Жители на над 10 села се оплакват от внезапни спирания на тока

Местни и фирми в протестна готовност
29 юни 2022 15:01, Петя Славова
1
Жители на над 10 села се оплакват от внезапни спирания на тока
Снимка: БГНЕС

Жителите на над десет села в община Тунджа продължават да се оплакват от чести и внезапни спирания на тока. Подадени са десетки сигнали за изгорели електроуреди в кметствата. На този етап проблемът не е разрешен, съобщи кметът на община Тунджа Георги Георгиев.

По думите му с постоянните токови удари, спира и водоподаването в населените места. „Нали си представяте първо какви отражения има в бита на хората, второ – на помпите с подаването на вода. Като изключат автоматичните превключватели и някой трябва да отиде да вдигне предпазителя“, коментира Георгиев.

Както БТА съобщи, проблемът е най-сериозен в три села – Кабиле, Дражево и Хаджидимитрово. Местните хора и фирми са в протестна готовност за блокади на пътища. Планират и да струпат изгорелите си електроуреди пред сградата на енергодружество в Ямбол, каза кметът на Кабиле Георги Динев.

Общинският кмет посочи още, че е получено "най-тривиалното обяснение" от страна на ЕВН "Електроразпределение Юг".

От дружеството са отговорили, че токовите удари се дължат на множеството ята птици, кацащи по електропроводите през летния сезон. Предстои общинското ръководство отново да се срещне с управителя на енергодружеството в Ямбол.


1
Още по темата: токобщиниЕВН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари