Сигнали от Helpbook за изгнили дървета и поредното незаконно сметище

Ако видите нередност, подайте сигнал и изпратете снимки
19 апр 2022 19:50, Анисия Иванова
7

Снимка: Helpbook

Какъв е редът за извършване на кастрене или премахване на потенциално опасни дървета ни попитаха в платформата на Helpbook.info. За всички дървета, разположени в паркове, градинки, алеи, спортни и детски площадки, междублокови пространства, училища, детски градини и т.н. отговаря съответната община. Ако имате съмнение за дадено дърво, че е опасно с надвиснали сухи клони или прогнил дънер, необходимо е да подадете заявление за кастрене на клони или отсичане на дървета.

За подобна ситуация получихме сигнал от район „Люлин“ - опасно дърво, което се намира в училищен двор. След подаване на необходимото заявление и посещение на отговорните лица при реална нужда трябва да се отстрани.

По същия проблем ни сигнализираха от град Русе. Немалко изгнили дървета са забелязани в околоблоковото пространство в кв. "Здравец - Изток" като молбата е за взимане на спешни мерки.

По друга тема ни изпратиха снимки от село Брод до Димитровград, на които се вижда отвратителна мизерия на нерегламентирано сметище. Огромно пространство е заринато от всевъзможни боклуци в непосредствена близост на асфалтов път. Строителни отпадъци, найлони, чували, клони и битови отпадъци „красят“ гледката на преминаващите. Нужно е предприемане на проверка, установяване на нарушителите и предприемане на санкции. https://helpbook.info/signal/view/2910

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението.Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Еми все пак е населена с такива като теб...
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на радеф е факт!!!
5
3
 
2
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Видимо не си добре
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахах Тия сметища са из цяла България, във всяка река и дол, до всяка пътна отбивка...все едно падате от марс, егаси! ама българчетата обичат някой да дойде и да ги оправи разбираш ли!
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандък Ханъм отваря работа за братски турски фирми в София и са договорени още стотици строежи в градинки с дървета! Това не е корупция а демокрация!
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между Горубляне и младост 4 около един Тир паркинг има тонове изсипана оборска тор ,даже е заринат част от тротоара към околовръстен път. Огледално на торта има пък над петдесет автомобила и бусове които явно представляват стоката на незаконната автоморга. Масла,течности,гуми,брони,пълна мизерия и на никой не му пука,камо ли да разтурят бизнесмените.
1
2
 
5
 
! Отговори
Кмето преди 2 години
Цялата страна е едно огромно сметище, един киндзеф!