Национален протест на зърнопроизводителите

Имат няколко искания
Обновена: 14 сеп 2022 07:34 | 14 сеп 2022 07:20, Росен Стойчев
72
Национален протест на зърнопроизводителите
Снимка: БГНЕС

Зърнопроизводители излизат днес на национален протест. Недоволството им е продиктувано от безконтролния внос на зърно, съобщи Bulgaria ON AIR.

Земеделците настояват за намаляване на употребата на пестициди и за по-голяма защита на бранша.

Още по темата
Протестът ще е насочен и срещу високите цени на продктите, с които се обработва почвата.

Планира се демонстрации да има в 12 държави в Европа днес и в следващите два дни.

Демонстрации се организират от Националната асоциация на зърнопроизводителите и ще бъдат в областните градове в земеделските райони на страната. Очакват се шествия със земеделска техника на много места в страната, основно Бургас, Добрич и Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
13
 
! Отговори
Бгг преди 1 година
Зърнарите не искат да са солидарни с укрите ей.В гейсъюза никога не е имало пазарна икономика в земеделието. Всичко е субсидирано и то несправедливо, в различните страни субсидиите са различни за една и съща култура.Така че не ми говорете за пазарна икономика в гейсъюза.
12
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че какво му е на украинското зърно, по цял свят се изнася! Подбивало цената на нашето, ами това е добре. Не се наядоха родните зърнари!
11
1
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Ценко 12 Като няма да я дадеш , изяж си я сам.
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Планът след коби и войната е продоволствена криза. Нищо няма да се промени, видяхме в Нидерландия какво ги направиха фермерите. Идват тежки времена, стягайте се.
9
3
 
27
 
! Отговори
Качо преди 1 година
Уважавайте труда на производителите. Щот ще ми ядете..... Заложили сме препарати, торове, посевен матрял. Има да се плащат лизинги на джипове, почивки в чужбина, строя и къща в Женева. Да не говорим за дневна разкладка на деца, жени, любовници. Вече се не издържа.
8
5
 
6
 
! Отговори
Ценко преди 1 година
Веднага да се забрани всякакъв внос от Окрайна и Русия. Те подбиват цената на зърното и се оказва, че ние работим на загуба. Аз имам на склад 600 хиляди тона първокачествена българска пшеница и под 600 долара на тон няма да я дам.
7
0
 
21
 
! Отговори
Сашо арендатор преди 1 година
Подкрепа за колегите, все още съм в Монако, не мога да тръгна веднага, щеркатабднес е на опеерация за поставяне на силикон, но ще изпратя техниката да запушим пътя за Монтана
6
1
 
24
 
! Отговори
зърнар преди 1 година
Знайш ли къв палат съм вдигнАл, мам ми тряят паре да го довършим!
5
3
 
26
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Още пролетта предишното правителство искаше да изкупува пшеница за да осигури запаси за страната ни. Тогава зърнопроизводителите не желаеха да продават,защото цената на международните борси се покачваше и очакваха да си продадат продукцията на по-високи цени.Сега протестират ,че украинската пшеница им прецака плановете. Май стана "хем боли,хем сърби".
4
9
 
19
 
! Отговори
Пазарната икономика преди 1 година
Пазарната икономика и свободната конкуренция умряха, убити от ЕС, САЩ и спонсорирани от тях международни и регионални организации, които да пазят техните интереси по цял свят. Пита се в задачата защо ние преди 33 години си съсипахме икономиките (с кусури, ама ги имаше)?
3
3
 
29
 
! Отговори
Watch преди 1 година
Докато го нямаше това зърно им бе добре че вдигат цените ,сега ревът че им пречи...нямат угода тия
2
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де писали сте за безконтролния внос но от къде ?Защо не пишете, че става въпрос за вноса от Украйна докога ще защитавате тези фашисти ?
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БРАВО!