Превозвачите блокираха движението по част от изходите на Пловдив

Движението на леките коли се регулира от "Пътна полиция"
10 май 2022 09:50, Красимир Ангелов
38
Превозвачите блокираха движението по част от изходите на Пловдив
Снимка: БГНЕС

Стотици тежкотоварни автомобили затрудниха движението на част от входно-изходните пътни артерии на Пловдив.

Настояваме правителството да изпълни трите ни искания, които да действат за период от шест месеца: да отпадне биодобавката от горивата, 50-процентово намаление на акциза на горивата и мораториум върху вдигането на цената на пътните такси и обхвата им, заяви за БТА Илия Костурски, собственик на транспортна фирма.

Превозвачите са категорични, че исканията им имат социална насоченост, защото непрекъснатото увеличаване на цените на продуктите и на горивата влияят пряко върху всички като потребители.

Транспортният бранш продължава да настоява за оставките на вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев. Протестиращите подчертаха, че нямат никакви политически искания и амбиции, не искат да пада правителството, "а да си свърши работата".

Тежкотоварните автомобили са паркирани в крайните десни ленти на булевардите „Асеновградско шосе", "Пазарджишко шосе", "Карловско шосе", "Голямоконарско шосе" и "Цариградско шосе".

Движението на леки автомобили е затруднено и се регулира от "Пътна полиция". Протестът на хората от бранша на превозвачите ще се състои и утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ФройдМагистралите са станали такива не заради камионите.Защо из цяла Европа не са станали на морски вълни?И там е камион след камион.Еми..защото там са направени както трябва.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябват пари в държавата за да ви дава помощи на частните фирми. Я се замислете от къде? Приходите идват от данъци, ДДС, Акцизи и тол такси. Така че плащате или фалирате. В Европа е така.
33
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на превозвачите Подкрепа Еконта платил 300000 лв за да стане министър пощите фалираха Скопие София полети Корупционери ОСТАВКА И РАЗСЛЕДВАНЕ ТОЗИ КОЙТО ВИ ИНСТАЛИРА ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛИТЕ НА БОЖКОВ КЪДЕ СА 9 МИЛИАРДА КОКОРЧО А ТЕЧОВЕТЕ КЪДЕ СА ОТ КРАЖБИТЕ НАБОРИСОВ ТИ ЛИ ГИ ПРИБРА ИЛИ ЛЪЖЕШ РАЗСЛЕДВАНЕ САБОТИРАХТЕ БЭЛГАРИЯХЕМУС ПРОЕКТИТЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА КОМИТОВА И СЛУЖЕБНИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ РАЗСЛЕДВАНЕ
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мутри ВЪн !
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставка на Кирчо и "Продължаваме Предателството"!!!
30
6
 
9
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Който ползва пътищата трябва да плаща. Ама тези май само авантата търсят. Значи в чужбина могат да си плащат, а тук не. Хранилките приключиха. И не плюйте по министъра, защото осраното от предните още 10г ще се чисти.
29
6
 
10
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Подопечните слуги на боко тиквата в лицето на превозвачите, са поредните провокатори, които 12 години пълнеха чекмеджетата му! Заедно с некадърните пътищари заради които толкова народ се изпотрепа по пътищата сега се мъчат да върнат бащицата от банкя и да продължи порочния кръг от обръчите от фирми. Баста!!! Вън банкянската мутра и слугите му от властта и на държавно , и на общинско и на фирмено ниво!!!
28
6
 
5
 
! Отговори
САНКЦИИ...!! преди 1 година
ЗА КОНЕТЕ НА ПУТИН - РАДЕВ, РАШКОВ, НИНОВА, КИРО......... НЕ ДАДОХА ОРЪЖИЕ НА СТРАНА ОТ ЕС, А РАБОТЯТ ЗА РУСИЯ И ПУТИН........ В РЕЗУЛТАТ - БЪЛГАРИЯ Е ИЗОЛИРАНА И ОГРАБЕНА ОТ КОМУНИСТИТЕ НА ВЛАСТ...
27
6
 
3
 
! Отговори
ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА.. преди 1 година
КОЙТО СЕЕ ВЯТЪР - ЖЪНЕ БУРИ..!!........ ОСТАВКА НА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ-РАДЕВ, РАШКОВ, КИРО И НИНОВА........ ЗА 1 ГОДИНА ОБРАХА НАШИТЕ ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ И СПЕСТЯВАНИЯ...........
26
1
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
"не искали оставката ...". Само заради тази ОЧЕВАДНА ЛЪЖА днес.бг може пре-спокойно да бъде определена като сайт за вицове.
25
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев нали е специалист по всичко. Да върви и да се разбере с превозвачите.
24
1
 
3
 
! Отговори
Пътуващ във времето преди 1 година
Защо?!
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо, подавай оставка. Не ставаш за домоуправител на блок, нежели за премиер. Отивай си в Канада, докато можеш. Скоро ще те гони народът с камъни и дървета.
22
13
 
9
 
! Отговори
НИНОВА И КОПЕЙКИН преди 1 година
Бойко, връщай се че нещо са окакахме
21
2
 
6
 
! Отговори
БСП ВИЦЕТО преди 1 година
Тия ША ми бият шута
20
4
 
21
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
Блокирайте всичко!
19
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Актове на всеки влязал в града с тежкотоварни мпс.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, когато миналата година същите протестираха бяха гражданското общество, бяха освободените от страха, а сега са хора с несправедливи искания??
17
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 1 година
Що бе? К'во му е на Джон 3V?
16
6
 
4
 
! Отговори
ДАМАДЖАНА преди 1 година
Къде си ????