Двама мъже се удавиха в Ахтопол

Единият опитал да се притече на помощ на другия
Обновена: 4 авг 2022 11:16 | 4 авг 2022 11:00, Елка Василева
21
Двама мъже се удавиха в Ахтопол

Двама души са се удавили в района на северната част на плажа в Ахтопол, съобщиха от полицията. Те са се намирали в неохраняемата зона.

Млад мъж започнал да се дави, а друг турист се опитал да му помогне, но и той е бил завлечен от течението на морето.

След около 20 минути едното тяло – на 24-годишен мъж от Костинброд, излязло на брега, като смъртта е установена от пристигнал на място екип на Спешната медицинска помощ в Царево.

Няколко часа по-късно е открито тялото и на втория мъж, който е на 32 години от Долни Дъбник.

Двете тела са откарани за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ към УМБАЛ – Бургас, предаде БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
Тото преди 1 година
Ужас. Единият 25, другият 32 с жена и деца на плажа. Горките семейства. Бил съм спасител. Основното правило е че не се хвърляш да спасяваш в лошо море, без подкрепление в плиткото. Да те гледа на първо място и после да хвърля буй, въже..
17
1
 
3
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Светла им памет! Статията няма никакъв смисъл извън заглавието.
16
1
 
10
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Морето не е до.колене!Казват че.удавника и сламка се хваща!Ако не сте обучени,не се правете на.мъже!
15
1
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 1 година
До Гил Мебсън точно така....хващаш го през гушата с хватка ключ т.е. шията му трябва да ти я на сгъвката на лакътя все едно ще го душиш...Съответно и ти плуваш по гръб, но наистина по добре аматьори да не се правят на герои и дано на никой не мубсе налага да избира да помага или не.95% от удавниците са плувци, а морето наказва самоуверените.Не рискувайте за нищо,няма са воечатлите мацките с плуване, а с чар и пари.Най-вече пари ;))
14
2
 
24
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
Може да си добър плувец, но докопа ли те удавник те завлича надолу и те дави. Затова спасителите се обучават два метра преди да стигнеш удавника трябва да се гмурнеш под вода, да му хванеш коленет и да го обърнеш с гръб към теб. Чак когато е с гръб към теб удавника вече е по безопасен и може да му напавиш захват и да почнеш да го дърпаш към брега. Който не е спасител да не се прави на експерт и по-добре да не помага. Помощ само ако нямаш допир с удавника, хвърли му въже, топка, някакъв предмет
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И да не е плувец спортист , когато не се плаши ще се оправи и във вълнение.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 9. Влизането навътре е съвсем друго. То е като да питате тези защо се пускат със ските в дивите пространства, или защо се изкачвате по планините или ходите по 20-30 км. пеша. Е човек може и с екстремна дейност да се захване в земеделието да отглежда дини и да чака някой да му ги купи
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смея да твърдя,че съм добър плувец на аматьорско ниво, но един път и мен ме хвана "мъртво вълнение",но знаех какво се прави-не плуваш към брега,а успоредно на него,за да избягаш от течението,което си е като река в морето.И аз влизам на червен флаг ама на 5м от брега колкото да се разхладя и спасителите не ми се карат.Уважавайте спасителите и морето,защото то не прощава на самонадеяните.За да сложат червен флаг си има причина.Август е най-опасен.Пазете се
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко за момчетата толкова млади ,лека им пръст .Вчера погребах вуйчо на 64 гадна работа ,да почиват в мир.
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато се пише за давещи в морето. Трябва и да се дава информация за вълнението и физическия статус на пострадалия. Има случай влизат във водата, препили, преяли, дрогирани със сърдечни проблеми. А това са причини които спомагат да се удави. И за незнаещите се насажда страх от водата.
8
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо трябва изобщо да се влиза по-навътре в морето? Не може ли човек да влезе до кръста за да се охлади? Морето не е басейн, но много хора си патят от главата. Колкото и да им обесняваш, удавници ще има винаги.
7
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка година морето взима жертви. Затова има флагове и трябва да се спазват и да не се влиза навътре в морето. Обикновено се давят точно тези, които плуват добре. Парадоксално.
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и добре да плувате не можете да извадите човек от мъртво вълнение. Представете си вие трябва да плувате към брега с 1 ръка, докато с другата държите него, че и не само вашето тегло трябва да издърпате срещу течението а и неговото тегло добавено към вашето отгоре, докато водата дърпа и двама ви!. А И вероятно ще трябва да се биете малко, защото удавника ще е в паника и ще ви пречи още повече. Единствения варянт да го измъкнете с плуване е ако имате пой. Спасителите на плажа имат пой.
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Плуването е естествен процес и човека ако не се плаши и паникьосва ще оцелее. Животните плуват без да са ги учили. Дори и птици плуват и под водата. Различни фактори има с които плуващите трябва да се съобразяват. Най са опасни изкуствените водоеми. Водата под 50 см. е много студена и създава смазки при дишане
4
6
 
13
 
! Отговори
варненец преди 1 година
Не ходете в Ахтопол, там всяка година се давят най много хора.
3
5
 
40
 
! Отговори
Чико от Порто Рико преди 1 година
Не се тикайте да ставате герои без нужните умения и точни преценки, още повече- заради непознати, безумната саможертва е смислена само за твой много близък човек.
2
42
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако не от удавяне, щеше да е от маймунска шарка
1
2
 
72
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
Бог да ги прости и двамата.... толкова нелепа смърт!