Седем в болница след катастрофата с рейс, стабилни са

Инцидентът стана тази нощ по пътя Велико Търново - Русе
5
Седем в болница след катастрофата с рейс, стабилни са
Снимка: БГНЕС

В стабилно състояние са седемте ранени при катастрофата с румънски автобус по пътя Велико Търново- Русе тази нощ, които са настанени във Великотърновската болница. Продължават дейностите за тяхното стабилизиране, каза за БТА изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Красимир Попов.

След катастрофата в болницата от екипите на "Спешна помощ" са били откарани 9 души. Единият от пострадалите с тежка черепно-мозъчна травма е починал в Отделението по реанимация. Друг от пострадалите е освободен за домашно лечение.

В момента в болницата са настанени седем души – трима от тях турски граждани, четирима – румънски. Продължават хирургичните и ортопедични операции за тяхното спасяване.

Още по темата

На място е пристигнал консулът на Румъния в България, който е благодарил на лекарските екипи за бързата реакция. По-късно днес и екип от румънски лекари ще пристигне с хеликоптер за консилиум с българските си колеги.

Снощи около 02:00 ч. автобус с румънска регистрация, управляван от турски водач, е катастрофирал в участъка между селата Куцина и Поликраище. Ударил се е в спрял край пътя лек автомобил. Пътуващите не са били в колата и от там пострадали няма.

В автобуса са пътували общо 25 човека. Общо четири са жертвите. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването на тежкия пътен инцидент на пътя Велико Търново - Русе е поето от следователи от Националната следствена служба, назначени са експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: катастрофаранени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По този път не минава ден без катастрофа. Защо няма контрол защо няма постоянни подвижни патрули да следят движението. Колко народ трябва да се избият че да се промени нещо.
3
3
 
7
 
! Отговори
Мемедь преди 1 година
"Нидерландеца" нашенски Асан ли е или турски Асан?Знаем ги тия с нидерландските номера...дошли си тука за летните денонощни маанета и кечеци!Сигурно са били на "Ашкъм" собственост на заместник кмета от ДПС Кадир Мадир ли..къв беше..щото пак до 2 часа през нощта дънеха маанета и кечеци и пияни са стигнали до Куцина и там са оставили таралясника си край пътя!
2
9
 
2
 
! Отговори
Магия за преди 1 година
предизвикване на смърт в катастрофа. Първо, набелязвате жертвата си, която е шофьор. Магията се извършва нощем. Отивате на гробището петък срещу събота на намаляваща Луна между 2 и 3 ч през нощта,по това време черната енергия е най-активна. Намирате гроб на човек загинал в катастрофа. Взимате малко пясък, плюете три пъти върху него като изричате името на жертвата и казвате три пъти : На път да тръгне, жив да не се върне, при този човек да дойде. После трябва да поръсите с пясъка колата му
1
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
И сега като не са друсани или пияни кой ще поеме отговорността Апи ли Кат ли запалените фарове ли или коланите къде се бесим с тях ?Просто е *** СА И ТОВА ОПРАВИЯ НЯМА