Стабилно е състоянието на ранените жени при ПТП-то край Плевен

Още се изясняват причините за трагедията
17 юли 2022 11:11, Петя Славова
13
Стабилно е състоянието на ранените жени при ПТП-то край Плевен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В стабилно състояние са двете жени, ранени при вчерашната тежка катастрофа с петима загинали на пътя Плевен – Ловеч. Това съобщи за БТА Момчил Цветков, говорител на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен.

По-младата жена (21 г.) е настанена в Клиниката по неврохирургия със счупен шиен прешлен и счупена ръка. Тя е в съзнание. Другата пострадала (51 г.) е в интензивното отделение към Клиниката, също е в съзнание. Тя е със счупени ръка и крак и с малък кръвоизлив в мозъка, състоянието ѝ е тежко.  

Още по темата

Както БТА съобщи, вчера около 14.25 часа в района на пътен кантон "Люляците" стана катастрофата, при която загинаха петима души, сред които и две малки деца на възраст около една годинка. И двата автомобила са с плевенска регистрация. Единият е "Фолксваген Голф", управляван от 60-годишен мъж от село Горна Митрополия, а другият е "Опел", с водач 31-годишен, от село Милковица. В резултат на удара загиват шофьорът на "Фолксваген"-а и едногодишно момченце, пътник в автомобила. Ранена е 51-годишна жена. От другия автомобил загиват водачът, както и спътниците му – 54-годишна и едногодишно момченце. Ранена е жена на 21 години.

Изясняват се обстоятелствата около тежкия пътен инцидент, коментира пред БТА окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов. Предстоят автотехническа и съдебно-медицинска експертизи. Според прокурор Николов по първоначални данни катастрофата става след като внезапно движещият се от Ловеч "Фолксваген Голф" навлиза в насрещното платно и се удря челно в идващия от Плевен "Опел". Според свидетелски разкази при жестокия удар двете коли са отхвръкнали във въздуха. Намерен е скоростомерът на "Фолксваген"-а, който е спрял на 110 км/час, което показва движение с превишена скорост, уточни окръжният прокурор. Няма данни за скоростта на "Опел"-а, тъй като скоростомерът му е разрушен при удара, добави той.

Прокурор Николов уточни, че има данни за това, че 60-годишният шофьор на "Фолксваген"-а е бил със здравословни проблеми със сърцето и е възможно да му е прилошало по време на движението. Няма данни за неправилно изпреварване или засичане на една от двете коли, участвали в катастрофата.

Разследването на обстоятелствата около тежкия пътен инцидент продължават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 1 година
Програмист съм от 14 години, последните години взимах между 7К и 10К на месец. Не работя откакто бях в 5-и месец, тогава спрях. Детето ми е почти на две, тръгна скоро на ясла. Изпуснах половин апартамент пари, на места и цял, но не съжалявам за нито един пропуснат лев за това време. Казвам го, защото наистина децата са всичко.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дете на една година и друго на 7 месеца. Изтръпвам! Душички мили.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страшно, много страшно е по пътищата! Пазете се сами и Господ да ви пази!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако нямате време, желание и готовност за жертви в името на децата, просто не ги правете.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като цяло, процесът върви наобратно и в днеш на о време тези над 55 се държат често като деца. Смятат, че имат опит, всичко знаят, всичко могат и да безстрашни. По-големи деца от самите деца.И ето, на.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли искат да са живи. Боже Господи, каква касапница....Старите хора, да си гледат старините.Вижте какви бели стават. Не знаем, кога би дошъл и нашият ред...
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не си давайте на сляпо, децата дори на най-близките, независимо какво смятат те. Вероятността да ги опазят е малка, независимо дали е в кола или извън кола. По-лошото е, че се сърдят, но животът на детето е по-важно от някакви старчески сръдни.Когато ние бяхме деца, бабите и дядовците нямаха 50. И бяха по-добри родители от самите родители. Отдавна, това вече не е така.
4
0
 
7
 
! Отговори
Коментатпр преди 1 година
Цял живот по две кутии цигари и на 60 години със сърце на 90 годишен.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сериозни глоби за тези кпито карат с превишена скорост. И застраховката на колата да скача десет пъти след втория път с хващане с превишена скорост, в продължение на 3 години.
2
1
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Кой ти е дилъра да си купим оттам :)))
1
14
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Купувайте си нови автомобили с всевъзможни асистенти. Няма спасение от такива чичаци, които карат 30 годишни голфчета и са си повярвлаи, най-опасни са те в момента. Няма значение дали му е прилошало, дали е бил болен и т.н., важното е, че се качват на колите си с ясното съзнание, че не стават за тази работа.