В Благоевград се оплакват от бездомни агресивни кучета

От общината подозират, че умишлено са изоставени в районите
13 авг 2022 09:16, Петя Славова
34

В Благоевград се вижда голям брой бездомни кучета, които са пуснати на свобода. Все още не е ясно откъде са се появили, но от общината подозират, че умишлено са изоставени в райони, в които няма видеонаблюдение. Животните са агресивни и вече има десетки сигнали за нападения, предава Bulgaria ON AIR.

"Кучетата са големи и охранени. Те са пуснати с умисъл - не са 1-2 бройки, които да са изоставени домашни любимци. Установени за множество нападения", смята главният инспектор към община Благоевград Димо Киров.

Животните се придвижват в глутница и са много агресивни, защото в непознатия град търсят територия и храна, заради което нападат хора. Според местните те се нахвърлят основно на възрастни хора. Жителите на града настояват за спешни мерки.

"Тези бездомни кучета не падат от небето, но начинът, по който се справят с тях тук, е ужасен - Или ги евтаназират, или ги прибират в приюти, в които е отвратително", коментират граждани.

Място за настаняване на кучетата обаче няма.

"Не можем да ги настаним в клетките, тъй като капацитетът на приюта е 30 места. Можем да ги обработим, да ги кастрираме, да ги обезпаразитим, да им сложим ваксина, да им бъдат издадени всички необходими документи и да бъдат върнати на мястото", поясни директорът на приюта за безстопанствени животни в Благоевград Владислава Асенова.

От общината призовават всеки, който забележи нередности, свързани с изоставени животни, да се обади на дежурната телефонна линия.


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
5
 
! Отговори
Буден гражданин преди 1 месец
Евтаназия, кучета и котки голям проблем.вземете мерки!
27
4
 
7
 
! Отговори
pomiari преди 1 месец
POMIARSKA DURZAVA
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да приятим бежанци от Виетнам и те ще оправят проблема с бездомните кучета.
25
0
 
10
 
! Отговори
смешна държава преди 1 месец
навсякъде проблеми и после на избори хорицата пак преизбират същите некадърници и лапачи. Няма по некадърна кучешка държава в европа. Даже ги мързи да анализират как проблемите в другите държави се разрешават и да копират донякъде щом имат плитък мозък. Всеки чака на такава службица да му дойде времето за пенсия и рахата да си му върви с заплатката.
24
1
 
6
 
! Отговори
САТАНАТА преди 1 месец
Айде, отрова в примамка.
23
2
 
15
 
! Отговори
градове на Пумияра преди 1 месец
Само в Бг кучетата са разпасани и заплашват хора!!! В нито една развита държава няма да видите скитащи нападащи улични кучета!!!! Разхождат ги на каишка, събират им ла*** та и живеят нормално!
22
1
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Бау-бау град...
21
1
 
3
 
! Отговори
Им преди 1 месец
Тва са на Путтлер сивите поммяри ги е пуснал в най-американския град в България да внасят терор
20
7
 
4
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 1 месец
Примитивни човечета, с мозъчета колкото лешник, се заканват на животинките. Това са истинските българи ЮНАЦИ. А да се заканят на някой агресивен депутат, от тези дето разхищават бюджета? Нееее, българският бабаит се хвали колко кучета е смачкал, защото не му стиска даже да се обади някъде, бои се да не му смачкат фасона. Като в онази песничка - "казал храстът на дървото..."Жалко подобие на народ.
19
5
 
9
 
! Отговори
кучкар преди 1 месец
ловната дружинка да излезе на обход
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заселете виетнамци, проблемите ще се разрешат бързичко.
17
5
 
3
 
! Отговори
Тодор Александров преди 1 месец
Българите за чуждоземци разни сме измислили приказката "Кучета да ви ядат". А в бъларските села и градове всяко куче знае кучето на съседа. Те по лаянето се познават и кат са видат маат с опашки. На ни един нашенец кучето нема да видиш да се гняви на градски хора,коитонсе познават.Само по разбойници се ежат. А и много сърби се навъдиха да им се невиди в последнонвреме в Благоевград. Катурнаа сите наленски кръчми ,та ни една не остана и натуриха тейните сръбски скари. Ама що бе,ей?
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бесна кучк....арка ми казваше, че АЗ трябвало да се съобразявам с кучетата. Ако видя куче по бордюра, да не му влизам в личното пространство, ами да мина по улицафта. Демек, да си рискувам живота, за да не накърня чувствата на кученето ... Ама ОУ! Такива като ТЕБЕ, трябва да слизат на улиацта, като ме видят! А кученцето ти, ще го излекувам много бързо, от притесненията му...
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Преди време лесно ги орпавях. Колицата има ролбарове - га видя някое такова ... даййй. Пляяяяяс! Само са чий как изкимти. И така 10-15 пeса като сгазя ... псоел гледам каквва козинка има -бежова, черничка, кесенява, някое ученце, някое зъбче ... и чиста с пароструйката. И нямаше пробелми. Ама сега с тея камери, телефони, обаждания, доносници ... Едвно време в село са бесели доносниците ...
14
7
 
1
 
! Отговори
Мите Бешевишки Бгд преди 1 месец
Кучитата по чужди джавкат.Те свои нема да заапат.*** дом пази.Що дират чужденци у нази?
13
7
 
3
 
! Отговори
баба Тонка преди 1 месец
Куче по Българин не лае.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То пък само Благоевград да беше..Толкова години и нищо не направиха с бездомните кучета,което го няма в нито една западна европейска държава!
11
12
 
5
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 1 месец
Глупости! Живея в Благоевград и ни едно куче не е агресивно. Лаят по разни ,дето ни ги знае некой,ни са ни притрябале .Пришълци разни идат,ама са не добри ора и тех ги лаят кучетата.Много турци са се навъдиле тука и ич са не понасат с кучетата.Кучета са па им виновни.
10
1
 
15
 
! Отговори
Кучето преди 1 месец
Кучето е с предимство пред хората. И когато му навлизаш в територията, напада. Ама с толкова защитници на псетата няма да остане територия за хората. Трябва да се прибират и ако не се потърсят до месец, да се приспиват. А който много ги иска, да си намира средства, да си строи приюти и да ги гледа. Няма държава, има територия с името България.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като я няма държавата,така ще е..