Градушка изпочупи керемиди на къщите в маданското село Галище

Жителите на Мадан и общината не помнят градушка с толкова големи размери
30 май 2022 09:50, Красимир Ангелов
12
Градушка изпочупи керемиди на къщите в маданското село Галище
Снимка: БГНЕС

Почти всички покриви на къщи в с. Галище са с изпочупени керемиди от разразилата се в неделя разрушителна градушка, съобщиха от кметството на маданското село.

Огромните ледени късове са счупили и стъкла на прозорци. През целия ден местните жители пренареждат керемиди по покривите, опасявайки се от нови дъждове и бури, обяснява кметът на маданското село Бисер Емилов пред БТА.

Насажденията и реколтата в Галище и съседни населени места е унищожена изцяло.

Жителите на Мадан и общината не помнят градушка с толкова големи размери, във високите части на общината паднаха ледени късове колкото щраусови яйца, обяснява кметът на Мадан Фахри Молайсенов.

Общински екипи днес разчистват щетите и следите от вчерашната буря с градушка. Засегнати водопроводи, пропаднали пътни участъци, кални наноси и затлачени шахти са част от последиците от пороя.

Засегнатите от разрушителната градушка семейства в Галище се надяват да получат помощ от държавата, за да се възстановят щетите по жилищата им, уточняват от община Мадан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди да стане това, да минаха много самолети и да правеха дълги следи и да замъглиха небето? Не нали? Те минават повече от 18 години и още не сте ги видяли? Колко още ще са ви необходими?? Охо и за кемтрейлс не сте чyвали. Еми ясно е. Сега ако са щраусови яйца после какво да чакаме?
4
3
 
3
 
! Отговори
бай онзи преди 1 година
ако имат застраховка - да им дават пари. Ако не да си пият една студена водичка.Не се ли научи *** да плаща ,да мре в кочинката си ai siktir ot prosqci
3
0
 
4
 
! Отговори
Pipi преди 1 година
Да са чували в България за противоградни ракети? От говини хората сами трябва да се справят с последиците и щетите, а тумбаците вдигат ръмене и викат,, природно бедствие ''. Другите държави превзеха космоса, ние още не сме открили противоградните ръкети. Или и за тях окрадоха парите?!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия дето изстрелват ракетите май май я докарват!
1
1
 
9
 
! Отговори
t666 преди 1 година
Щраусовото яйце е от 0.5 до 1 килограм и половина и е поне 15-20 сантиметра в диаметър. Ако е паднала такава градушка кметът нямаше да дава интервю определено...Иначе - горките хора, дано поне някои да са застраховали.