Сух и горещ ще е август, градусите ще скочат до цели 40 °C

Ще има превалявания на места около средата на месеца
40
Сух и горещ ще е август, градусите ще скочат до цели 40 °C
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-ниските температури през август у нас ще бъдат между 13 и 18 градуса, а най-високите - между 35 и 40 градуса, съобщиха за БТА от Отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Тази година през август у нас се очаква средните температури да бъдат около и над нормата, която за равнините е между 21 и 24 градуса, за високите полета - между 18 и 20 градуса, а за планините - между 13 и 17 градуса.

В по-голямата част от страната месечната сума на валежите през август ще е около и под нормата, която за равнините и високите полета е между 30 и 50 литра на квадратен метър, за Черноморието - между 20 и 35 литра на квадратен метър, а за планинските райони - от 50 до 80 литра на квадратен метър.  

През повечето дни на август времето ще е слънчево и горещо, но са възможни и краткотрайни валежи

През повечето дни от месеца времето в страната ще бъде предимно слънчево, сухо и горещо. В часовете около и след обяд ще се развива купеста облачност, но валежи ще има на малко места, ще бъдат с петнист характер и ще са краткотрайни.

По-голяма е вероятността за такъв тип валежи към 8-9-и август, около 12-и август, към 15-и и към 17-19-и август, както и към 24-и август.

През третото десетдневие се очаква в по-голямата част от страната температурите да са по-високи от обичайните за месеца

Относително хладно, с температури близки до обичайните, ще бъде в началото на месеца, но температурите бързо ще се повишат и през втората половина от първото десетдневие вече ще са по-високи от средните, особено в Северна и в Централна Южна България. Впоследствие температурите слабо ще се понижат, но ще останат над климатичните норми.

През третото десетдневие на август по-голяма е вероятността в по-голямата част от страната да бъде с температури по-високи от обичайните, както и времето да е сухо, без съществени валежи, прогнозират синоптиците от Отдела "Метеорологични прогнози" в Националния институт по метеорология и хидрология.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: августвремето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Неясна самоличност: преди 1 година
Е Владимир Харконен и четвъртият брат - Владимир Харконен Хърбърт намеква, че хомосексуален педераааасст в добри взаимоотношения с племенниците си - Рабан и Фейд Рота (няма собствени деца освен Джесика ) ами ако ...има лека неточност Джесика не е дъщеря на Владимир Харконен, а на ненаименованият четвърти брат!
12
1
 
0
 
! Отговори
Неясна самоличност: преди 1 година
Е Владимир Харконен и четвъртият брат - Владимир Харконен Хърбърт намеква, че хомосексуален *** в добри взаимоотношения с племенниците си - Рабан и Фейд Рота (няма собствени деца освен Джесика ) ами ако ...има лека неточност Джесика не е дъщеря на Владимир Харконен, а на ненаименованият четвърти брат!
11
1
 
0
 
! Отговори
Всъщност: преди 1 година
Най-силното и най-слабото място на династията Сакскобурготски Харконен е Маротин, Мородин - той е по-скрит и по-властен и умен от тримата си братя, защото е юридически свързан.Колкото до Абулурд 2 известен като големият страхливец с изтънчени методи на насилие особено този факт е проличал при справянето с бунта на робите в една ненаименована колония!
10
1
 
2
 
! Отговори
Маринчо преди 1 година
Защо 40 градуса приети вътрешно се понасят по леко от същата температура приложена външно?
9
1
 
1
 
! Отговори
Има и друг майтап преди 1 година
Освен че жена му на Симеон 2 не му е жена, а той не е Симеон 2 има и друг майтап Маротин , Мородин Харконен не е син на Дафни Харконен както Хърбърт е предположил. Той е син на Дмитри Харконен и прислужничката на Дафни - полубрат му е, който не беше инфантилен пикльооо - едни хора в Страсбург го познават!
8
1
 
0
 
! Отговори
Има майтап: преди 1 година
Еми Рабан се води официалната съпруга на Абулурд 2 Daфни Харконен е майка му - Дафни позната още Мери Белгийска ! Дмитри Харконен - защо имената са с руски корени? По примера на Романови!
7
1
 
0
 
! Отговори
Накратко: преди 1 година
Хърбърт намеква кво знае... А какво Хърбърт не знае по онова време и след онова време.... Гледай сега - Marоtin Harkonnen, на други места Мородин Харконен, Абулурд Харконен 2 е ясно кой е , както и е ясно кой е Абулурд Харконен... Владимир Харконен - трима братя нали? Грешка! Четирима !Валя Харконен, Тула Харконен сещате ли кои са ... Виктория Харконен ....
6
1
 
0
 
! Отговори
Накратко: преди 1 година
Хърбърт намеква кво знае... А какво Хърбърт не знае по онова време и след онова време.... Гледай сега - Martin Harkonnen, на други места Мородин Харконен, Абулурд Харконен 2 е ясно кой е , както и е ясно кой е Абулурд Харконен... Владимир Харконен - трима братя нали? Грешка! Четирима !Валя Харконен, Тула Харконен сещате ли кои са ... Виктория Харконен ....
5
2
 
1
 
! Отговори
Зависи: преди 1 година
Ако напълните два три от старите нефтени кладенци с листна маса и трайни метанови ще завали. Проблемът е, че прекалено много вода предизвикване гниене на реколтите, прекалено малко и засушаване. Отивате към засушаване : Пълнете! Колкото до Сакскобурга - Абулурд 2 ще ви дам жокер - той е инфантилен пикьоо като Джофри , но Мария Луиза братовчедка му (води му се сестра)не е! Сменяла му е пелините до седем осем години. Искате да потопите Сакскобурга, потопете Мария Луиза
4
8
 
4
 
! Отговори
Слава России преди 1 година
Тази зема ще е най тешката от над 100 години насам! Не случайно Путин избра тази година за операциата защото има вътрешна информаця за това .. Цяла Европа ще му целува краката и ще го моли на колене за поне мъничко гас! трябва да сме умни ние и да се оправим за най сериозната зима може би в историята на човечеството ние трябва да сме с Русия винаги и всякога
3
10
 
0
 
! Отговори
Дойде преди 1 година
Зимата дойде а нашите продажници още не са се надупилли на Кремъл за газа, трябва по-голям надупванне бе кво чакате още?
2
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И юни щеше да е необичайно сух и горещ, а се скъса да вали и сутрините беше под 10 градуса. Прогноза максимум за седмица напред
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пожари и сичко ще изгори и накрая бг ще е пустиня.