Лекарите се борят за живота на 9-годишно дете, получило инсулт

Предстои да се изясни какво е предизвикало състоянието
12 юли 2022 11:22, Нели Христова
43
Лекарите се борят за живота на 9-годишно дете, получило инсулт
Снимка: БГНЕС

Момче на 9 години от Каварна е получило инсулт. След като е било консултирано в Спешното отделение на МБАЛ-Добрич, то е транспортирано до болница във Варна, където е прието с диагноза исхемичен инсулт, съобщава сайтът "Про Нюз Добрич".

Близките разказали, че през деня детето е било на плаж с леля си. Станало му зле, вдигнало температура, повръщало. Когато се прибрало у дома, получило колапс - не можело да говори и да се движи. Двете му лели са медицински лица – лекарка и медицинска сестра. Когато видели, че има пяна на устата, разбрали какво се случва.

От Каварна детето е откарано в спешното отделение на МБАЛ – Добрич, където състоянието му е диагностицирано.

„Имаше клинични белези за инсулт. Макар скенерът да беше разчетен като чист, всички други белези бяха за инсулт. Затова преценихме и го изпратихме към болница във Варна, където разполагат с много добра техника и има възможност детето да получи максимално добра помощ.

„Преценихме, че така то ще има по-голям шанс“, заявява д-р Яница Радева, консултант от отделението по педиатрия.

В болницата във Варна то е диагностицирано с исхемичен инсулт. Предстои да се доуточни от какво е предизвикано това състояние, добави д-р Радева.

По данни на близките преди седмица е правен скенер, тъй като момченцето се оплаквало от главоболие, което продължавало от година. Намерени са данни за синузит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сина ми получи инсулт на 10 години,нямаше корона и т.н,обаче беше карал варицела 3 месеца преди да се случи инцидента,той също се оплакваше от главоболие,лекари и т.н не можаха да разберат от какво е главоболието,до като не получи инсулта,от там изследвания,резонанси и естествено с помощта на много добра професорка се установи причината,като се взе ликвор от гръбначния стълб,вируса Варицела още си действаше и то с пълна сила....!!!Шарка,която хич не е безобидни!
38
0
 
6
 
! Отговори
Нм преди 1 година
Хеморагични инсулт означава, че има кръвоизлив. При коронавируса се получават друг вид инсулти вследствие на запушване на кръвоносен съд от тромб. Възможно е да има аневризъм и негово разкъсване да причини кръвоизлив.
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слънчев удар! Носете шапки! Не оставяйте децата на плажа да се пържат и без вода, а вие да си седите под чадърите.Дано се оправи детенцето!
36
4
 
4
 
! Отговори
До 34 преди 1 година
Господин конспиратор, предполагам нямате медицинско образование и предполагам, че дори ви се губи осми клас от средния курс на обучение. Кой бяхте пък вие, че да констатирахте, че никой не е виждал изолиран вирус? Ясно кой, човек без образование, невежа и който явно няма никакви медицински знания и така наивно си вярва в конспирациите. А те са за такива като Вас, невежи и необразовани. Знаете ли как се доказва наличие на вирус??? Явно не, едва ли. Затова и за Вас не е доказан, не е и изолиран.
35
2
 
4
 
! Отговори
Az преди 1 година
До 27Забелязах че единствения довод на хората без аргументи е - щом еди кой си го е направил, или еди каква си група от хора са го направили, значи е ок... Да припомня колко безумия в човешката история са били подкрепяни от масата? Аха? Папагали...
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-вероятно е слънчев удар. Нищо, че лелите настояват за потвърждаване на тяхната диагноза. Все ще намерят някой предан колега да им я потвърди. ... ей, пък тия хипохондрита не се спряха бе! То друго освен ковид не съществува в празните им глави.
33
3
 
5
 
! Отговори
До Гледай преди 1 година
Единственото пр Осто тук си ти. Жалко за детенцето. И спрете да се пънете всякакви платени тр олове и хипохондрици да се мъчите всичко да изкарвате резултат от някакъв вирус, който още никой не е виждал изолиран дори. Инфаркти и инсулт, макар и рядко, не подминава за жалост и децата. Всяка болест може да мине край тях. А вие сте последните, които можете да кажете каква е причината. Гледайте си собствените мозъчни увреди и се скрийте зад няколко маски, да не ви зарази някой климатик.
32
1
 
15
 
! Отговори
ОФФФ преди 1 година
ТОЛКОВА Е ПРОЗРАЧНО, ЧЕ НЯМА НАКЪДЕ. НА ПЛАЖА ДЕТЕТО Е ПОЛУЧИЛО ТОПЛИНЕН УДАР. ВСИЧКО Е СЛЕДСТВИЕ ОТ ТОВА. ЯЗЪК ЗА РОДНИНИТЕ ДОКТОРКИ!!! ПОТРЕС!!!
31
7
 
5
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Няма какво да познаваш. Докато вирусът не се извърти по няколко пъти помежду ни, ще е все така. Може да се скриеш, но трябва да живееш изолирано с години. Ваксинацията ни дава възможност да не стигаме до тази крайност. Лошото е, че за никого няма гаранция как ще му понесе тя. В личен план съм ваксиниран, а и изкарах ковид-а. И ако не беше ПиСиАр-а, нямаше даже и да разбера, че съм болен. В интерес на истината, първите два дена след бустерната ми беше малко по-зле - повече ме боля глава, и толкоз
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксини...
29
3
 
8
 
! Отговори
26, преди 1 година
По-скоро е комбинация между последиците от вируса и реакция на имунната система. А последното е въпрос на късмет в генната лотария от предците. За съжаление, при някои хора тази комбинация води до тромбози с всички последици от това. И дали си дете или много възрастен е без значение...
28
3
 
7
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
и аз ще позная, урода си ти, притова сиропиран ! Това ли ви е задачкатаза днес, сиропите против нещоси, ***?
27
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За жалост, *** отново се мина. Тъпите богати европейци (особено норвежците, които милеят за децата на ***) си набодоха децата, пък нашите започват да измират. Последиците от вируса са страшни. Дори безсимптомен води до необратими последици за организма. Това е и целта- повече антиваксъри в бедните държави, че планетата стана 8 милиарда...
26
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очертава се това,от което се страхувахме в началото с епидемията - здравословни проблеми дълго време след заразяване с вируса. Най-много ще пострадат децата, а ние си мислим, че тях вируса ги подминава.
25
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано Бог и Богородичка бдят над детето и му помогнат да се оправи по възможно най-добрия за него начин!!! Нека пратят сила на родителите и близките му в този много труден за тях момент!!! Стискаме палци и се молим за тази невинна душичка!!!
24
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ползвайте ги тия мозъци бе хора... Защо вярвате на овцeте от стадото на 12-те овчари и ви е страх да се ваксинирате?!
23
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека да позная, неваксинираните уpоди са заразили детето и сега то е с инсулт?
22
12
 
3
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Ползвайте ги тия мозъци бе хора... Патентите на думите наука и ваксина бяха купени, ако схващате...
21
11
 
14
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Та да извлечем научното заключение. Ковид е много страшен вирус, но за това пък може да се заразиш и дори да не ти направи впечатление. В такъв случай обаче трябва да се докаже чрез бъркане в носа... По ирония трябва да докажеш че си здрав ако си болен и имаш нужда от болница... Ако си бил с Ковид 2020 може да не си забелязал, обаче 2021 ще умреш посечен от инслулт в 20-те си години... Мдааа мега научно е всичко, а ние сме антиваксари...
20
11
 
5
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 1 година
Все още има просветлени които са намерили причините във ваксините! Мнооого късно живеят. Главсет отдавна изостави "ваксините убиват" и "вирус нема". Сега се работи в направленията "спициальная апирация", "укрите", "азов", "13000 деца в донбас", "българинът йордан кацаров изгорен жив в одеса", "русия освобождава украйна", "русия от лисабон до владивосток".