е 79 край Враца. Това обаче продължи едва четвърт час, защото полицейски патрули освободиха движението на колоните.

Недоволството е предизивикано от непрекъснатото покачване в цените на горивата, които на някои места в региона днес надхвърлиха дори 3 лева за литър.

Хората се организирали само за 2 часа в социалните мрежи и се събраха на отсечката между Враца и Мездра. Те преградиха пътното платно и в двете посоки и по този начин изказаха недоволството си от случващото се. Шофьорите се заканиха, че ще се съберат и утре.

 

Опашки имаше още във Велико Търново, Русе, Пловдив и Кюстендил.

Засега няма основателни причини да се очаква поевтиняване на петрола. Скъпият бензин и дизел водят до вдигане на цените и на редица други стоки заради по-високи разходи да транспорт, коментираха експерти

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


742
Още по темата: горивоBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
607
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо не ми се връзва,санкции се въведоха на Русия а то ще се окаже,че ние сме по-зле и от руснаците....как се получава тая работа...има яко гушкане ми се струва на групичката от Харвард...
606
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заредих днес на 5.60лв без ама абсолютно никакви драми, няма даже и опашка.
605
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 644 Ей заради такива като теб утре ще е и 5 лв. и пак няма да има драми! Ама сега като освободят и тока и ще видите какво е драма!
604
1
 
3
 
! Отговори
Хан Тервел преди 2 години
Нали Държавната Петролна Компания не беше добра идея ...щото регулира цените и ограничава спекулата. На ви сега....На времето България имаше толкова петролни бази че можеше да съхранява горива за 5 години (при война)!!!!!!!!
603
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради жужето цените тепърва ще летят на горе, не ви е виновен харвардския
602
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заредих на 2.74 днес,без драми.
601
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле преди малко взех последния барел петрол сега ще купя и пушка да го браня
600
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то това остана, да няма бензин и правителството го закъса окончателно. Да мислят, но това да не го допускат, защото народа ще изтреби. Не го казвам като шега.
599
2
 
11
 
! Отговори
Селчо преди 2 години
Щом на 3 лева правят опашки да зареждат измекяритте, не са за съжаление... 5 лева да стане бензина им пожелавам.
598
1
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен705А олиото 15лв салата ,на картинка ,само
597
3
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен704Да виждаш, от като я подритнахме тая дружба , какво стана ,ама още има да става ,с микроскоп ще я търсим това дружбата с Русия
596
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мани те го тоа бендзин, иде пролет, садете зеленчуци, че доматите и краставиците, че станат летоска 10лв.килото.
595
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги съм знаел, че руско-българската дружба е най-скъпото нещо за българите.
594
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При криза водещо е рационалното икономическо поведение. Харчи се за най-необходимото. Никога не съм пълнил гушата на спекулантите. Заредих преди дни на 2,59 лв. Ще ми стигне за 20 -25 дена, защото работата ми е на 4 км., а два хипермаркета са ми на 700 - 800 метра. Като дойде време за зареждане цента не ме притеснява. Ще режа други разходи, които не са от първа жизнена необходимост - заведения, разходи за почивки, спорт, книги, мебели, дрехи.
593
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАми то целта е, тези дето четат това, да се стреснат и да се втурнат да зареждат- Макар , че това е тъпо, защото две-три туби бензин, освен да ти изпепели къщата, друго няма да направи.
592
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май наистина вече трябва да се съди за всяване на паника. В момента виждам бензиностанция във Варна, няма и един човек да чака.
591
4
 
12
 
! Отговори
Ценител преди 2 години
Оценяваме промяната ! Така че, бензинът ще оценим на 5 лв. ! Какво стана с едни лигльовци, дето се самозапалваха за 20 ст. увеличена сметка за ток ????/ Къде се скриха тези хора ??? Не виждаме "озарени факли" от самозапалили се будни гражданаи !
590
10
 
15
 
! Отговори
Ами...... преди 2 години
Нали искахте промяна ??? Е, ето ви я промяната - вече с 10 лв. ще пазарите това , което преди "промяната" пазарувахте за 1 лев !!!! Да ви е честита промяната , другаре !!! Освен една студена вода , "промяната" ще ви даде поедно судено л.а.йно, едно студено пишле и една топла комунистическа прегръдка ! Честито ,другаре !
589
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Амстердам вече литър гориво е 2.40 евро, скоро и при нас.
588
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните хора още вчера заредиха, защото знаят какво ги очаква. Не че това много ще им помогне, но следващите танкери ще дойдат по новите цени, а те са 30% нагоре за една седмица. Реално литър бензин и дизел в България в средата на март ще е между 3.15 и 3.30 ако продължат да идват танкерите, ако не ще е 5 лева с демократичен петрол от далеч.