ВиК кошмар: Варненци с 6285 лева сметка за вода

За тази сума би трябвало да са изхарчили близо 3000 кубика
19 юли 2022 14:13, Йоана Цонева
47
ВиК кошмар: Варненци с 6285 лева сметка за вода
Снимка: кадър bTV

Варненското семейство Бояджиеви получи 6285 лева сметка за вода. От местното ВиК дружество заявиха, че не отговарят за това как потребителите израходват водата си и призоваха клиентите си или да си платят сметката, или да си потърсят правата чрез съда, съобщи bTV.

За да натрупат съответната сметка, семейство би трябвало да е изхарчило близо 3000 кубика вода.

"Нашите водомери са дистанционни и въобще не сме виждали инкасаторката до началото на май, когато се обади и поиска да погледне водомера. Дойде и се оказа, че има навъртени почти 3000 кубически метра вода. Нашата нормална консумация е 8, максимум 10 кубика месечно", обясни Димитър Бояджиев.

Още по темата
След проверката на инкасаторката насочват Бояджиев към началника на местното водомерното стопанство - Виолин Лазаров. Той праща в имота на Бояджиеви техник, който оглежда водомера, мрежата и двора и се убеждава, че водомерът е в изправно състояние. По думите на Димитър Бояджиев проверката установява, че водомерът отговаря на изискванията "плюс-минус 5%".

Представителят на местното ВиК дружество Виолин Лазаров обяви, че тези кубици са минали през водомера и са "налични в него".

"Не е невъзможно тази вода да мине през тази тръба. Ние имаме ангажимент да подадем до имота на потребителя дадено количество вода, а за това как той ще го разходва - ние не носим отговорност. По-вероятно е да е имало авария. Ако потребителят не е съгласен с начислената вода, трябва да си търси правата чрез съда, или да си плати сметката", каза Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Също във Варна собственици на къща, в която не живеят през зимата са получили сметка за 100 лв. За май и юни! При положение че от ноември 21г. досега не са стъпвали там. И кранът преди водомерът е затворен оттогава!
44
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не че нямат техническа възможност далаверата върви и трябва да си пълнят касите...на чужд гръб.Затова да не ме убеждава тяхната служителка че ако можела да избира тя нямало да си сложи такъв водомер с дистанционно отчитане.Аз искам до ми отчитат всеки месец реалното потребление не ме е страх от точността на новите водомери защото мисля,че не може да имам светки по два лева, 6 лева и изведнъж бръм 250 лв.ююЗа същото време имам ток 4-5лева понеже нямам хладилник,фризер, климатик и др.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като поисках водомер с дистанционно отчитане служителката ми каза,че няма да си реша проблема да имам сметка всеки месец,защото зимата пак не ги отчитане.То нека да ми сложат пък тогава ще видим нека да не ми отчетат показанията и да оставят да се натрупат кубинци, тогава отивам в съда,не съм преглътнала още платените на вятъра пари.Тук вече нещата ще се оправят без експертизи.Зимата не ходели да засичат- досега било какво било сега ще ходят..Дойдоха трима служители с два високопроходими автомоб
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо целият квартал е дъно на язовир според ВиК Варна,но когато пуснеш жалба саа чисти като света вода ненапита.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3000 кубика са нещо като 10 олимпийски басейна(25х10х1.5 метра примерно са 375 кубика). Каква е тая авария? Те трябва да са наводнили целия квартал.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Водата е скъпа във Варна, затова не си плащаме сметките, не се къпя, не ползвам водата у нас за пиене.
39
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 1 година
Вик Варна са нагли и безочливи. Домоуправител съм, скандали две години, инкасаторката само бой не яде, с въпросния виолин срещи без край- темерути без извинение. Все имаше за разпределяне вода - за 2 години наи наблъскаха 2000лв вода допълнително на 11 апартамента. Отрязахме дистанционния отчет на общия водомер, 1 година без изравняване, скандали пак и сега всичко е точно. *** защитени по наредба, бийте ги кат *** това е решението.
38
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 1 година
Аз съм много доволна от нашата вик инкасаторка много почтена и добра жена е
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сигурно преработват морска вода за тия пари, ама пак изглежда скъпо.
36
4
 
8
 
! Отговори
Ей, това преди 1 година
медиите сте опасна работа!!! Ясно е, че става дума за техническа грешка, веднага търсите сензация!!!
35
2
 
20
 
! Отговори
Хидра преди 1 година
ВиК Варна си плаче за съдебни дела, влизане в чужд имот (криминално престъпление), измама, повреждане на чуждо имущество.А водата от години не отговаря на никакви стандарти и не става за пиене.
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Комуто дойде до главата да приготви 500-600 лева иначе спукана му е работата да кара с бърз кредит до края на месеца,щото платените му аванс е отишъл да погася зулуми..те..на някое дружество.В деня, в който пусках жалбата юристконсултът на въпросното дружество беше в съда.юДела,дела само така ще се научат да работят.
33
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези дето слагат минуси да не предизвикат съдбата и да им дойде до главата и на тях нещо подобно.Служителка в ВиК се опита да ме успокои,че тя работела в това дружество но и тя някога си веднъж платила така висока сметка.Някой щом се оправдава за мен не е читав.Така е за мен, тези пари бяха аванс,с който трябваше да изкарам до края на месеца,а аз ги дадох,за нещо дето не е било.
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 . Поставят,поставят и още как.Тази седмица ще поставят в брат ми и в съседите на бившата улица,където живях преди да купя къщата с голямата сметка.6Ще го питам този мишо дето скача през мрежите,а сега след дисциплина руното наказание върви напред по улицата и вика у съседите,а инкасаторката и другият служител отчитат показанията с какви очи ще стои и ще работи в моят дом?
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заведе дело и малко преди да влезе делото в съда я извикаха на споразумение и и опростиха сумата.Оттогава процедираткакто с мен двама трима с по-малки суми / малки за тях/но не и за хора като мен 250-300лв.За такава сума никой не тръгва да търси адвокати и да води дела.В метрология питах може ли да се направи експертиза?Тя струвала 60 лв.отделно заявление във ВиК,те да дойдат да го свалят и транспортират до метрополия съответно срещу такса.Ако се докаже,че не е отчел правилно щели да ми върнат5%
30
4
 
4
 
! Отговори
До 27 преди 1 година
Само дето дистанционния водомер трябва да си го поставиш ти, а не те. ВиК не поставят водомери.
29
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От моя колежка същото ВиК преди 5-6 години поиска сумата 1800 лв по причина,че пак зимата има теч.Тя разби бетонна плоча за да търси въпросният теч,който така и не се откри да го имаРеши да плаща водата.После я посъветвахме да си търси правата в съда.Специалистът,който прескача оградите прави опити да свали водомера,но тя каза че няма работа в двора,ще води дело и го заключи,защото беше в нещо като полумазе.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При тия високи цени на водата няма да чакам да получа ежемесечно че имам просрочена сметка от 250 лв.Знаят ми телефона да ми пращат данни за просрочие,а да ми изпращат фактури както енергото за тока всеки месец не могат.Виновна им зимата.Че каква зима имаше тази година?Помпата в кладенеца стои две зими без да е водена и нищо и няма те ще ми казват теч имало да търся.Имат много трески за дялани тия от ВиК във Варненски регион.
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служителите на ВиК си позволяват да прескачат през оградата на имота и да засичат показания при все,че ми е съсед и знае,че от07:30 17:00 съм на работа живея сама и няма кой да отвори,когато минават.Ако знам кога ще минават ще им осигуря достъп но да си позволяват вълнисти и да си влизат като у тях си няма да стане.Ще ми поставят водомер с дистанционно отчитане и ако един месец пропуснат да го отчетат отивам на съд.Тогава причината няма да е в мен.
26
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Неодимовия магнит на водомера и да супат духата от ВиК. По подобна схема ми бяха нащракали 100 кубика студена, сега хак да им е - виждат по 1 кубик студена и 1 кубик топла на месец от 2014-та насам. Искат да слагат дистанционни водомера, ама нанайци - моите са сменени 2014-та и са с 25 години гаранция - да ходят да се оплакват на производителя.