Възстановен е токът в повечето засегнати места в Бургаско

12 електрически стълба са изкъртени от ураганния вятър
Обновена: 18 сеп 2022 19:41 | 18 сеп 2022 17:23, Анисия Иванова
9
Възстановен е токът в повечето засегнати места в Бургаско
Снимка: Министерството на енергетиката

“Електрозахранването е възстановено в повечето точки, засегнати от бурята, като на много места се ползват временни трасета”, заяви министърът на енергетиката Росен Христов в Бургас.

По думите му големите поражения са по 110-киловолтовата мрежа, като 12 електрически стълба са паднали.

“Предварителната оценка е, че за възстановяването им ще са необходими около 2 месеца. Изискал съм още утре да ни бъде представен график и заедно с кризисния щаб да намерим вариант за по-бързо решение”, допълни Христов.

Според него проблемът е сериозен и не може да се разчита на алтернативните трасета, предвид наближаването на отоплителния сезон. “Екипите показаха способност бързо да се организират, през нощта бяхме във връзка с кризисния център на EVN, за което им благодаря, както и на кмета на Бургас и областния управител”, каза още министърът.

Заедно с тях той посети рибно тържище в Бургас, чиято продукция е била застрашена заради прекъсването на тока в резултат на бурята.

“Температурата за замразените продукти беше критична. В момента електрозахранването е възстановено:, каза собственикът на борсата Ивайло Русинов, като благодари за бързата реакция при пускането на тока. В залите има продукция за общо около 5 млн. лева, допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
0
 
! Отговори
Кьосев преди 1 година
до 7.....Сарая на Доган получава ток от нефтопристанището, а там тока никога не спира!)
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тъй ли?.А Сараят на Доган възстановихте ли му тока.Не може ,,философа" да чете дебелите книги.Не може да различи руски ли са на турски ли е .Веднъж на тъмно взел да чете досието на Борисоф.Помислил в първия момент че това е неговото досие , щото в заключителната част те много си приличат.Макар да да тръгнали от единия ченге, другия затворник.
5
0
 
1
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Епа да укрепят стълбовете със свински опашки.
4
1
 
5
 
! Отговори
Това е министър? преди 1 година
"Заедно с тях той посети рибно тържище в Бургас, чиято продукция е била застрашена заради прекъсването на тока в резултат на бурята." Не е застрашена заради прекъсването на тока, а заради неосигурено алтернативно захранване (генератор), който да работи докато се възстанови основното.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Росене, вариантът за по-бързо решение е поне един Ми-10, с чиято помощ да монтираш новите решетки на преподготвените стари основания. Това при положение, че има от къде да вземеш 12 нови решетки.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цяло лято нищо *** Точно в началото на есента ли ще почнат тия потопи :(
1
0
 
5
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Стоманените конструкции на стълбовете за 110 киловолтовата преносна елмрежа не са "паднали". Те са изкъртени от бетоните основи, повалени и помляни от ураганния вятър.