Протест в кв. "Грамада" в Благоевград срещу шумните влакове

От БДЖ обясняват, че през нощта преминават само две композиции
21 сеп 2022 08:40, Петя Славова
9
Протест в кв. "Грамада" в Благоевград срещу шумните влакове
Снимка: БГНЕС

Жителите на квартал "Грамада" в Благоевград недоволстват срещу шумните звукови сигнализации на влаковете, които преминават в района. Особено се усеща между 22:00 и 7:00 часа и това се оказва голям проблем за живеещите в квартала.

Хората излизат на протест, който е организиран срещу нощното свирене на влаковете.

Очакват да се вземат адекватни мерки, за да се ограничи шумът, който по думите им вече е нетърпим. Надяват се да се изградят стени, които да спират този шум и във времето, когато хората почиват, да бъде тихо, предава БНТ.

От БДЖ са им казали, че това е техният закон, но според недоволните той трябва да бъде съобразен и с гражданите, и със заповедта на кмета да се пази тишина. Подава се звуков сигнал, който е много силен и затова очакват да дойде представител на БДЖ, който да обясни как се контролира подаването на тези звукови сигнали.

От БДЖ са обяснили още, че между 22:00 и 7:00 часа минават само два влака и те не би трябвало да безпокоят по никакъв начин хората в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Живеете до жп линия. Няма как целия жп транспорт да се съобразява с вас. Плюс това ви е казано че има само два влака в малките часове. Това е положението.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Машинистите са задължени да подават звуков сигнал при навлизане в населено място заради постоянното пресичане на релсите на произволни места и многото инциденти със сгазени хора и ***. Местните да преценяват - все си мисля, че животът им е по-ценен.Ама ако искат да живеят в затвор, може и стени да поръчат - държавата ще им ги плати. И после ще слушат звуковите сигнали през стените.
6
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На село ,на село!Там няма влакове !
5
4
 
13
 
! Отговори
Kreti преди 1 година
БДЖ едва ли е строило линия след 1990, не може да си построил къща или Блок на евтина земя и после да реве, тази държава е пълна с олигофрета.
4
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 а ако тази линия е построена много преди тези да си построят къщите там кой е виновен ?
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако беше Копейкин на никой нямаше да му пука защото ще сме свободни и проспериращи под Руския ботуш и никой нямаше да се вози на влак защото всеки ще си кара ладата
2
3
 
12
 
! Отговори
Дам.... преди 1 година
Но е време БДЖ да се озъзнаят., Какво казват и колко са влаковете няма никакво значение! Щом хората биват смущавани и дори един влак е много. Опции има! БДЖ или оправят кашите си...или да сменят мениджмънта и да следващите да ги оправят! Шумовото замърсяване е на брутално ниво в България! Живея в Бургас и няма дори един час без шум! Шумът, който се чува поседнощ е технологичен и не ми пука дали произвеждат нещо или каквото там правят! Шумът действа пагубно върху психиката и здравето! Точка!
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирил Петков съсипа държавата, ако беше Бойко влаковете щяха да са БЕЗшумни и щяха да прелитат ниско над Грамада