Безлов за бежанците: Проблемът е в заплатите на полицаите

Според него няма и ефективна присъда срещу полицаи
7 сеп 2022 12:15, Петя Славова
48
Безлов за бежанците: Проблемът е в заплатите на полицаите
Снимка: БГНЕС

Десет гранични полицаи са участвали в различни схеми за трафик на мигранти, съобщи вчера служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.  По думите, замесените униформени са от различни териториални подразделения на "Гранична полиция" на границата с Турция. Повод да се заговори отново за пукнатините в системата.

Още по темата

Според Тихомир Безлов, главен експерт в програма "Сигурност" в Центъра за изследване на демокрацията, няма ефективни присъди срещу полицаи. По думите му репресията действително не е ефективна и тя не е ефективна не само по отношение на МВР. "Тя е неефективна като цяло", коментира той пред БНР.

Причината, според Безлов е, че доходът, който получават граничните полицаи от преминаването на един мигрант, е с три-четири пъти по-голям от средната им заплата.

"Проблемът е, че ако се хване полицай, за когото се знае, че е участвал в схеми с мигранти, обикновено се стига до там да се освободи граничният полицай или съответният полицейски служител. Дори има много разследвания и документирани свидетелски показания за сума, която трябва да дадеш, за да започнеш да работиш в тези схеми, но проблемът с миграцията е доста по-сложен, защото тези мигриращи хора от бедни страни минават през цяла Европа, те не минават само през България и в крайна сметка отиват в най-богатите страни, които са и с най-ниска корупция. Мигрантите правят това успешно и постигат до целта си", допълни Тихомир Безлов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът не е в заплатите на полицаите - проблемът е в следването на чужди интереси пагубни за БългарияОсобено руско-севетските от 1944та година!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алооо,вие май ще откриете топлата вода,защото цялата система е за рестарт,докато не се изчистят всички служители в това число и цивилни които са на двойна хранилка -заплата и и пенсия едновременно нищо добро не ни очаква,навсякъде е бъкано с шуробаджанащина до 9то коляно,пълно безхаберие и никой не смее да се обади,защото знае Ако говори остава без работа!
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че кой полицай чака на заплата?!Те заради рушветите се натискат да са в мвр.
35
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Фамилия Алгафари на прокурор, съд и затвор ! Баста на "шуробаджанащината" !
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е, много са им парите и се замислят за глюпости.
33
0
 
7
 
! Отговори
Моля моля .... преди 1 година
До НЕ, НЕ Е ПРОБЛЕМА как да образуват дело, като всички се отчитат на управляващите и прокурорите.... и на Доган.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже им са малки заплатите затова спират автобуси като се навират с патрулките под тях. Ами дайте им повече пари де...дайте им по 100 бона. Заслужават си ги
31
0
 
24
 
! Отговори
Pipi преди 1 година
Не! Проблемът е в липсата им на морал!!! Като не ти стига заплатата или са ти много отговорностите, винаги можеш да се преориентираш. Щом си избрал да носиш пагон, няма само да се оглеждаш зад кой храст да размахваш палката и каква далавера да направиш, а ще служиш на народа, какъо кодексът го изисква.
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не само че имаме най голям брой нищоправци наречени"полицаи" на глава от населението,ами на всичкото отгоре те са и най корумпирани в цяла Европа!
29
0
 
2
 
! Отговори
До Рапона преди 1 година
Аз съм си достатъчно грамотен.А ти си лъжец.
28
1
 
22
 
! Отговори
Проблемът преди 1 година
Безлов не е в заплатите на полицаите, за ивформация начинаещ полицай в ЕС започнва с приблизително 1700 -2000 евро, а в манталитета. Тук си плащат да ги назначат в МВР и след това гледат бързо да си избият парите инвестирани в работното масто! Да не говорим,че мотивировката им за работа се свежда до това, с колко отгоре ще се приберат след работа!
27
2
 
1
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
До До Ръпоне Преди да се изказвате, не е зле да се поограмотите. Граматически и функционално.
26
5
 
6
 
! Отговори
До Ръпоне преди 1 година
Стига си лъгал.В тия данни влиза цялото МВР.А в МВР само половината са полицаи. Останалите са пожарникари, администрация,волноноемни служители. Така че България не е с най-много полицаи на човек от населението нито в света, нито в ЕС.
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Проблемът не е в заплатите на полицаите, болшинството нямат наяждане, проблемът е че не лежат в затвора. Занимават се с всевъзможни престъпления,а няма наказания. Да им пръснат дзамбите в панделата на хиляда шуробадженакорушветчийски лапача, останалите сами ще се спрат.
24
2
 
8
 
! Отговори
ил Рапоне преди 1 година
Фотото обяснява всичко. Нарушителите на външна за ЕС граница, углавно престъпление, кесят, органът чопли смарт-устройството, без шапка, сиреч, както казва мъдрецът Тиквуций, не е уставен, а следва да внушава респект. Иначе страната е на челно място в света по брой полицаи пър кепитъ. Солидарност, върховенство на закона, ценности, демокрация, пазарна икономика, толерантност, вие майтапите ли се. Приятен ден.
23
1
 
12
 
! Отговори
Българина преди 1 година
Проблемът е че не се стреля по границата на месо и не се излъчва на живо.....
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не, не е вярно."Колкото повече, толкова повече" - не ми пробутвайте мечо Пух!Заплатите са ниски за отговорността, но не са виновни хората на терен.Винаги ще се възползват от обстоятелствата онези, които имат възможност да го направят.Да си честен човек в тези дни, е неморално.Нали либералите искат да отпаднат границите? Зависи чии? Двойният стандарт отдавна е известен, особено на възрастни като мен.Теорията е едно, практиката е съвсем друго. Акъл от кабинет се раздава лесно.
21
2
 
10
 
! Отговори
и петорно да преди 1 година
увеличите заплатите на заптиетата, медици, учители, съдии, общинари и други на държавна хранилка няма да има промяна. такъв е менталитета на бг да си гледа неговата копанка, да чака да му дойде време за пенсия и ако може пак да е на службицата пенсиониран. царя беше казал навремето че народа трябва да си смени чипа. Естествено че има и много съзнателни бг, но птичка пролет не прави
20
2
 
23
 
! Отговори
Полиция --“ ОПГ преди 1 година
Полицията в България е най-голямата организирана престъпна група! Беден Полицай няма и за последните 35г. няма тежко криминално престъпление в което да не са замесени полицаи !
19
1
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
А депутатските заплати кога ще се вдигат.Как може депутат да върже двата края с три средни заплати за страната ,трудно нали?