Предложение: Да се забранят тротинетките на места във Варна

През последните дни има официално 10 регистрирани нарушения от КАТ
22 авг 2022 09:18, Йоана Цонева
57
Предложение: Да се забранят тротинетките на места във Варна
Снимка: БГНЕС

Общинският съветник от Варна Руслан Влаев предлага в Морската градина и в пешеходни зони, където има повече деца в морския град, да няма електрически тротинетки, съобщи БНТ.

През последните дни има официално 10 регистрирани нарушения от КАТ, при които някой кара тротинетка и вози някой с него.

Предложението е внесено на 8 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нова коа е 40-60 000 лева. Нов скутер е 1000. Колата ми е 600 лева данък, после имам 3500 застраховка, а 100 км ми излизат 25 лева. Една гума е 300 кинта. Скутерчето за 30-40 стотинки минава 100 км. Гумичките му са по 20 лева. Ако го откраднат, няма да получа удър.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След тротинетките може да дойде редът и на индивидуалните въздушни балони като още по-екологични. Не ми се мисли, на какво ще заприличат междублоковите пространства. А за тези, които изберат балоните за междуградски пътувания, ще има специална агенция, която да ги събира от дърветата и планините. А на границата с Турция ще има не ограда, а мрежа.
26
0
 
5
 
! Отговори
asd преди 1 година
Къде са ни велоалеите?
25
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 25 - Дори и да е неизживяно детство, аз не виждам проблем с това. Но на мен ми пести по 25-30 минути път на ден.
24
2
 
6
 
! Отговори
Фът преди 1 година
За тротонетки няма знаци закони Мислят се за железни
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо само във Варна? А и хората не се ли натротинетиха вече, или всеки страда от неизживяно детство?
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им наложат ограничение на скороста в парковете - аз това искам. А и малко по-засилен контрол. Тя торинетка уж за "EU", нали демек ЕС, ама на половината влизаш в менюто и сменяш настройката и опа - 35 максимална скорост, от 20. А някои па има, дето може да ги "хакнеш" (с готова от производителя аплиация ... демек и 9 годишен ще се справи), да вдигат по 40-45-50.
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ел. скутерчетата за по 1200 лева, вече минават по 40-45 км (к, ако си 100 кила тулупин, ще е по-малко), и ми спестяват много време. Поне 25-30 минути всеки ден, ако пътувам с автобус. Ако отивам на работа с кола, трябва да отида преди 7:00, защото парко местата са заети, а след това, сприм на по половин километър от работа.
20
2
 
13
 
! Отговори
Велосипедиста с 300 преди 1 година
Само велосипеда без батерия е истинско екологично чисто превозно средство.Тротинетките У НАС са наистина опасни ,защото куцо кьораво и сакато ги кара както си иска ,където си иска.
19
6
 
9
 
! Отговори
Бъдещето преди 1 година
Принадлежи на тротинетките. Но колите трябва да се забранят в града и да се допускат само за инвалиди. То който кара кола вече е инвалид - обездвижването бавно но сигурно го убива - затлъстявне жестоко. инфаркт рак от бензина, катастрофи. Но троти и колела нямат място по пешех.пътеки. Да се направят 3 м от улицата за тях за сметка на ужасните коли! А и паркирането на коли е ужасно! Дано по бързо им свърши петрола и в историята!
18
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тротинетката е бъдещето. А аз предлагам достъпа до центъра на Варна с кола да е 60лв на ден. Тогава всички комплексарчета които са писали тук ще напълнят гащите и ще гледат като пребозали телета. Качили се на барутници по 2-3к лв, вдигнал им се адреналина, и вече станали мъже и мнението си дават, нищо, че едно квадратно уравнение не могат да решат.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 16 "БъргЪринАт", защ съжаление, масово не е до това ниво. Като стане под 20 градуса, веднага му става студено, а като се качи на пътя с колелото, решава, че трябва да се движи наравно с трафика на колите и върти като ненормално с по 40-50 км/ч, а после едва диша.
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тротинетката е удобно и бързо средство за придвижване в градски условия, стига водача да се съобразява с пътната обстановка. Обаче тези, дето са на снимката са по-скъпи и от такси
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аз 10 - За да удариш някого с 15 километра, тярбва да "блееш" много яко.
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В цивилизованата част на Европа в големите градове се дава превес на велосипеди и тротинетки. Намаляват броя на платната за автомобили и в тях пускат еко возилата. Също могат да карат насрещно в еднопосочните централни улици. Бай Гaню обаче все държи да си прави живота труден и сам да си налага всякакви забрани. Доказано е, че няма оправия с автомобилите в градовете. Заемат огромна площ, цапат и шумят.
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 е прав!Голяма педалщина са тия тротинетки!
12
1
 
2
 
! Отговори
Albi преди 1 година
До 8.Кое е унизителното?Не може всеки да има по 5 коли. А някои имат и кола и тротинетка. Много е удобно на труднодостъпни места. По селски пътища, обрасли, където вече кола не може да мине.
11
1
 
19
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Само да добавя - не съм против тротинетките, но не и до пешеходците! Писна ми да вървя по тротоара и да се оглеждам все едно съм на улицата. Затова си има изградени улици и изградени пешеходни зони
10
9
 
6
 
! Отговори
Albi преди 1 година
И майките с колички забранете, гледам на много хора пречат. Сумтят, бутат се бебемразците. Все пак място заемат много.
9
6
 
22
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Тротинетките нямат място на пешеходните зони и дори велоалеи! В София велоалеите са импровизирани, предполагам и във Варна са същите. Половината изграден тротоар е маркиран с една боя и хоп велоалея. Обаче на много места пешеходната зона пресича алеята. И ако там лети Емили или някой друг... Ако тази тротинетка удари 3-4 годишно дете какво ще стане? Дори и да кара с 15-20 км/ч???