Петима души са евакуирани с хеликоптер от село Богдан

Десетки хора са евакуирани от засегнатите населени места
2 сеп 2022 16:15, Нели Христова
5
Петима души са евакуирани с хеликоптер от село Богдан
Снимка: Facebook

Десетки хора са евакуирани от засегнатите населени места в региона на Карловско заради проливните дъждове и наводненията. Преди малко приключи евакуацията на петима души с хеликоптер от с. Богдан, каза за БТА главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

Още по темата

По думите му в селото е имало бременна жена. Той не можа да потвърди дали е сред евакуираните с хеликоптер, но каза, че има указания с нея да се действа много внимателно.

След минути ще започне брифинг в друго засегнато село в региона - Каравелово, във връзка с усложнената ситуация в Карловско. В него ще участват областният управител Ангел Стоев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, директорът на ГДПБЗН гл.комисар Николай Николов и директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Димитър Балев.

Хеликоптер на ВВС вече е над бедстващото село Богдан, което е потопено, а къщите - наводнени, предава БНТ. Има няколко души, които трябва да бъдат спасени. Сред тях е възрастна жена и дете на година и половина.

Бойната машина е застинала във въздуха, а през това време спасители създават организация.

Още един човек чака спасение от хеликоптера. Той е край язовира в село Розино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Иглолистните дървета лесно причиняват опустошителни горски пожари, изсушават климата и отравят почвата. Бързорастящите гори от ЯВОР (сикамор, sycamore, Acer pseudoplatanus)нарастват с 60 см на година и стигат до 35м. Издържливи са на суша, жега и студ. Поддържат прохладен климат и пазят влажна и плодородна почвата
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво стана със сушата уее? Аз взех да се зареждам с минерална вода па то кво - хората се издавиха от порои, да ви е6а в медиите, пълна дезинформация сте.
2
2
 
20
 
! Отговори
Grog преди 1 година
Изсякохме горите в България за да изгоря в гръцките печки и сега порой. Ми какво да последва, след като горите се унищожават и няма какво да задържа водата ?
1
9
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
сега убедихте ли се как господ наказва ние българите не мирясахме самопросто-тии аморални хора се увъртат около властта ще бъдем наказани акотези които ходят по избори не мислят с главите си