С възрожденски дух: Копривщица привлича все повече туристи

Балканското градче пази в себе си историята за революционерите
16

В дните около 1 май, когато честваме паметта на героите в Априлското въстание, Копривщица е едно от населените места, които се радват на най-много туристи. След края на пандемията свободни стаи в планинското градче почти няма.

Сгушено в планината малкото балканско градче пази в себе си историите за революционерите живи.

Повече от 10 години Ангелина Богданова настанява туристи в родната си къща. А мисията ѝ е повече хора да усетят възрожденския дух на Копривщица.

"Туристите се възхищават на възрожденска Копривщица, почиват си. Събота и неделя Копривщица е пълна", сподели собственикът на къща за гости пред телевизия Bulgaria ON AIR.

За да усети духа на България в Копривщица идва и Веселин, който от години живее в чужбина.

"Винаги намирам поводи да се връщам. Предимно за разглеждане на къщите, културата. Винаги е изключително приятно да съм сред българи. Усеща се, че българският дух е запазен", разказа той.

Гостите на Копривщица са категорични - трябва повече да пазим градовете с история. А Копривщица продължава да съхранява възрожденския дух и да отстоява на времето.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
4
 
! Отговори
пфу преди 1 година
Почивните дни прекарах там- пътят към към София е осеян с кратери и ями- пътят към Панагюрище е още по-зле, нощен е непроходим- самата Копривщица е с разкопани улици- нямаше ток в половината град през деня- не знам какъв е този навик, но през деня НЕ пускат музика в заведенията, все едно си в санаториум или столова- за сметка на това цените са убийствени
6
2
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 1 година
Родолюбци надявам се има като стане напечено! Копривщица се управлява от жена която е некомпетентна макар и да си мисли че прави нещо за града си! И тя е ***!Пример е общината която преправи - цвета и прозорците - ставам за културното ни наследство!
5
2
 
9
 
! Отговори
Хемус49098 преди 1 година
Там кмет или община има ли!?За сумати години не си оправиха инфраструктурата,та няма кой да завърти една шайба да оправят и пътя към Стрелча!КОпривщица може едно време да е било архитектурен паметник на културата сега е един кич!
4
2
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Нормалните геюве ходите у Симитли :)))
3
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-скучен и изостанал град няма.
2
5
 
4
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Къща за гости на аванта от Урсула чиста печалба с мотиката не копа компири у Корпивщица :)))
1
4
 
12
 
! Отговори
Глас от тъдява преди 1 година
Само с дух не с става, трябва и нещо материално насреща. Миналата година един познат ме покани да идем семейно до Боженци - хванах се за главата от пътя до там.