Довършването на АМ "Струма" - ключово за трафика по Кресненското дефиле

Той е сред най-опасните пътни участъци у нас, според експерти
8 авг 2022 19:24, Петя Славова
7
Довършването на АМ "Струма" - ключово за трафика по Кресненското дефиле
Снимка: БГНЕС

Кресненското дефиле е един от най-опасните пътни участъци у нас. Освен че е много опасен, е и много натоварен.

На ден минават около 11 000 автомобила, а наскоро бяха въведени нови ограничения като забрана на изпреварванията и физически разделители на пътя. Затова пътните експерти настояват да бъде довършена магистрала "Струма", която да облекчи трафика, предава БНТ.

Това е едно от най-натоварените трасета, защото целият международен трафик за Гърция минава оттук. Построяването на магистралата е от изключителна важност не заради друго, а защото животът и здравето на хората са заложени на карта, каза Диана Русинова -главен експерт по пътна безопасност към Европейския център за транспортна политика.

Бившият заместник-министър на транспорта Ангел Попов също е категоричен, че движението по тази отсечка трябва да бъде еднопосочно, а трафикът към Гърция да се отдели.

Всеки ден мислим колко човека могат да загинат тук. Защо - защото е взето решение, което ние се двоумим дали е правилно и икономически изгодно за България. Сега при варианта, при който ще спрем магистралата - нали разбирате България колко пари трябва да върне на ЕК за нещо, което комисията е одобрила?", коментира Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: кресненско дефилеАМ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Истинският преди 1 година
Тази магистрала трябваше да е готова за олимпиадата в Атина 2004 година.За 18 години до луната можеше да се направи магистрала ако бяхме нормална държава. Много асфалт се изяде за тези години.
5
2
 
6
 
! Отговори
Ралица преди 1 година
ГЕШЕВ ЗАЩО СПИШ ЗАЩО ОСТАВИ ШАЙКА ПРЕВРАТАДЖИИ ДА ОГРАБИ БЕЗНАКАЗАНО ДЪРЖАВАТА ЗАЩО НЕ РАЗСЛЕДВАШ КРАЖБИТЕ САБОТАЖИТЕ НА ПРЕВРАТАДЖИИТЕ ЛАНСИРАНИ ОТ РАДЕВ ДЪРЖАВНОСТТА
4
2
 
3
 
! Отговори
Huiming Lee преди 1 година
До aa1830Да, ама тогава бавнярите с 50 ше се точат в дясната лента и няма да има такива изнервящи предпоставки. 80-90 е ок за дефилето с намаляне леко преди завоите да не излизаш от лентата и всичко е точно. Трябва да се кара.. не бавно, не бързо.. а адекватно
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПРОМЯната за 7 месеца навредиха на БЪлгария толкова ,че още 3години няма да се оправим след тях
2
1
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Зеленият Сандов на въжето докато стане кафяв.
1
10
 
4
 
! Отговори
aa1830 преди 1 година
Като направят сегашния път еднопосочен завоите ще си останат и максималната скорост няма да се удвои. Ама има ли глава някой да мисли.