Коне и крави при прохода Предел, пътуващите в опасност

Собствениците на животните получавали санкции
26 сеп 2022 11:17, Петя Славова
29
Коне и крави при прохода Предел, пътуващите в опасност
Снимка: кадър, БНТ

Опасност за пътуващите около прохода Предел. Оказва се, че в района често излиза едър добитък, който е предпоставка за сериозни ПТП-та.

Хората често карат бързо извън населените места и не са нащтрек за конете и кравите, които изкачат внезапно на пътната настилка. А трафикът в района е натоварен.

В социалните мрежи всекидневно се появяват сигнали за преминаване на коне и крави на пътя за Банско. Сред хората, които често използват този маршрут е Янек Мазулов от Добринище, който също споделя, че проблемът с животните е постоянен. До този момент решение няма, мерки не са взети, освен знаците, че на платното за движение има опасност от появата на едър добитък.

Все пах хората са убедени, че това не е достатъчно. Човек разказа как е ударил кон на прав участък и животното е починало. Хората настояват за по-ясна сигнализация, че пътят е опасен.

От община Разлог обясниха, че правят всекидневни проверки по проблемното трасе. На стопаните, пуснали си животните да се разхождат свободно по пътя, им налагат санкции.

"Електропастирите се слагат прекалено близо до пътното шосе, според нас навлизат в сервитута на пътя и трябва да предприемем мерки, така че да задължим стопаните да ги изместят на по-голямо разстояние от пътното платно, също което правим проверяваме дали това са електропастири или просто въжета", каза пред БНТ Иван Гюров, заместник-кмет по икономически и правни въпроси община Разлог.

Въпреки проверките от общината апелират шофьорите да се внимателни и отговорни на пътя и да подават сигнали, в случай на нарушения.


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
То и в Котленския преди 2 месеца
същото. Имаше преди време и едни черни прасенца, ама напоследък май се поизгубиха.
26
1
 
4
 
! Отговори
NO FAKE преди 2 месеца
Aбе като гледам то на всеки сто метра трябва да има табела внимание *** и магарета на пътя ! :)
25
0
 
2
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 2 месеца
срокове ще ми поставят, санкции, глоби... хайде де...коне и крави не може...а кучета и котки може...така ли...
24
0
 
2
 
! Отговори
Оня ден... преди 2 месеца
...Мира от НОВА пита Иван Костов за 30 г. прехода, мина ли или още ще се мотаме като пате в решето. Ами отговора е ясен, тия животни са на млади стопани, които, ако ги питаш, ще напсуват парламента и беднотията, лъскави баби от махлата мъкнат отпадъци да хранят котките пред блока, после отиват на кафенето, смучат през сламка коктейл и пафкат, обсъждат ПП и еди кой си. Значи, хора, дотук не заслужаваме преход, има банани, дънки, чужбина, но нямаме мозък за преход. Той не се купува.
23
1
 
4
 
! Отговори
Емили преди 2 месеца
а Емили язди ли кон, катър, муле?
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Промяната на радеф е факт!!!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако убиете я кон я крава, обадете се да дойда с ван-а да го натоварим и да го направим на суджуци. И кокошките от кога чакат и те да замезят горките. Не бъдете егоисти. Поделете улова си.
20
1
 
2
 
! Отговори
<3 преди 2 месеца
До НАПРЕД С КОНЯ ВИХАР - любима песен!
19
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
И в Дупница конете вилнеят по лозята и вилите! Влизат във вилните места и съсипват всичко! Стадата са диви, сами се движат и изхранват, а собствениците им, получават субсидии за тях от Е. Така е в цяла България!
18
3
 
4
 
! Отговори
СУС! ПРРРР! ГЯ-ГЯЯЯ! преди 2 месеца
Какво ви пречи кона?
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
РРРРР, КШ КШ КШ, БЕЕШ БЕШ БЕШ БЕШ!!!!!
16
0
 
7
 
! Отговори
do 13 преди 2 месеца
ти май само това имаш и в материален и в емоционален план в твоят животец
15
1
 
13
 
! Отговори
Име преди 2 месеца
До АнонименИ какво като караш последен модел барутник(БМВ= Барутник от Мукава и Велпапе)? Хората ти казват да внимаваш в тоя район. Ако въпреки това, ти пак караш с 640км/ч и удариш кон, то ще са виновни конете в главата ти, а не другите, затова те предупреждават, самохвалко такъв! Карал бил последен модел ТЪПпетишън.. и вече си с 5 чифта ***. Като караш такова, ще имаш дупе да си купиш пак , ако не спазваш нито правила, нито предупреждения.
14
1
 
14
 
! Отговори
ВНИМАНИЕ! ОПАСНОСТ! преди 2 месеца
НА АМ ХЕМУС, ИМА ПАРКИРАН ЕДИН МОСКВИЧ 12-тица. Много граждани вече докладват, че по време на палнолуние, черен кон без ездач започва да обикаля около колата, след което на Москала фаровете светват в кървавочервено и започва да кара в насрещното без шофьор на седалката. Много хора ги е страх дори да набият аварийни и да спрат, защото от колата се чуват странни звуци на крещящи в агония хора. Има и видео в интернет.
13
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Карам последен модел BMW competition. Ако тоя кон ми смачка бронят, ще ви застрелям със се цялата конеферма.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Жалко. Ако го бутна с Мерцедеса няма да имам място в багажника, да го натваря.
11
0
 
9
 
! Отговори
Ха, преди 2 месеца
ми то на прохода Троян-Кърнаре постоянно има коне. Даже и през тъмната част на денонощието. Пък по пътя за Златоград крави колкото искаш по завоите.
10
3
 
4
 
! Отговори
Иии-АААаааААА!!! преди 2 месеца
Солжете органичителни клочета.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва да им наслагат легнали полицаи в тоя участък и нема да карат бързо! Аман от такива, дето си мислят, че светът е създаден само за тях! Ми нормално е да има и животни тук-там бе, не само коли! Като има знак за преминаващи животни, ами не карай бързо!
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Прохода Рибарица-Шипково, коне да искаш.