Кебапчето подгони 3 лева, но Видин празнува с чалга и бира напук на инфлацията

Въпреки тежката ситуация, търговците не се оплакват от липса на клиенти
21 авг 2022 15:05, Красимир Ангелов
179

Въпреки инфлацията и прогнозите за изключително тежка зима, община Видин откри традиционния Видински панаир. Над 70 фирми от България и Сърбия се включиха в изложението, а доказани поп-фолк изпълнители, които взимат сериозни хонорари, забавляват гостите безплатно всяка вечер.

И тази година интересът към Видинския панаир е голям. Повечето хора споделят, че идват най-вече заради безплатните концерти. Общината не пести средства и на сцената ще излязат популярни фолк изпълнители от България и Сърбия, като Глория, Амар Гиле, Азис, Тита, Алисия и други.

А сметката за концертите плащали търговците, които дарили средства на общината.

"Търговците, които са на панаира за поредна година, подаряват на видинчани концертната програма. Искам да поканя всички, входът е свободен"", сподели зам.-кметът на Видин Борислава Борисова.

И докато концертите са безплатни, всичко друго е с пари.

"Солено е, кенче бира е 4 лева", коментира пред телевизия Bulgaria ON AIR Пламен, който е посетител на панаира.

"Едно кебапче 3 лева, това е подигравка. Който не му е скъпо - да си го яде", каза друг посетител.

Въпреки високите цени обаче, търговците не се оплакват от липса на клиенти.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
1
 
! Отговори
Видинчанин преди 1 година
Най- вкусното кебапче ядох на "Ташкюприя" , майстора не си беше мил ръцете 2-3 дена, а кюфтетата ги сплескваше у гърдите си! Тези на панаира може да са и по- вкусни! Епа, ово йе стандарт , на морето кръчмите пълни , тук пак народ , а в Кауфланд ще се избият. Станали сме ,като улуци - влиза и отдолу излиза. На един му е приоритет книгата на друг мамалигата! Ха , наздраве , отпусни, отпусни се малко ,само Кольо Гърдев , Азия и ...абе къде е Батко!
145
0
 
1
 
! Отговори
Бебо преди 1 година
До КалинТака е за съжаление..с македонците е същото. Емир Костурица изгони и спря да работи с Горан Брегович. Нарече го крадец на балкански фолклор...тука го превърнахме в супер звезда.
144
0
 
4
 
! Отговори
Калин преди 1 година
Чуден народ сме. Сърбите ни мразят от дъното на душата си, ние ги обичаме а като чуем сръбска музика...тумбаците ни подскачат от кеф....
143
0
 
3
 
! Отговори
Я па я..! преди 1 година
До ЬЬЬ 150 А с великата руска литература и Муслим Магумаев какво бъдеще имахме..!
142
0
 
1
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
До Бонго Бонго 133 Бонго, да не намекваш за кебапчетата с късите поли и без *** ? Там е пълно с такива.Малко се препечени , но казват че стават.Аз не съм опитвал по разбираеми причини.
141
0
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Кебапче по три лева , ама не казват че са ХХL по сръбски стандарт.Нали трябва да се подчертае че сега е зле.
140
0
 
2
 
! Отговори
Позитано 20 преди 1 година
До Анонимен 122 Мириса на кебапчета е чудесен , особено ако е на Бузлуджа ,Шипка или Копринка.И там концертите са без пари.
139
0
 
2
 
! Отговори
Помня преди 1 година
По време на моето детство през 60-те кебапчето беше 8 стотинки на панаира в града ми. На училище ме пращаха с 10 стотинки. НО заплатата на баща ми беше 75 лева.Така че всяко нещо с времето си.
138
1
 
2
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
С чалгата напред България няма бъдеще.Тя е философията на *** балкански.
137
3
 
5
 
! Отговори
Бул гур преди 1 година
Най вкусните кабапчета се правят в Босна.Предлагат ги по 5 или 10 защото са на половина на нашите,както и със специална пита хляб и нарязан лук. Българските си ги харесваме само в България,както и българските луканки и суджуци.Предлагал сим ги по Европа и Азия.От неудобство ги опитват,но признават,че не им харесва вкуса им.Другото е фалшив патриотизъм.
136
2
 
3
 
! Отговори
Лойко преди 1 година
Чалга колко може му е майката. Това са ,,Великите българи,,
135
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди мнооого години ядох най-вкусното кебабче при ЖП грата на Видин.
134
3
 
17
 
! Отговори
Ами този преди 1 година
край затова е най-беден, защото там преобладава простотията - ЧАЛГА, КЕБАПЧЕТА, ПИЕНЕ И СКЪПОТИЯ ? Ами ако съботираха тази чалгарщина, никой да не отиде, да покажат разум, достойнство и морал, дали едно кебапче щеше да е 3 лв., а една бира - 4 лв.? Те се тълпят там като за "маслини" после реват срещу скъпотията, ами като сте п*р*ости ще ви кл*атят кой както свари !
133
0
 
12
 
! Отговори
Къци В. преди 1 година
Кебапче за 3 лв на селски панаир е нормална цена,но трите лв за човек от бедния Северозапад са цяло състояние,за София 3 лв за нищо,за морето това е таксата за тоалетната,т.е. има значение къде се харчат,въпреки че за една държава говорим
132
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Една обикновена хубава пица от качествена пицария е 12 лв - Маргарита. И доставката,3 лв. Затова, ще си взема един уред за правене на пици и само ще си купувам тесто. Щото аз кебапчета не обичам!
131
0
 
11
 
! Отговори
Безработен от Видин преди 1 година
Това е най-бедния район в България и Европа,никой не му пука че хората там едва свързват двата края и нямат пари,нито работа,трябва държавата да инвестира и да развие някаква индустрия и поминък за хората там,нека има панаир,но хората там бедстват в бедност и мизерия
130
3
 
7
 
! Отговори
ss преди 1 година
като са на слънчака може да дават по 5лв за бира, 5лв за 100 грама цаца, 5лв за кебапче, 5 лв за супа, 5лв за вода, 5лв за парче пица, 4лв за нафта а 3лв за кебапче и 4лв за бира неможело ....
129
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля, че почти всички знаем от какво са направени кюфтетата по магазините, които се продават. За съжаление истинският вкус е почти в историята. Един добър майстор няма да си подритва рецептата и името никога. Сега... тъпо е кебапче да е 3 лева. Тарикатско мислене - ден година храни и шапка на тояга. С готовите разфасофки от някой магазин. Като го видиш сиво вътре и "аха - соя за бонус". Значи и по панаирите вече се е напълнило с пишман скараджии? Ами.. Не знаех. А можеха от оборот да печелят!!
128
2
 
10
 
! Отговори
Хе хе преди 1 година
До Анонимен А през 60-те години ,кебапчетата стрували 5 -6-8 стотинки
127
1
 
7
 
! Отговори
познавач преди 1 година
До: номер 136 Можеш ама не можеш!Само се заблуждаваш! Повярвай ми, ял съм такива "кюфтета", нищо общо с истинските!