Хлябът у нас скочил с 30% повече спрямо държавите в ЕС

Скоро ще го купуваме на старата му цена
1 авг 2022 15:16, Петя Славова
39
Хлябът у нас скочил с 30% повече спрямо държавите в ЕС
Снимка: БГНЕС

При инлфацията в страната, цената на живота в България бързо се покачва. Оказва се, че за покриване на базисни нужди на един работещ човек са нужни около 200 лева повече спрямо миналата година. Това е заключението на КНСБ след анализ на потребителските цени за последната година.

Още по темата

Бензинът за една година у нас е поскъпнал с 57 процента, а в останалата част на Европейския съюз с 35%. Ако захарта в Европа е поскъпнала с 18 процента, за една година у нас се е увеличила с близо 40%. Цената на хляба у нас се е вдигнала с близо 30 процента повече, отколкото се е увеличила в Европа.

"Хлябът много бързо ще се върне на старата си цена, когато почне да се влага пшеница от новата реколта. Тези 25 стотинки отдавна ги няма в нашата сметка поради инфлационния удар. Като цяло мерките бяха палиативни и не бяха ефективни. Работещата мярка е тази, която подкрепя небитовите потребители за цената на електроенергията, казах за данъчния кредит за семейства с деца и може би още няколко", заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Тити преди 1 година
банките нищо не правят по въпроса , наливат още повече пари
34
0
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Малко Ви е. Октомври пак си ги изберете за да стане 300%
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Картел и Монопол !!!
32
0
 
0
 
! Отговори
ааа,не така преди 1 година
До Анонимен 19 Милиардите и инфлацията са дребна риба!Мисли мащабно!Бойко трябва да го изчегъртат!Щото си пълни шкафчетата с кюлчета и пачки!И си е купил остров в турската част на Ирландия!Тоя Мръcниk!!!!!Никога повече Герб,да пукнат дано!
31
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 1 година
А дали е така икой да ти каже?
30
1
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Колкото е по-бедна държавата, толкова инфлацията е по-голяма, а България е най-бедната държава в ЕС и е цяло чудо, че не сме и с най-високата инфлация, а сме чак на пето място
29
0
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 1 година
Ние емигрантите сме слуги и чистачи,нали така пингвин,а вие сте умните,акъл раздавате и от него страдате!Сега защо сравняваш цените и парите,с нашите тук на Запад?Когато ви казваме какво да искате и как да го получите,казвате да не се обаждаме,сега защо ревете,при нас хлябът отдавна го вдигнаха с повече от30% и никой не рева!Сега ревнахте и против маските,е ние си ги носим и не ни пречат,но на вас ви пречат повече от беднотията и корупцията срещу които не ревете?Вие не сте народ,а мъRша !
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледай смях. Те внасят пшеница от нас, ние купуваме по-скъп хляб. Какво излиза бедните работят за да има за богатите евтино. Изцяло нация обслужваща запада сме. Ако те кихнат ние се оакваме, ако при тях има 3% инфлация тук е 30%! Това е! Дерат ни кожите, бизнеса в НАП внася регстрирани РЕКОРДНИ печалби за последните 2г кожодерство, после обясняват как то заради световните пазари и на тях им било зле, ама увеличиха печалбата ДВОЙНО! ТОЛКОВА МНОГО СЕ МАРОДЕРСТВА САМО В БЪЛГАРИЯ!
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Земеделците" на Тиквун дерат кожи.
26
5
 
4
 
! Отговори
ЕС преди 1 година
Слез Борисов МАФИЯТА завзе цялата власт.
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До УжасА ми че нали и тя е в кюпа. Какво да прави, освен да си прибира ддс-то.
24
0
 
7
 
! Отговори
Румен преди 1 година
На Запад хляба е на световно ниво . И килограм е равен на два литра бензин супер 100 А т. е 4 лв . Тук бензина 2 л. = 7. 2 лв , но хляба е 3лв кгр с много ниско качество. Това е така защото пшеницата е с ниско качество и няма контрол.
23
9
 
4
 
! Отговори
ЕВРОСТАТ преди 1 година
ВИЖТЕ ДАННИТЕ НА ЕВРОСТАТ - ИНТЕРЕСНА ЗАКОНОМЕРНОСТ- КОЛКОТОТ СИ ПО- БЛИЗО ДО МОСКВА, ТОЛКОВА ИНФЛАЦИЯТА Е ПО- ГОЛЯМА - ЧЕХИЯ, БГ. ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ. КОЛКОТО СИ ПО- ДАЛЕЧ -ПО- МАЛКА ИНФЛАЦИЯ - НАПР. АНГЛИЯ И ХОЛАНДИЯ.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО РАДЕВ, АШКОЛСУН КОКОРЧО!
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На бандата на простите кирчовци наистина ли ще им се размине?! Те изцвършиха косвено убийство на много бг,които вече,а в следващите месеци ще станат истински бедни,гладни,болни и ще умрат. Няма ли кой да им потърси отговорност на тези отвартителни престъпници?!?!?!
20
0
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
до 17 АНИЗЪРНЕНАТА мафия вдига цената на ХЛЯБА
19
0
 
9
 
! Отговори
Начи преди 1 година
е що бе джанъм, нъл нулирахте ДДС-то на хлебеца??? Аман от пишман специалисти, то тази идея беше с ДДС беше мъртво родена... Прэдължаваме пропадането...
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И в какво се състоеше"Промяната"????Каузата Македония предадена, руският газ спрян, десет милиарда лева нови заеми изхарчени на вятъра, 9 милиарда лева изхарчени за 9 дни през декември, инфлация която е доста по голяма от средната за Европа и цените надминаха западноевропейските.Та на Кирчо това ли е тая пуста Промянааааа? Да заминават и никога повече да не се връщат, че счупиха и фалираха държавата. Хората са на ръба на оцеляването.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами инфлацията в Германия е 8.9, а у нас три цифрена. Cмърт на рубашките дето докараха тези правителства!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако българите нес е върнат да се борят за родината, директно си отиваме към турците по чисто икономически причини, въпрос ан време е ,след като се отхвърли статута на еврото и долара, никой няма да ги приема, ще за вътрешна циркулация само, такива събития ни очакват до 2030-35 да се развият ако просъщестува западната система благодарение на пропагандата си, ще видим