Над 200 са наводнените къщи в Карловско след пороите

Евакуацията на хора продължава и днес
21
Над 200 са наводнените къщи в Карловско след пороите
Снимка: БГНЕС

Големи са пораженията по инфраструктурата в карловските села, все още няма електрозахранване. Най-сериозно пострадали са Каравелово и Богдан, откъдето снощи бяха евакуирани бедстващи, а днес спасителните акции продължават.

Вследствие на продължителния интензивен дъжд са наводнени етажи на жилищни и търговски сгради, промишлени предприятия, нарушена е пътната настилка в селата Богдан, Столетово, Каравелово, Московец, Розино, Слатина и Христо Даново, и в град Клисура.

В района е в сила частично бедствено положение.

Още по темата
Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов съобщи, че водата вече е понамаляла.

"Вадени са хора и извън населените места, които са по вили, с хеликоптери, със спасители с въжета. Нямаме повече информация за бедстващи хора".

Днес ще се направи пълна проверка къща по къща, за да се провери дали няма останали бедстващи хора в откъснатите села Богдан и Каравелово.

"Има отнесени няколко моста и улици. Днес сме осигурили доставката на храна и вода за хората. Ако можем да възстановим единият мост, доставката ще бъде по него или пак хеликоптери ще се включат", каза още кметът.

Снощи 7 души с хронични заболявания от залетите къщи са били настанени в карловската общинска болница.

Кметът на община Карлово не се ангажира с обобщение на щетите на този етап.

"В село Богдан наводнените къщи са поне 120 - 150, в различна степен. В Каравелово са около 60, а в Слатина - също има. Не по-малко от 200 са наводнените къщи", посочи градоначалникът.

В с. Богдан армията ще мобилизира своите сили, за да окажат помощ на останалите там около 50 души. То продължава да бъде откъснато от света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За наводненията Файзер ли е пак виновен? Питам просто.
15
1
 
0
 
! Отговори
Да се провери преди 1 година
ДА се провери по сателитни данни и по налична информация за мощни военни съоръжения в региона подава Средна гора наблизо..Нещо преоблъчва постоянно..
14
3
 
3
 
! Отговори
Поправка преди 1 година
Костов ни върна в 19 век.Димитров и Живков ни съградиха държава,а Лостов я попиля и я захвърли културно и икономически в 19век.Решението-комунизъм.Но кой?Няма желаещи,всички се овълчиха и опростачиха.
13
0
 
4
 
! Отговори
От наводнението преди 1 година
Това стана защото нито се чистят коритата на реките и деретата, нито ни разрешават ние да ги чистим, кметовете по селата искат пари на ръка ако поискам да отида да докарам пясък от Стряма, ако е паднало дърво в реката пак трябва да платя на кмета, а ние в село по тоя начин можехме да прочистим коритото на Стряма но лаком *** кръв ***. Напоителни системи и Басеинова са абдекирали напълно, Стряма не е чистена от 30 г. Трябва да им се търси отговорност и на напоителни и на кметовете за кражбите
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България не е излязла още от 19 век!
11
3
 
3
 
! Отговори
Недоразбрал преди 1 година
Айде пак виновен Борисов,че единствен направи нещо за таз изкукала територия?!Представям си ако сега беше той на власт какво тиркане на *** ,крещене и дране по площадите щеше да настане!!А сега една приспивна тишинка,тук таме излезе нещо с по два реда!Санким не тревожете 85%вите когато ги яздят наште,червени мамуни!!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това трябва да го прочетат и "инвеститорите" в селски къщи ... Това ги чака всяка пролет и есен !
9
0
 
8
 
! Отговори
Чистете Реките! преди 1 година
Когато започнат да се чистят коритата на реките, щетите винаги ще са по малко.Докато държавата няма превенция на коринатат на реките, винаги ще плаща много по скъпо за щетите.
8
3
 
6
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
Аз сека контрабанда винаги по надолу от моята къща. Ако стане наводнение или свлачище мен така ме не хваща.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди две години и за пъпка върху г..ъза на когото и да било му...ньо-превратаджиите щяха да обесят Борисов на първото срещнато дърво, а след преврата - "ами то Божа работа". За превратаджийчетата мун...дьо Грипенов е "бог", уви! - мУн.дьото (символ и лице на ко...му..низ..*** в България) е БЕЗСМЪРТЕН.
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във всеки град има поне едно или две "ромски" гета, които изсичат де-що дърво им попадне; ако горският ги засече, те го УБИВАТ на място. Преди години един горски застреля такъв "ром" и се вдигна страшна врява, най-вече от анти- "българския" хелзински комитет, а за масово пребиваните горски и дума не се отваря.Безнаказаното изсичане на горите е ПРЯКА причина за съсипията на хоратаа косвената причина е БЕЗХАБЕРИЕТО на "модела Радьо".
5
1
 
1
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 1 година
Обади се във 9:44 часа, днес,.На пето раьонно град София
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 3:Това с чекмеджетата са фалшификации и е доказано с петорна комисия от ЕК.Не е редно да намесвате политиката в такива трагедии.Хората трябва да се обединят,за да решат проблема.
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И по-зле ще става. Петнадесет години оня неук крадлив оскотял арестант, усвоява,краде и тъпка шкафчета и чекмеджета с кюлчета и пачки,а ортаците му дето сега са с номер едно изсякоха горите. Един лев не е даден за подръжка,само крадене и аварийни ситуации.
2
2
 
13
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Изсякоха горите и Кражбалък. Са хората бедстват и никой няма да им помогне, щот нема държава отдавна.
1
7
 
1
 
! Отговори
Асан преди 1 година
А какво ни интересува това нас нормалните гейове :)))