Варненски адвокат плаща глоби на бежанци за "синя зона"

Вече има и няколко кражби на украински регистрации
19 мар 2022 18:10, Анисия Иванова
39

Варненски адвокат плати глобата на украинска гражданка, паркирала на "синя зона", без да плати. Към момента няма официално решение за промяна в регламента за ползване на паркоместата в платената зона в града за престой за коли от Украйна.

Преди няколко дни адвокат Христо Раев вижда как служители на "синята зона" поставят скоба на автомобил с украинска регистрация. Собственичката на колата - жена с две деца, плачела. Наложило се адвокатът да плати глобата от 20 лева.

За украинците не е ясно дали могат, или не могат да паркират безплатно.

"Нашият наемодател ни каза, че автомобилите ни са освободени от "синя зона". Колата ни беше паркирана на едно и също място две седмици. Но във вторник видях, че ѝ е сложена глоба. Служител каза, че за украинците не е безплатно и трябва да си платя глобата, така и направих", разказа Семьон.

Официално решение на Общинския съвет автомобилите с украинска регистрация да не се таксуват в зоната няма, уточниха от "Паркинги и гаражи". И поясниха, че хората могат да платят чрез мобилно приложение, както и в търговски обекти. А междувременно от областната управа обмислят обособяване на паркоместа за украинските коли в периферията и централната част на града.

"Подели сме тази инициатива да проведем разговори с общината и с Пристанище – Варна за определянето на специални паркинги, за да не се налага паркирането им в "синя зона", заяви областният управител на Варна Благомир Коцев.

А заради негласното правило, че украинците могат да паркират свободно, вече има и няколко кражби на украински регистрации.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 2 години
Сменете заглавието на 'Варненски адвокат плаща 20 лв. глоба на украинка с 2 деца' иначе ще публикувам телефона на адвоката и ще го побъркат :)
27
1
 
13
 
! Отговори
България преди 2 години
Да си ходят в Украйна тука няма място за тях! Ние защо не паркираме без пари ? На нашите деца 40 лв. на месец на тях на ден 40 лв. Нашите родители пенсионери по 300-600 лв. пенсия а за тях 40х30 1200 лв. на месец !!! И нахалните безплатно здравеопазване, кой ще плаща всичко това - ние драги Българи от нашия джоб ще е всичко!!!! А тия мъжете Украйнци какво правят тук - те са дерезтиьори не бежанци защото от 18-60 г има закон да се бият там!!! На границата кой ги пуска, кой ги проверява за Ковид
26
5
 
41
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Значи аз плащам 55 лв синя зона,171 лв данък МПС,97 лв винетка,данък сгради за четири имота и в един момент ми се изсипват някакви клингонци и всичко да им е на аванта!Тия платените репортажи са ми ясни!Идват със скъпите автомобили,единия нямал двадесет лева да си плати глобата,другия не знаел как се праща сме!Та да ви кажз,че нашите латински,ако имат пари в джоба винаги си плащат без да се пазарят!Клингонците да изчезват от Варна
25
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ще пълнят града с автомобили и няма да плащат синя зона.А варненци къде ще паркират?Гледам че на бензиностанциите украинците зареждат без да се замислят,ще имат и 1 левче за синя зона.На времето само за да изляза от Украйна на границата ми взеха 20$.Там е такава корупция,че тук ще ви се стори рай.
24
1
 
21
 
! Отговори
граничар преди 2 години
зоните са платени, някой трябва да приеме разходите.
23
0
 
44
 
! Отговори
Един преди 2 години
А, на мен ще платиш ли синята зона, искам и хотел с гледка към морето,а забравих за нас данъци, осигуровки, такси, няма хотели няма детски надбавки,ние сме товарните коне
22
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте му номера да го имам. Аз съм шести потомък на бежанци.
21
7
 
10
 
! Отговори
azzy преди 2 години
Вчера си говорехме с жена ми по темата. И ние имаме "лъскава" кола и 5к евро, които евентуално можем да изтеглим. А може и да не можем. Така че, ако се наложи, сме само с "лъскавата" кола някъде по чужбина. Без стотинка. И, между другото, повечето европейски държави, както и ние, не поддържат плащане през смс на чужди номера. И Ко прайм ся? Не ги защитавам, всеки ден се сблъсквам с тях, при нас има няколкостотин. Има свестни, има и ***. Но се замислете в такава ситуация ние как ще сме.
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не плащаш и на Българите бе
19
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то от ушеви, украинци и бойковия интегриращ се електорат, няма къде да паркира човек когато има работа. По цял ден въртят синджира паркирали безплатно, защото са с привилегии.
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не редно ако в тяхната държава е можело да правят каквото искат тук все пак има правила какво ще стане ако всички паркираме където искаме не плащаме зона,винетка итн ?
17
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тАпата укра има пари за кола и пари за нафта от 3 лева литъра - все ще намери 2 лева за зона! Да не се правят на ощипани, да не ги питаме дали имат Гражданска Отговорност, че ще трябва да се бръкнат по 300 лева и за това. А валиден ГТП? Още 60 лева. А грайфер на гумите? А риванолче в аптечката в срок? Не може някакви безконтролни хохли да се движат в абсолютно нарушение на Закона за Движение по Пътищата!
16
3
 
4
 
! Отговори
Дар от вселената преди 2 години
Хора които казват че на този свят няма лесно, всъщност лъжат нарочно !Запознайте се с мен, но само ако ме обичате, за да ви обясня за какво става въпрос!
15
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да не плащат?!? Я да ги пратим в Лондон да видим дали няма да плащат?!? Или в Париж?!? Ако искат да не плащат - да отидат в Киев, тъкмо има много свободни паркоместа! Ееей, доживях в моята собствена държава всички да ме гърбят и да живеят на аванта - едните имали тъмен тен на кожата - аванта, другите преплували Средиземно море - аванта, трети не знаели точно от кой пол са - аванта, че сега и тия - почнали да се правят на нацисти, ама не им се получило? Нанайци аванта!
14
1
 
36
 
! Отговори
gele преди 2 години
ама тия извънземни ли са та няма да плащат.Ако не да паркират пред кметсвото.
13
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще видим за какво украински банди говореше Макарон преди няколко години ...
12
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изчезват оттук. Да отиват на Запад или в САЩ, ама там не ги искат.
11
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И между другото не са само жени и деца. Има и мъже - млади, прави и здрави.
10
4
 
45
 
! Отговори
Saki преди 2 години
Наблюдавам ги в магазините,на улицата,в колите им. И не оставям с добро впечатление. Личи си ,че не са европейци и няма да станат никога.
9
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нахални ,ще спират на зелена зона безплатно )че като искат всички да се бежанци на по морето кой че им плаща след време