Проверки след оплаквания - украинци бягат от лошите ни условия

Собственикът решил да приеме бежанци, защото не работил 2 години
9 апр 2022 19:07, Анисия Иванова
305

Проверяват местата за настаняване на бежанци в Русенско след сигнал за лоши условия в къща за гости в град Мартен. Собственикът ѝ приема 9 души, бягащи от войната, които само след 3 дни искат незабавно да напуснат дома, недоволни от състоянието на къщата.

В къщата за гости се настаняват две семейства с малки деца и жена в неравностойно положение. За настаняването им собственикът на къщата трябвало да получи по 40 лева на човек за вечер като компенсация от държавата.

След 3 дни обаче, бежанците се свързват с местна доброволческа организация и молят незабавно да бъдат преместени. Приемат ги в Кризисния център на Каритас в Русе.

"Оплакаха се, че не са имали достатъчно храна. Също така, че пространството е било тясно, не е било пригодено за хора с увреждания. Като цяло се оплакаха от отношението", каза управителят на "Каритас" – Русе Георги Михов.

Семейството не пожела да застане пред камерата ни. Споделиха, че са много стресирани и изплашени. По думите им в къщата е било студено. Собственикът се е държал много лошо с тях. Той обаче отрича.

"Смятате ли, че ще ми дадат от общината всички видове разрешителни, ако няма условия? Четири стаи с 3 бани, 2 тоалетни, широки спални - нова къща - изолирана с климатик и т.н.", изтъкна собственикът на къщата за гости Пламен Митев.

Мъжът твърди, че семействата са искали да бъдат настанени в по-луксозно място, затова са се оплакали. Той е решил да приеме бежанци, защото не е работил близо 2 години.

"Аз не работех от пандемията насам, платихме патентни данъци, спря ни. Не съм взел една стотинка помощи, карам си на моите пари, на моите мускули", подчерта Митев.

От предоставени на екипа ни кадри от мястото, където в момента са настанени украинците, се вижда, че пространството е по-широко. Кметът на Русе е разпоредил проверка на всички места за настаняване на бежанци.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


305
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
47
 
7
 
! Отговори
Тракиец преди 2 години
Заради БОЛШЕВИШКА ТЕРОРИСТИЧНА БЪЛГАРОУБИЙСКА РАСИЯ губим територията си която БРАТСКА ГЕРМАНИЯ И АДОЛФ ХИТЛЕР НО ПОДАРИ ПРЕЗ 1941 г И НИ НАПРАВИ 220 000 кв км а после Русия ни разпокъса и отне всичко територии и ни направи на половина . Умрете руски врагове УМРЕТЕ И ПРОКЛЕТИ БЪДЕТЕ ВО ВЕКИ
129
6
 
72
 
! Отговори
До Гиб Мелсън преди 2 години
Лицемерието- да приемаме бежанците от различни страни различно, е част от либералната евро- американска доктрина, на която сме си свалили гащите доброволно и безапелационно!
128
4
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и нашите хотели една стока... а ако не им харесва, винаги могат да се приберат у тях. Насила тука никой не сме викали и насила никого не го държим.
127
6
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не е загубила територия заради Русия а заради Фердинанд
126
4
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
що не си идат на х тези нахалитети , искат да стоят само по морето и били лоши условията , да ходят на хотел като искат пет звезди
125
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо правителството продажно ни мъчи с тез ***. Та и знамето вече ни подменят. Силидарни, с какво???? С войната ли??? Все още се ослушваме, но като се вдигнем че станат тия отгоре на украинци, руснаци, македонци, ще ги преименуваме и ние. То вече не се търпи!!
124
4
 
90
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
За тях ние сме Запад. Те идват от изток, Те не са в НАТО и ЕС. Ние сме и в НАТО и ЕС и пак сме по бедни и имаме опашки от клошари по каазаните за бооклук. Затова са разочаровани. Те не могат да проумеят как може да има такава бедност в западна държава членка на ЕС и НАТО. Между другото, защо сирийските бежанци ги трупаме в казарми а украинските бежанци в хотели?
123
2
 
96
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората, които бягат от войната, независимо дали са християни или мюсюлмани са тихи, уплашени, объркани и скромни! А такива, с големи претенции - те са емигранти, ползващи този шанс. Но, изненадите продължават за всички страни.
122
3
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 142 Интересна представа за възпитание имаш, щом смяташ за "възпитани" нахалници с претенции. Един снимал физкултурния салон в Германия, където са настанени в кутийки-спални с подвижни стени и шумно плачка"Как може, за това ли се бият нашите хлопци". Чакай бе пiч, те се бият за да ви уредят живота в западен лукс, така ли? Явно с това ги залъгва друсаният клоун. Възпитани следващата година... Читав човек никога не би се оплаквал от условията в бедна България, а би оценил жеста! М***нг***лckи вой.
121
4
 
71
 
! Отговори
Тия са доста нагли преди 2 години
Претенции имали, разбираш ли!
120
4
 
90
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идват, за да избягат в Европа, защото сега им е паднала сгодна възможност. Идват от най-пропадналата страна и очакват да получат това, което е било в мечтите им за розов и бляскав живот в Европа. Затова са със свръх изисквания. Но реалността е друга.
119
5
 
72
 
! Отговори
Тя лудостта преди 2 години
Да приемат само тези от районите на военните действия,другите да си плащат почивката.
118
4
 
88
 
! Отговори
. преди 2 години
***, нито в аптеките, нито в хранителните магазини, нито на бензиностанците си плащат, че били бежанци, по морето са пропищели, докато украинката е вътре и пазарува, украинеца я чака със запален двигател, на скорост, това дори нашите ц... не го правят, но никъде няма ни по сайтове, ни по телевизии, ни по радиа, да го видите и чуете. Политкоректно властта от страх от улица запек "ни дума, ни вопъл ни стон не обелва", а през това време, вече се говори, че хората създават доброволни отряди...
117
6
 
88
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете, не ви ли е жал за сирийските деца, които спят право на земята в дъжд и студ на палатки, а ви е жал за украинските, които спят в петзвездни хотели и са недоволни нещо? Не ви ли е жал за децата, които пият от водоноски с престояла вода и ядат сух хляб в лагери, а ви е жал за тези, които са на курорт и се нежат по морски плажове? Каква е тази дескриминация? Нали сме демокрация, или не? Че и укро фашагите съвсем безплатно
116
75
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинките идват от война и пак са по-добре възпитани и свикнали на по-добри условия от бедните българи...
115
44
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според мен много българи така както се заканват да се саморазправят с украинки ще си изпатят. То в СССР беше прието жените да бият мъжете си... Не сте ли гледали *** филми. Една мощна мамаша като ти изперка един шамар и падаш от раз.
114
51
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкции за България, че не осигурила условия и е принудила украинците да живеят в нечовешки условия.
113
4
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чемодан, вокзал, Киев! Айде, като не им харесва, никого не задържаме насила! В Киев е безопасно сега, всичко работи, да заминават!
112
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези от Кенсънгтън палас ли дват бе мамма му стара?
111
4
 
66
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Държава в която продажбата на бебета,като стока е законно,няма място в ЕС.Тия да се връщат в Киев и да живеят там в хотелите безплатно ,да ползват безплатна храна и транспорт.