Пострадалите в Карловско страдат предимно от сърдечни проблеми

Около 20 човека са прегледани от лекарите за няколко часа
8 сеп 2022 18:10, Йоана Цонева
13
Пострадалите в Карловско страдат предимно от сърдечни проблеми
Снимка: БГНЕС

Високо кръвно и ритъмни нарушения са най-честите оплаквания на пострадалите от наводненията в Карловска област. Това отчетоха дежурните екипи от УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“, които бяха изпратени на терен, съобщиха от болницата.

Около 20 човека са прегледани от лекарите за няколко часа. Една жена е била транспортирана с линейка до болницата в Карлово. Тя е с травма на рамото, след падане при физическа работа.

„Оплакванията от хипертония са свързани с преживяванията – напрежение, стрес, мръсотия, тежка физическа дейност.“, коментира д-р Ани Попова от Клиниката по кардиология в лечебното заведение.

Още по темата
„Има много пострадали къщи. Хората са потресени от случилото се. По-малко пострадалите помагат на по-тежко засегнатите. Те имат най-голяма нужда от дезинфектанти“, разказа д-р Кристина Смелова от Клиниката по анестезиология.

Медиците са позиционирани пред общините на село Богдан и село Каравелово. В плановете им е заложено да обходят част от местата, недостъпни с кола. Освен преглед и измерване на основни показатели те оказват емоционална и психологическа подкрепа на пострадалите.

От ръководството на болницата ще изпратят болничен психолог, който ще окаже помощ на хората с психологически проблеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нормално. Хората загубиха цялото си имущество, а днес им се наложило да гледат и Просто Кире. Отишъл да се снима за предизборната кампания. Обаче на някакви от с. Богдан им писнало и го изгонили, щели да го бият, май.
11
0
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Къде са управниците да се погрижат дза българските граждани, да ги настанят в хотели и държавата да поеме издръжката им до почистване и възстановяване на селищата и домовете им. Последното не става не с голи ръце и без пари. Става само за поредните кандидати за управници, които без срам използват човешката мъка, за да рекламират себе си.
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като гледаш стихията какво е направила,..как няма да имаш сърдечни проблеми..Съпругата днес ходи да помага с колежки в Каравелово...Нямаше думи да опише ситуацията...Пералнята пълна до горе с тиня...Улицата от наноси се е вдигнала 2 метра нагоре...Помогнали на една къща след основен ремонт която е била...Пълен ужас.Но е имало много тежка техника,..което е добре.Но трябват ръце за по домовете...
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Калта е много полезна за сърцето. Седете си в калта и таксувайте с такса за кални бани политиците, където идват да ви помагат.
8
0
 
1
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
Щерю, що не си пиеш водката, а пишеш тука. Тва същото климатично оръжие ли е където руските ти господари лъжеха че ползвано уж за да наводни Сърбия, Хърватска и Босна??? Скажи мня ***???
7
0
 
1
 
! Отговори
Кълвача преди 1 година
Да отидат на Калофер на събора в събота, да отпуснат душата, да пийнат и хапнат... по време на криза така прави общината .....Това разбира се го казвам с тъга... за съжаление това е България едни страдат, други печелят... а уж... общините нямали пари.. явно зависи за какво
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Моят баща е на 88 г. През целият си живот никога не е ходила на лекар, само веднъж си е чупил крака и това му е било първото и последното влизане в болница, контролни прегледи НЕ е правил, ни кръв, ни урина, ни захарна. Та, решихме все пак с домашния апарат да му премерим кръвното - 110/60, което е чудесно за неговата възраст. През целият си живот не е пушил, нито е пиел алкохол. Активен е, движи си се.
5
2
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Срещу Православна България, вероятно, бе използвано климатично оръжие, което превръща пръстта в кални потоци. В интернет има статии за подобни неща по света...
4
0
 
0
 
! Отговори
Съд+Затвор? преди 1 година
Събуди се бе!!
3
0
 
1
 
! Отговори
Застраховки кога?! преди 1 година
Или като ги плащат, ще плачат...
2
0
 
7
 
! Отговори
ЦСКАр преди 1 година
ДпС и тяхната мафия! Те са отговорни за незаконната сеч. Да не се правиме на луди. Съд и затвор!!!!! Иначе аз пратих 5 СМС-а на 17777. Не е много, но ще пратя пак. Направете го и вие!
1
0
 
3
 
! Отговори
Уонко Нормалния преди 1 година
Хората Агонизират Яко, държава няма отдавна! Са 100 милиона за уж изборчета Пак, вместо с тия кинти да се Помогне.