Защо шофьори, убили на пътя остават безнаказани?

Повечето от тях искат условна присъда
10 юли 2022 13:50, Петя Славова
65
Защо шофьори, убили на пътя остават безнаказани?
Снимка: БГНЕС

След тежката катастрофа, предизвикана от Георги Семерджиев, в която загинаха две момичета, темата за ненаказаните шофьори отново излиза на преден план.

Още по темата

Родители, които са загубили детето си в катастрофа край Габрово още чака присъдата на човека, убил го на пътя.
Васко загива преди година и половина на пътя между Български извор и Ловеч. Бил е на 22 години. Още два човешки живота са погубени - децата на други две семейства също са загинали при челния удар с кола, движела се с над 100 км в час, обясняват пред bTV родштилшти но Васко - Петя Иванова и Николай Николов.

Те искат справедливост, но не я виждат, защото случаят е определен като причиняване на смърт по непредпазливост, а убилият детето им на пътя живее необезпокояван.

Според опечалените, имало и данни, че дори без книжка този шофьор продължава да кара автомобила си.
Техният адвокат смята, че са нужни по-сериозни наказания в подобни случаи, в които се кара с превишена скорост, а да не бъдат само глоби.

На първа инстанция шофьорът е осъден на 8 г. затвор, но адвокатите му се борят за условна.

В друга катастрофа, случила се преди две години 19-годишен дрогиран шофьор убива две млади момчета. Делото не е приключило, а виновният шофьор също настоява за условна присъда.

Бащата на една от жертвите изпитва разочарование и смята, че се прикриват доказателства по случая. Според него трябва да има сериозни наказания и за полицаи, за да не се повтарят подобни случаи.

Що се отнася до Семерджиев, той е карал с множество пътни произшествия и до този момент не е отговарял за тях пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо преди 30 години, когато някой минеше на червено му свиркаха, а днес на никогоне му прави вшечатление. На обществото не му пука, че са убити невинни на пътя, обществото е загубило инстинкта си за групово съхранение, всеки се спасява поединично. това е причината - никой не смята, че проблемът го засяга, освен ако не го засегне лично. Когато го засегне лично - пищи до небето, но какво от това - на другите не им пука. Омагьосан кръг.
55
1
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
ЗАЩО ПРЕСТЪПНИЦИ УБИЙЦИ ИЗВЪРШВАЩИ ПРЕСТЪПНИ ДЕЙСТВИЯ ОСТАВАТ БЕЗНАКАЗАНИ И СЕ СЧИТАТ ЗА НЕДОСЕГАЕМИ?!ОТГОВОРЪТ Е МНОГО *** ,ЗАЩОТО ПРЕСТЪПНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НЕ САМО СЕ ПОКРОВИТЕЛСТВАТ ,НО И В ТЯХ ПРЯКО УЧАСТИЕ ИМАТ ПРЕСТЪПНИЦИ С УНИФОРМИ И БЕЗ ,С ВЛАСТ И РЕСУРСИ ДА СМАЖАТ ВСЕКИ ,КОЙТО ИМ Е НЕУДОБЕН ПО НЯКАКЪВ НАЧИН .ТАЗИ Е ПРИЧИНАТА ПОРАДИ ,КОЯТО СА И УБИЙСТВАТА НА ПЪТЯ. В МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ МАФИЯТА И ИНСТИТУЦИИТЕ СА В ПЪЛЕН СИНХРОН И ДЕЙСТВАТ КАТО ЕДНО МНОГО ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНО ОПГ ОТ УБИЙЦИ...
54
0
 
7
 
! Отговори
Гербава работа.. преди 1 година
Вежди Рашидов караше пиян баничарка но Боко му за секрети случая. Гербавият кмет на Трън пиян удари дете, но на ГЕРБ следователите "установиха", че детето само се блъснал в джипа и си е спукало далака. Депутат на ГЕРБ уби човек на пешеходна, но го осъдиха условно.
53
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо шофьори, убили на пътя остават безнаказани? . . . . Защото държавата е съвсем пропаднала и харвардците освен собствен интерес друго не са наложили, но имаха страхотни обещания, да не ги повтарям!
52
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ало, комуниста, хайде сега всички да живеем като равни, а комунистите по-равни от нас. Става въпрос за съд, прокуратура, затвор и реално излежаване на присъдите. Не ви щем комунизЪма, а ред и законност. Ако не могат да го организират, да разхлабят режима за носене на оръжие и хората сами ще раздадат правосъдието, което им се отказва. Отпа дъците трябва редовно да се прочистват. А сега след 30 год демонокрация здраво са се намножили и са под път и над път
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ги лошите комунист за това
50
3
 
1
 
! Отговори
бай ганююю преди 1 година
снощи написах коментар във фейсбук профила на велия уникален покер картоиграч прославящ родината ви..но само за собствена употреба фейсбук профила му е Simeon Naydenov-он лайн покер играч родом от софия бил паляка..момчето е член на ДС партията ДБ(дай бУЛХАРИСТАН) написах му на човечето че се възползва от трагедията на хората и паляка веднага ме блокира и после едно негово приятелче доФторче също член на дай бУЛХАРИСТАН жена му е дентален лекар потънали са в кредити....таааа същия ме заплашваше
49
1
 
1
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Защото след 2 години полицая изготвил протокола след катастрофата с убит каза че не си спомнял кой е правил протокола и дали убития е бил с колан . В протокола бе записъл че е рязъл колана да освободи тялото но не бил сигурен дали го е иготвил или подписъл. Този с който е бил дежурен не бе призован пък се пенсионирал и незнаели къде живее .В Бургас
48
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 година
обясняват пред bTV родштилшти но Васко .!!!!!!Това псев до джур налисче е завършило с приемен изпит по български.
47
2
 
4
 
! Отговори
връзкари преди 1 година
Бивши ченгета и ДС-та се грижат за родата.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
48 Да де проверят и сметките на адвокатите. Както и по WU, EasyPay. Адвокати, съдии и прокурори, играят заедно в корупционните си схеми. Адвокатите одлагат делата, прокурорите одобряват тези одлагания, а съдиите произнасят ат удобни присъди. Парите и "услугите" са на принципа:" ти на мен, аз на теб".
45
1
 
7
 
! Отговори
байХ преди 1 година
проверене сметки на съдии прокурори и висши ченгета
44
1
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
И съд не намаля току-така присъда.За съда справедливост означава основно да е в рамките на предвиденото в закона и ако е в над 90% потвърждава присъдата на първата инстанция,а в останалите леки" корекции",ако няма нещо фрапатно и върне делото на друг състав.А иначе всеки има право да обжалва,когато е допустимо по закон,както и другата страна - обвинението да протестира.
43
1
 
7
 
! Отговори
Слави преди 1 година
Всичко в БГ за съжаление деградира необратимо основна причина за което е лакомията и следствие корупцията.Мръсотия където и да погледнеш,престъпници с дебели ланци и татуировки и скъпи возила несъответствуващи на декларираните им доходи,водачи на МПС-неграмотни.има и слепци с ТЕЛК;очевадни убийци на пътя най-много с условни присъди.Тежко им на следващите поколения
42
2
 
0
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Каква безнаказаност - 8 години е от високите присъди.При предвидени от 3 до 15 са го наказали с 12 и са я намалили с една трета поради съкратеното съдебно следствие.12 се дават при значителен превес на отегчаващите над смекчаващите вината обстоятелства,а смекчаващо е било само критичното му отношение вероятно.За да има възможност за "условна" не е и осъждан на лишаване от свобода,но няма как горната инстанция да я намали под 3 за условна,дори и под 8 с мотиви справедливост и ще я потвърди.
41
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
43 Ето, затова България е корумпирана страна. Докато руската БКП/БСП/ДС са в управлението и по високите етажи в държавата, тя винаги ще е корумпирана.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спомням си един разпищолил се лекар, тъмночервен комунист, как вилнееше в селото на дебелата си жена. Застана начело на ограбването на целия регион. Чрез поставени лица съсипа де що имаше завод и предприятие там. Закана за убийство, тормоз на инакомислещи, са част от геройствата му, които полицията и службите покриха. Издигна се на крилете на столетницата, както в партията си, така и в професията, с лъжа. Целият му окаян живот е една лъжа. И този лъжец, взеха че го избраха за министър.
39
3
 
3
 
! Отговори
само да попитам преди 1 година
НАРУШАВАШ КОНСТИТУЦИЯТА - СТАВАШ ПРЕМИЕР!!! КАК СЕ ПОЛУЧАВА???
38
0
 
2
 
! Отговори
Литви местан преди 1 година
Правосъдие у родината ми...Ха,ха,ха,ха....Корупция варму...Хи,хи,хиии...
37
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азбучно правило е, че никога и никъде по света по-тежките наказания в закона не са спряли престъпниците и нарушителите. Защо пак повтарят тази изтъркана плоча? Специално при движението по пътищата КАТ санкционира за едно на над 100000 нарушения. Какъв е смисъла от по-тежки наказания, когато на практика всички нарушения остават ненаказани.