Как е действала схемата с фиктивните бракове с българки?

Подобен вид трафик на жени е засечен у нас още през 2014 г.
17 юли 2022 09:51, Петя Славова
76
Как е действала схемата с фиктивните бракове с българки?
Снимка: Pexels

Фиктивни бракове с българки са осигурявали легален престой на мъже от Близкия изток на територията на ЕС. Подобна престъпна схема може да се окаже сериозен пробив в сигурността на целия ЕС. Ясно ли е колко подобни случаи са установени до момента и какви са мащабите на този вид трафик на хора?

Още по темата

Подобен вид трафик на жени е засечен у нас още през 2014 г., предава БНТ.

До момента не е ясно колко мъже са успели да се сдобият с фиктивен брак. Последното разследване на прокуратурата е установило над 30 случая. Задържани са петима души, като броят на обвинените може да нарастне.

От МВР са категорични, че подобна схема не е прецедент, а мащабите крият сериозни опасности. Браковете са сключвани в Германия с помощта на мрежа от посредници - турски и български граждани. Трафикантите стигат и по-далеч. Засечени са и случаи, при които се припознават деца на самотни майки с цел придобиване на българско гражданство.

Оказва се, че подобен тип престъпност се захранва от липсата на образование и крайната бедност в някои от селата в плевенска област. Въпреки обещанията за няколко хиляди евро момичета често са били лъгани и не са получавали никакви пари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 1 година
Taka se prevzema durjava - vkarvash naselenieto na edna - v druga, i te se smesvat i se prevzema...
40
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
НОРА ПЕТКОВА МОЖЕ САМО В НЕМСКИ ЗАТВОР ДА ОТИДЕ А КРИСТИЯН САЛЦ СЛАБО СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ГРОЗНИ ЖЕНЕНИ ЧУМИ КАТО НЕЯ
39
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ИВАН СТОЯНОВ НЯМА ДА МОЖЕ ДА ЛЪЖЕ ДО БЕЗКРАЙ ТОЙ Е ПРЕСТЪПНИК И ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ ТОВА
38
3
 
8
 
! Отговори
179 преди 1 година
Ромка женена за арабин не знам но българки женени за черни , араби и всякакви други са хиляди :D Колко и да ви е яд това е истината и е хубаво да се казва
37
0
 
7
 
! Отговори
Док преди 1 година
Какво незаконно има? Отива кандидат-женихът при бащата на девойката(18годишна, връщана поне 3 пъти), плаща, взема я, храни я месец, там какво друго прави с нея си е негова работа, после в гражданското вече "влюбените" подписват, после я връща на бащата(той има още 6 дъщери за тая работа). Накрая всички са доволни. Върви доказвай, че не са се харесали в ГепиМе..хаххахаааааа
36
4
 
6
 
! Отговори
успех преди 1 година
Наскоро една такава IT специалистка я докараха патолози в 3 куфара в наливно състояние, заради един такъв сатрап от ,който решила да изкарва пари и да го цивилизова.
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пореден евpeйckи заговор за очернянето на България.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом прокуратурата е установила 30 такива случай,поне на тези 30 мъже от близкия изток да се отнеме българското гражданство.Да продължи да работи да открие всички и също да ги обяви за невалидни.Иначе не разбирам защо ни го съобщавате като тези''бракове''не са от вчера и са обществена тайна.Както и търговията с бебета към Гърция пак от такива''българки''.
33
3
 
11
 
! Отговори
Do емигрант от 25год преди 1 година
Жениш се, ама чакаш 7 години за да получиш гражданство, до тогава си с оранжева лична карта, не cъс синия
32
2
 
8
 
! Отговори
емигрант от 25год преди 1 година
Хайде, хайде... В Израел,когато работих 3 години от 1995-1998г . също се ширеше фиктивният брак. ,,Жениш " се за еврейка или евреин и ставаш гражданин на Израел.Така , че ...нищо ново под слънцето
31
2
 
9
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
А някой питал ли е колко са тези бракове в Германия или Гранция например?! Там са в пъти повече
30
3
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 39: и СССР и Америка и Германия имат много опит в тази сфера.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще депортираш част от населението, която вече е мнозинство?
28
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не пишете българки. В статията дори вие сами признавате, че търговците на бракове са турколяци.
27
3
 
12
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До 18 другарка: да не си мислиш, че са се заселили на земя която е тяхна, за която плащат данъци, да не си мислиш, че коптора в които съществуват е направен с разрешителни и платени данъци? До кога мързела ще е извинение за тази биомаса да нарушава законите? Безработни били, не не са безработни, а мързеливи и крадливи! Работа има повече от достатъчно, но родата ти от маалата предпочита да копае 2 дена за да открадне желязо за 5 лева отколкото да работи за 10 лева на ден!
26
1
 
9
 
! Отговори
АМИ.. преди 1 година
И в америка,и в англия го има това..Където има проблеми-има и начини да ги решиш.С пари,разбира се.
25
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
разследване на прокуратурата е установило над 30 случая . . . Защо се занимавате само с трохички? Пишете за откраднатите милиарди от Баце ама и от ПП! Като еквивалент означава, че всички българи мъже и жени трябва по пет пъти да се женят!
24
3
 
8
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До другарка 18: задълженията към обществото са да спазваш законите, да си плащаш данъците за жилището, да си плащаш здравните и други осигуровки. Това, че ги мързи да работят е техен проблем, а не на данъкоплатеца. Другарки в цоца може и да е било на всеки според потребностите, но в пазарна икономика е според това което си платил! А това, че тези създания се множат въпреки, че не могат да изхранват новите създания, нещо което и дори и бактерията има мозъчният капацитет да не прави?
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не става в Индия, трябва да пуснем пещите. Тези няма да има кой да ги укрива като евреите.
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няколко села в плевенска област?!Яснооо.Ако бяха влезли в публичен дом в Германия щяха да изкарат повече.Ама що пък да ги жалим.