Без бетон на Алепу, изграждат екокъмпиг

Природозащитници обаче се притесняват заради поставена ограда
4 юли 2022 13:16, Петя Славова
15
Без бетон на Алепу, изграждат екокъмпиг
Снимка: БГНЕС

Природозащитници алармираха, че на емблематичния Шофьорски плаж в защитена местност Алепу е поставена ограда и най-вероятно отново ще се лее бетон. Оказва се обаче, че ще се изгражда екокъмпинг.

"Намираме се върху урбанизирана земя. Тук предстои да бъде изграден екологично съобразен глемпинг, състоящ се от 15 палатки, разположена към абсолютно законно притежавана и придобита земя", обясни за БГНЕС Димитър Димитров, представител на инвеститора .

След получен сигнал за започнало строителство от обществени организации са извършили проверка и са установили, че процедурите са спазени.

"По-добре е да се изграждат обекти, които са екосъбразни, отколкото да се лее бетон по подобни места, така че за мен е много по-голямо нарушение тук надолу по целия плаж да е пълно с каравани и да спират безразборно", обяви Бисер Русимов от ОЗБГ.

Още по темата

От екоинспекцията в Бургас временно са спрели изграждането на къмпинга.

"Фирмата след днешно уведомление им е определена процедура и тя е преценка необходимостта от ОВОС", съобщи Зина Стойкова, изпълнява правомощията на директор на РИОСВ-Бургас

Фирмата инвеститор заяви, че си търсят правата по съдебен път, а странното държане на служителите на РИОСВ и зачестилите проверки ги карат да си мислим, че са засегнали интересите на някой, който не иска тук да бъде нещо екосъобразно, а иска да е поредния бетонов палат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 1 година
Псевдо еколозите няма угодия. И екологичен къмпинг не им е по вкуса. Или просто си търсят повод да изнудват инвеститора.
12
2
 
6
 
! Отговори
тая година преди 1 година
дървена оградка догодина комплекс с 65463 стаи и аквапарк на брега топ оферта типично по ганьовски. чудя се как самото море не са застроили и направили комплекси природосъобразни разбира се както каза и по ТВто господин 2 думи в речника управител на фирмата.
11
2
 
5
 
! Отговори
КОй преди 1 година
После защо от 6 години не ходя на БГ море,ами ето защо.По всякакъв нячин заграждат всичко и измукват хората, и рабира се такива индивиди като тоя малко по-надолу в коментарите дето не отива на почивка а да плати 100лв за чадър че да не се чувства "селянин". Много ме радва че по Испанките плажове няма такива диващини, няма семки,фасове,чалга,малки квичащи кучета( тука очаквам да ми се нахвърлят,но да кажа.Аз обичам кучетата, не обичам "модата" с куето на плажа на 100%) .
10
3
 
3
 
! Отговори
Силва преди 1 година
Вечно пречещите еколози..оградата им крива сега
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е как без бетон на Алепу? Веднага ГЕРБ-Доган да се намеси.
8
1
 
11
 
! Отговори
4343 преди 1 година
Човекът изграждал декинг. Вие му подхвърлете кибритинг и готово.
7
2
 
15
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Трябва да има хотели на плажната ивица с възможност за директно скачане в морето за бъдещото европейско първенство по балконинг. България трябва да се задържи като европейски център на пианизма и балконинга, като привлича елитни туристи - пианисти с отлична алкохолна подготовка и звание "Пропойца" или по-високо. В бъдеще би било добре балконингът да стане олимпийски спорт.
6
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги като отида на българско море и после имам неприятното усещане, че са ме минали...и то е по всички линии. Цените са неадекватни на предлаганото качество. Последно време в чужбина, за същите пари, качеството на услугата е надвишаващо.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Природозащитници алармираха, че на емблематичния Шофьорски плаж в защитена местност Алепу е поставена ограда и най-вероятно отново ще се лее бетон. Оказва се обаче, че ще се изгражда екокъмпинг' ---- браво на смелите екотерористи! спасиха още един плаж!
4
1
 
9
 
! Отговори
смях голем преди 1 година
Къде сте видели палатка на открито ? Сигурно тези палатки ще ги ползват само зимата ,в тия жеги не знам кой ще се завре в палатка .По скоро ще бъдат бунгала ,а после то се знае ...:) Та кога си купиха това местенце ?
3
2
 
15
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Един от малкото останали плажове без мутренски екстри , но явно като не се получи с " клетки за птици " 5 звезди , пробват с " къщи за кучета ". Жалко. Сега ще започнат да бият хората, които са спрели там - просто за усещане без шезлонги, му.три стойки, море , слънце. Даваха мутра.гена, който пазеше колибките - не можело да се минава. За това ще пътуваме към Гърция, или на село.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега пък къмпинг да ми се изхождат разни хипита по плажа. Дано поне да има адекватна цена на палатка на вечер (над 200лв.), за да ходят нормални хора там.
1
8
 
7
 
! Отговори
циганията ви край преди 1 година
няма, долу ПП, ДПС, БСП, ГЕРБ! САМО ВЪЗРАЖДАНЕ