ВМС: Безопасен е боеприпасът, изплувал на плаж край Поморие

В резултат на военните действия имало много такива
22 юли 2022 13:46, Анисия Иванова
29
ВМС: Безопасен е боеприпасът, изплувал на плаж край Поморие
Снимка: Facebook

Изплувалият на брега на Поморие боеприпас в четвъртък е безопасен. Това е празен стартови двигател от противъздушна ракета, съобщи пред журналисти контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили (ВМС).

"Това изделие изглежда като празен цилиндър с диаметър 15 см, дълъг около 20 см, изхвърлен е на брега на морето. До този момент сме открили два такива и няколко различни модификации на подобни стартови двигатели, но пак казвам, те не са опасни. В резултат на военните действия има много такива, подчертавам, безопасни предмети, които плават в морето и ние ги премахваме, за да не се притесняват мореплавателите", обясни още контраадмирал Михайлов, който наблюдава международното учение.

Още по темата
"Досега сме реагирали на над 30 сигнала, за щастие само един от тях беше истински. Това не намалява опасността от мини в Черно море, тъй като такива са използвани и при лошо време и има опасност някои от тях да се скъсат от помпената верига, но не бих казал, че представляват опасност за хората, които плажуват на брега или са решили да прекарат почивката си край морето", успокой командирът на ВМС.

По думите на контраадмирал Кирил Михайлов до този момент са унищожени общо 5 мини, последната е била унищожена на 30 юни, съобщава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
0
 
! Отговори
SS преди 1 година
Айде сега напълнихте гащите ! Няма страшно !
22
3
 
2
 
! Отговори
МЮМЮН преди 1 година
Е СТИГА ДЕ! ЕДВАМ НАМЕРИХ БИЛЕТ ЗА ТЪЩАТА ДА Я ПРАТЯ НА ПОЧИВКА В ПОМОРИЕ ЗА "ВСИЧКИТЕ ДОБРИНИ" КОИТО СЪМ ВИДЯЛ ОТ НЕЯ И СЕГА ВИЕ БОЕПРИПАСА БЕЗОПАНСЕН. УТРЕ СУТРИН ЩЕ Е НА ПЛАЖА МОЛЯ ПРАТЕТЕ ПОВЕЧЕ ОПАСНИ БОЕПРИПАСИ ДА Е СИГУРНА РАБОТАТА.
21
1
 
2
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 1 година
Баххва у трупите кератини, ry заместват със звезди... Кухоглавции
20
2
 
4
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 1 година
Бааах *** у желязото, плува като кухаа герберска кратуна
19
2
 
4
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 година
Украинските мини и те ли са безопасни дето заплуваха по морето
18
1
 
7
 
! Отговори
Некой си... преди 1 година
Ех, Аниcия, така и не се научи колко са 20 сантиметра...
17
2
 
3
 
! Отговори
Помним преди 1 година
Тогавашният президент на Република България Петър Стоянов се опитва да тушира във вътрешнополитически план последствията от инцидента.Първоначално и излиза информация по медиите, че инцидентът е сръбска провокация към България заради осигурения от последната въздушен коридор за самолети на НАТО излитащи от военновъздушната база Инджирлик. Още на следващия ден тази информация е опровергана
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По време на въздушните удари на НАТО срещу Югославия на 28 април 1999 г. около 22 ч. противорадарна ракета AGM-88 HARM поразява покрива на къща в кв. Горна баня в София.[1] Други 2 такива ракети падат над територията на страната край Брезник и Трън на 1 май 1999 г.[2]
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16 аз пък намерих статията където петър стоянов лъжеше като посранн за падналата натовска ракета в банкя. После и на костов глупостите че падналите две в трънско били изстреляни от сърбите. И накрая се сетих и за "приятелският огън" в Кербала, кдето загинаха 8 "търсещи дъсчици". Майтап бе уили, то за твое "здраве"
14
0
 
7
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Това на снимката никак не ми прилича на нещо с дължина 20см...
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По Българското черноморие, всяка година, през целия сезон, плуват малки кафяви боеприпси, но тях никой не ги събира :D
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Tова на снимката, трофейно на аукцион в EBAY от раз ще докара 2000-2500 евро! Страшни балъци са тия плажуващи...
11
6
 
4
 
! Отговори
С. преди 1 година
А аз намерих една малка орехова дъсчица и все си мисля, че може да е парче от приклад от АК47. Спешно трябва да се обезопаси квартала, да се евакуират хората и да се проведе операция по унищожаване на опасния боеприпас...
10
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
L недей да преиначаваш и преиграваш. Коментарите се пишат от нпо хрантутници. Проблемът е че вероятно и ти си такъв. Има доста жълтопаветни статисти чакащи да им подхвърлят. Те никога не са копали, те по-скоро ще обърнат резбата, за да не полагат какъвто и да било труд. Мнение нямат, папагалстване, твоето е точно такова зададено тролстване опитваш се да да се изкараш умнокрасив както винаги. Такива сте. Никога не сте служили, никога не сте се трудили, две кофи през живота си не сте вдигнали.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви 20 см. то изглежда колкото половината шезлонг.
8
11
 
5
 
! Отговори
това са руснаците преди 1 година
Бе как няма да изплува някой руски телевизор, някой руски хладилник или климатик, готварска печка или перална машина, а само мини, бомби и ракети намираме от Русия???
7
1
 
2
 
! Отговори
L. преди 1 година
До Външен наблюдател - Подобно нещо мислех да пиша по повод друга публикация. Интелектуалното ниво на коментарите прехвърляше всякакви "висоти". Това означава обаче само едно нещо, което е тъжно. Тези, които трябва да копаят канали и изхвърлят ***, всъщност са станали грамотни и даже с мнение.
6
0
 
10
 
! Отговори
20см преди 1 година
ехех, и аз викам на жината, туй е 20см. тя се смее и вика, най-много 2
5
1
 
11
 
! Отговори
Външен наблюдател преди 1 година
Вчера един експерт тука писа, че щом плувало можело да бъде само мина. И за тази глупост му бяха сложили 21 плюса. Това е нивото на тази медия и писачите в коментарите.
4
4
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Няма нищо опасно - най- обикновено дефектирало торпедо с ядрена бойна глава...