Кебапчето подгони 3 лева, но Видин празнува с чалга и бира напук на инфлацията

Въпреки тежката ситуация, търговците не се оплакват от липса на клиенти
21 авг 2022 15:05, Красимир Ангелов
179

Въпреки инфлацията и прогнозите за изключително тежка зима, община Видин откри традиционния Видински панаир. Над 70 фирми от България и Сърбия се включиха в изложението, а доказани поп-фолк изпълнители, които взимат сериозни хонорари, забавляват гостите безплатно всяка вечер.

И тази година интересът към Видинския панаир е голям. Повечето хора споделят, че идват най-вече заради безплатните концерти. Общината не пести средства и на сцената ще излязат популярни фолк изпълнители от България и Сърбия, като Глория, Амар Гиле, Азис, Тита, Алисия и други.

А сметката за концертите плащали търговците, които дарили средства на общината.

"Търговците, които са на панаира за поредна година, подаряват на видинчани концертната програма. Искам да поканя всички, входът е свободен"", сподели зам.-кметът на Видин Борислава Борисова.

И докато концертите са безплатни, всичко друго е с пари.

"Солено е, кенче бира е 4 лева", коментира пред телевизия Bulgaria ON AIR Пламен, който е посетител на панаира.

"Едно кебапче 3 лева, това е подигравка. Който не му е скъпо - да си го яде", каза друг посетител.

Въпреки високите цени обаче, търговците не се оплакват от липса на клиенти.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
12
 
! Отговори
Панаир преди 1 година
Като няма хляб дайте им зрелища и простаците ще са доволни Мария Магдалена
65
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде сравнявате България с Испания, Франция, Германия. Това са богати държави, силни икономики, а ние....
64
2
 
7
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Не мисля, че проблема в цените е по вина на търговците - всичко поскъпна напоследък. Съвсем в реда на нещата е и това, което те предлагат да скочи ценово. Проблемът е по-скоро, че тази част на България е най-бедната и живеещите там, с ниските доходи, които имат им е скъпо.
63
0
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 1 година
В Испания се движат с 313, във Франция 285,Германия 197км, но си на прав път и не сравнява с гетото България
62
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видин 1985г. - 71 000 жители.Видин 2021г. - 36 000 жители. Какво точно се празнува по тоя край?
61
6
 
7
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 1 година
И на морето много народ бе...Преди на плажа си пръдиш на воля, сега кат ми дойде, и двайсе человека се обръщат и викат - Ай какая ***... Ама чух пък една да вика на друга - Ой какой мужиков, просто прелесть... Абе много калабалък бе!
60
2
 
8
 
! Отговори
2132 преди 1 година
ако нямаше кой да ги купува - нямаше да ги продават
59
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Европа Франция Германия влаковете се движат с 260км и повече на магистралата колите карат с 130км и повече влаковете ги подминават все едно са спряли говоря за успоредни пътища автомагистрала и жп линия на ток. ПРИ нас Кресненското дефиле където ограничението е 50км за колите сложиха и колчета пак влаковете който се движат на ток не може да изпреварват коли Затова казвам че Чалгата ражда само простаци Затова и простаци ни управляват кебапчета и бира скъпи а чалгата безплатна до зори
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми веселят се хората. Нека да си хапват, няма лошо. 2018 бях в САЩ, в Чикаго, магазините за бързо хранене бяха фул, гледаш бутат се за макдоналдс сандвич, по-зле и оттук
57
1
 
11
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Хубава работа ама...
56
3
 
19
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Бях във Видин преди наколко години. Още тогава ми направи страшно впечатление каква бедност цари. Хората изглеждаха буквално като смачкани. Всичките бедно облечени и видимо социално слаби. И тва в центъра, не ми се мисли как живеят в периферните квартали.
55
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кебачето сега е 3 а ще 5 и повече ! Така е с месото в Англия беше 5 и кусур а сега 8 и кусур ! !Пита се кой страда от повишаванетона цените - пенсионерите и тези с малките заплати ! Защо народа ЕС е толкова политически неграмотен незнам но знам едно ЕВРРПЕЦИТЕ СИ ВДИГНАХА ИКОН-ТЕ ОТ ЕВТИЯ ГАЗ НА РУСИЯ - СЕГА СА НИЩО И НЕ Е ОЩЕ И ЗИМА! За бъл-те ми едно ясно -нмат сиво в-во Ако сащ им донесе втечен газ в джобовите ли ще донесът до целта и това не е само бъл-те а за целия ЕС ! ПУТИН Е ВЕЛИК
54
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък бях вчера на Събор в Доспат да гледам Камелия, от София тръгнахме за концерта й. Камелия попита - я да видим софиянци тука ли са, и лелеее гора от ръце...много кюфтета, кебапчета имаше, палатки сигурно 10 км
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пред 99-та на фестивала Удсток във Сащ една минерална вода е струвала 4 долора а в магазина същата вода се е продавала за 50 цента да не говорим че посетителите са си плащали и билети.Те организаторите на видинския фестивал са предвидили че посетителите ще огладнеят и ще искат да ядат и да пият. Така се прави бизнес с хора които не плащат за музика.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко от мургавитепродавачи на сериите работят за себе си. Не бих се учудил, ако шефът им е някой адвокат, съдия, общинар от Видин. Този град трябва да е във фокуса на ДАНС, МВР, но не от местните и не в държавата на Киро, Нинова, Радев. Защото и малкото пари, които получава градът отиват в бездънните им джобжве.
51
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не бих отишъл на чалга фестивал дори и Митю Пищова да е платил всичко и да не се налага да се плаща нищо.
50
3
 
17
 
! Отговори
Политкоректен преди 1 година
Като гледаш простотията на снимката, е трудно човек да повярва, че Видин някога е бил една от столиците на България. А преди това през вековете е бил основен културен център на българската цивилизация. Минало бешело...
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
убавв град, останале са само роми
48
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Видин, видинските села, по-точно, не от града, има тъмната "слава", на град дал на държавата знакови фигури на комунизма: Ал. Лилов, Петър Младенов, М.Миков, Р. Гайдарски...Днес Видин още е в ръцете на червената мафия. Той е притежание на б.комунисти, които държат хотели, охранителни фирми, магазини и работят, като съдии, прокурори, адвокати...От тяхната "работа" остават корупционни схеми, некадърност, нерешени, сгрешени престъпно, дела и прочее.
47
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно че авторите на новината са сложили Тита като фолк изпълнител а тя не е фолк изпълнител.