Нов скок на почивката по Черноморието, 30% отгоре през август

По-солено това лято ни излиза и сянката на плажа
18 юли 2022 13:06, Нели Христова
180
Нов скок на почивката по Черноморието, 30% отгоре през август
Снимка: БГНЕС

Нов ръст в цените на почивката по морето в пика на сезона. От средата на юли и началото на август хотелиерите готвят нови, по-високи цени на нощувките, показа проверка на Нова тв. Заради инфлацията ваканцията в курортите по Черноморието ще ни излезе средно с 20-30% по-скъпо в сравнение с миналото лято.

В пика на активния сезон туристите ги очаква нов ръст на цените по родното Черноморие, тъй като търсенето нараства във всички курорти. Така през август ще почиваме поне с 30% по-скъпо спрямо миналото лято. И за седмица край морето ще трябва да платим поне 200-300 лв. отгоре.

По-солено това лято ни излиза и сянката на плажа – в някои от курортите комплектът от два шезлонга и чадър започва от 30 лв. А на места сянката струва колкото една нощувка в хотел. С минимум 10-15% нагоре са и цените в менютата на ресторантите край морето.

За да проверим колко ще ни струва почивката край вълните в пика на сезона, тръгваме към курортите на Черноморието. Избираме няколко спирки: Бургас, Слънчев бряг, Варна, Златни пясъци и Балчик. И сравняваме цените на нощувките в хотелите, в менютата на ресторантите и чадърите  на плажа: от най-южната до най-северната точка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обичам родното Черноморие и никога не бих го заменил с лунния пейзаж в Гърция или камънациъе и мизерията в Турция. Обаче съм наясно, че отивам заради морето, слънцето и пясъка. Ако се разграничи те от треторазрядните мутри който клечат да ви вземат парите и невъобразими те ***, които смятат за чест и слава да си дават намапкануте левчета, само и само да се правят на актуални, ще изкарате една добра почивка.
117
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 84 анонимен<BR>Само виж на Кулата какво става, сам си прави сметка, кой къде иска да си харчи парите, и най-важното...ЗАЩО :)
116
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 1 година
До ПешоМного, много правилно, но си пропунал злобно гледащите мутрагени и руйната и силна чалга 24/7... А това си е черешката на тортата :)
115
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха преди 1 година
До ВаруфакисЗа това опаките на кулата вбесяват нашите мутробиснесмени, или пък им се радват :)
114
1
 
3
 
! Отговори
Да, прав си :) преди 1 година
Тази година бяхме 2 пъти в Гърция и септември пак сме за 8 нощвки, наехме си къща с 4 спални, двор, басейн на плажа на 1 линия. За две семейства, платихме 1230 евро общо. И до нас съесем близко има ЛИДЛ ;), така че няма да мъкнем консерви и буткани, ще си купим от там ;)
113
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на места сянката струва колкото една нощувка в хотел . . . . . . . . . Затова Гърция! Без загуба на нерви, защото се нарича почивка!
112
4
 
11
 
! Отговори
Варуфакис преди 1 година
А на гръцкото море с всяко узо ти сервират и стриптизьорка и тя ти прави масаж! Гларус ти пали цигарата! Какво повече? Нашето море става само за афганистанци ама те нямат пари да си платят транспорта и не идват.
111
0
 
19
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
БГ морето: топла бира, студени кюфтета и потни травестити... на тройни цени! Заповядайте!
110
1
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Тогава се прибрат повечето гастерарбайтери. Поддръжници на Слави, чалга класици и секва ***, заради която британците гласуваха за Брекзит. Робите на Бойко и Доган , ако на тези не им вземат парите, на кого?!
109
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Редовно ходих пи заведения, от 7 месеца съм пас..15 лв за салата, последните ми посещения завършиха с обриви, тоалетнане знам кой се жертва още. Спрете за 3-4 месеца и може и да се оправят - качество и цена
108
0
 
15
 
! Отговори
Евстати преди 1 година
В средата на юни - днес, понеделник, плажа в Созопол да е празен, говори много. Пусто е и на Св.Влас. кръчмите празни, за сметка на това Лидъл, Жанет и другите вериги магазини не смогват да зареждат щандовете. Явно бизнеса се управлява от ***. Правят невъзможното да нямат клиенти.
107
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфлацията скочи заради няколко неща - поскъпналите много ресторанти и хотели, горивата, олиото и хляба. Сега от ресторанти и хотели искат още да вдигат цените, защото инфлацията, която те създоха била висока. Ами като вдигнат цените и инфлацията пак ще скочи и те пак ще вдигат цените.
106
5
 
8
 
! Отговори
Doko doko преди 1 година
Затова инвестирайте в караванка и може цяло лято да сте си на почивка ол инклузиФ
105
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чадърите през 90-те бяха по 5 лв. най много. или 3.
104
1
 
19
 
! Отговори
БГ си е к енеф преди 1 година
Чартър и на свестен all-inclusive. Тук хигиената в кръчмите е потресаваща! Миналата година на Влас, уж хубава кръчма и ми носи сервитьора вилица като я държи за зъбчетата (това, което се слага в устата, не знам как се казва). Аз му казвам че аз тази вилица не я искам защото ми я носи така. А той, Ганьото, ми се пули и кокори
103
21
 
4
 
! Отговори
до 84 анонимен преди 1 година
А в Гр бирата в магазина като ти е под едно евро, а в заведението е 5 евро какво правим? Не е ли скъпо ? Или една баничка като е 3+ евро ?кола2-3 евро, калмари, миди и други морски са 10-15 евро, миниатюрни порции. Там ви е евтино на 50лв сметка, а в Созопол може да се намери за под 10лв супа, основно и десерт и ви е скъпо.
102
6
 
1
 
! Отговори
Ром'с преди 1 година
Всички рИват,че лого живнеят ,не им Стигат парите...Това на онова ..а на морето фул...Този сценарии ми напомня 2007-2008...но Сега ще умножено на куб как минимум.На море...Може би Това е последнлто море...след Това ще си спомнчме за 2022 ...как убаво бе на морето и ...
101
7
 
5
 
! Отговори
Явно ще чували преди 1 година
Хората по тези почивки разнасят всякакви болести ще има доста умрели като се завърнат обратно.
100
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Почивки само в Турция през октомври. Топло, но не гореща, няма навалица, качествена храна и чисто море.
99
1
 
37
 
! Отговори
аз преди 1 година
Юни ходихме на Слънчака. До нас се забиха едно семейство. Като извадиха една торба слънчоглед и един час все едно се състезаваха. Голямо чоплене падна. Накрая пича с единия крак разрови пясъка, да прикрие малко шушлюпките и легнаха да се пекат. Красота. Това не можете да го видите другаде.