Експерт: Услугата управление на имот придобива по-голяма популярност

Който е решил да печели от имоти, трябва да го поддържа в добро състояние
2 май 2022 16:35, Петя Славова
10
Експерт: Услугата управление на имот придобива по-голяма популярност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Услугата управление на имот съществува повече от 25 години в България, но в последните години можем да кажем, че започна да придобива по-голяма популярност. Управлението на недвижими имоти включва дейности, свързани със самата поддръжка на имота - поправки, ремонти, обзавеждане, сглобяване на мебели. Всичко свързано с техническата поддръжка на самия имот от една страна и от друга страна - менажиране на взаимоотношенията на собственика и наемателя", обясни собственикът на "Управление.То", Citybul Property Management адв. Златко Димитров по време на дискусията "Tech 21: Real Estate Tech" на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му даже би могъл да бъде заместен собственикът в тези взаимоотношения при създаването и подписване на договорите на наем и съблюдаването на тези договори. Той поясни, че дейността по даване под наем на един имот не е пасивна и за да се превърне доходът на собственика в пасивен, трябва тези дейности да бъдат прехвърлени на някой друг.

"Процесът по това да поемем един имот е свързан с това да предложим услугата на конкретния човек, той да е решил да печели от собствения си имот. Поемането означава да се договорим, да се уточнят всички взаимоотношения и да получим информация за всички необходими ангажименти, които се очаква да поемем. Да можем да заместим собственика в взаимоотношението му с етажната собственост и дружествата за комунални услуги. Да може всичко, което е свързано със самия имот, да бъде спестено на собственика", добави адв. Димитров.

Според него само покупката на недвижим имот не е достатъчно, за да започнем да печелим, а е необходима още малка инвестиция в този имот, за да се получи двойно по-голям доход.

Той изтъкна, че който е решил да печели от имоти, трябва да има предвид, че трябва да ги поддържа в много добро състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
платени домоуправители бе я сиктир цял ден платени публикации
7
0
 
9
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
Ще им дам,да ми управляват дедовия.
6
1
 
9
 
! Отговори
Въпрос преди 1 година
Това на снимката кой украински град е? Мариупол или Харков?
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия искат за 8 години да им платим стойността на имота и отгоре, за да ни го "управляват". Не, мерси, предпочитам след осем години да си купя още един такъв, а не да го подарявам на неудачници. Да си управляват техните си имоти.
4
1
 
15
 
! Отговори
РЕКЕТ преди 1 година
12% от наема за "управление" ,НЕ мерси!
3
1
 
10
 
! Отговори
При съседи ПСИХАРИ преди 1 година
живота на живеещите в жилището става ад, а самия имот - непродаваем!
2
3
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
Който, като мен, не се е осигурявал за пенсия.
1
0
 
16
 
! Отговори
Ммм преди 1 година
И на края остават без имот, не им се доверявайте.