След взрива в "Арсенал": Сградата е разрушена, изхвърлено е тялото на мъж

Има опасност от вторичен взрив
4 окт 2022 16:45, Нели Христова
99
След взрива в "Арсенал": Сградата е разрушена, изхвърлено е тялото на мъж
Снимка: БГНЕС

Цехът, в който е станал взрива в оръжейния завод "Арсенал" е напълно разрушен. Това съобщи на брифинг пред медиите Тодор Деянов, апелативен прокурор на град Пловдив. Той уточни, че става дума за един загинал, двама изчезнали и един ранен след инцидента.

Разпитан е началник смяна на цеха, като по думите на Деянов, взрива се дължи на нарушение на технологичните правила, свързани с безопасност на труда.

Още по темата

Един от починалите е 55-годишен мъж, чието тяло е било изхвърлено от взрива. Две жени на 53 и 43-годишна възраст, които са били в цеха, засега са в неизвестност.

"Все още не са започнали спасителни мероприятия и разчистване на отломките, тъй като съществува опасност от вторичен взрив. В момента пътува група от специализиран отряд за борба с тероризма. До половин час ще бъдат на място. Те ще ръководят операцията по разчистване на останките и търсене на двете жени.  На този етап не мога да кажа те дали са живи или са починали", обясни Деянов. Пострадала е и жена на 43 години, която се е намирала в близост до цеха. Тя е с черепно-мозъчна травма и е транспортирана в София.

Шансът двете жени, които са в неизвестност, да са оцелели, е малък.

Инцидентът е станал около 11.06 часа днес. Сигналът на тел. 112 е подаде в 11.13 часа на тел. Образувано е незабавно досъдебно производство, което се наблюдава от окръжна прокуратура Стара Загора. Разпитан е началник смяна на цеха.

"Все още е не е ясно как е станал взрива", допълни апелативният прокурор. В цеха са се изработвали изделия със звуково-светлинен ефект.

"Ако всеки си върши работата, както трябва, няма да се стига до такива нещастни случаи. Това е едно рисково производство и винаги съществува реална опасност, при най-малката грешка, да се случи нещо", заяви Деянов. Ще бъде разпоредена проверка в "Арсенал", като засега не са налице предпоставки за спиране на работата на завода.


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички взривове в "Арсенал" са дело на Русия и руските шпиони у нас.
86
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако наистина е гръмнал цеха за пиротехника не знам защо занимават държавата с това. Щом не е диверсия а човешка нeкaдъpноcт това е добре - можеше да гръмне и целия завод руснаците не са хубави
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 84 Това е проклятието на милионите майки....Ако имаше мозък щеше да знаеш,че не оръжието убива,а хората го правят. И тези заводи изкарват доста пари които влизат в бюджета на държавата. Много е хубаво да си мечтаеш за един розов свят в който всичко е мир и любов,но в ерата на хората никога не е имало и няма да има такъв мирен свят.
84
4
 
10
 
! Отговори
Лов преди 2 месеца
Да не са ремонтирали украинските оръжия.
83
2
 
13
 
! Отговори
Г-жа Смърт преди 2 месеца
Който сее вятър-жъне бури.
82
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това не е саботаж...не не е саботаж.Не, в никакъв случай не е саботаж...изключено е да е саботаж....Каза Гешеф пред прокурорския състав на сутрешното заседание.
81
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали уж изгониха руските шпиони от България! Всичките, седемдесет на брой! Сега кой ще е виновен се пита в задачата? Да бяха оставили поне един двама, че да ги изгонят и тях сега, за да се изсипе още кал върху руснаците.
80
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това е проклятието на милионите майки, чийто синове са убити с оръжие от Арсенал в Украйна, Югославия, Иран, Ирак, Виетнам, Африка и др. Проклети да сте всички, дето правите оръжие. С каква съвест се храните с кървави пари. Малко ви е трима. Но Бог вижда и не забравя. А проклятието на майката е най-силно, от него спасение няма.
79
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо е България никога не се тръгва от версията , че е саботаж.Ако чашата е на половина винаги казваме че е наполовина празна.Никой и не подлага на съмнение обратното Нима оръжейния бизнес се приравнява с производството на моливи и химикалки.Нима това не влиза в категорията национална сигурност .И не допуска външно вмешателство при и най малкия инцидент И от кога нашето не е в полезрението на шпионаж или външни вмешателство.Сякаш станал уинцидент с две коли се сблъскали...Случайно...
78
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия сeляни не се научиха как се работи с експлозиви
77
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Мизерстващи хора, които са готови да работят при робски условия" - много гадатели в тоя сайт. Взимат се по 2 бона в Арсенал, но работят роми предимно заради това, че на Арсенал не е постоянна работа защото назначават и освобождават през ден. Войната в Украйна няма общо - гръмна склада за пиротехника/фоерверки. Ромите са добри работници, но не спазват техниките за безопасност защото са неуки. Преди имаше училище към Арсенал и не можеше да работиш там ако не минеш през него.
76
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До един Анонимен__СПЕЦИАЛНИЯТ ОТРЯД ЗА БОРБА С ТЕРОРИЗМА ИМА СПЕЦИАЛНА ЗАДАЧА ДА ХВАНЕ СТРАШНИЯТ ТЕРОРИСТ ВИТЯЗ, ДА НЕ ВЗЕМЕ ДА КРАДНЕ КОРЕНИТЕ НА БЪЛГАРОСЪВЕТСКАТА ДРУЖБА...
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
75 Анонимен Мизерстващи хора, които са готови да работят при робски условия, за да не им замръзнат децата зимата; да не им отнеме Топлофикация дома пролетта се трепят, трепят, а началниците им, които са притиснати от правителствени кръгове, правителствените кръгове от украинския посланик и американските му гей дружки ги притискат да изпълняват непосилни норми. . . Моят съвет е - не ходете на избори, да не би нещо да се промени, избирайте бившите политици да не би нещо да се промени! Това е пътя
74
2
 
2
 
! Отговори
Сандо преди 2 месеца
тия 2те изчезналите просто са се изпари, даже не са и разбрали
73
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Производството на взривни продукти не е работа за при. мати!
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мизерстващи хора, които са готови да работят при робски условия, за да не им замръзнат децата зимата; да не им отнеме Топлофикация дома пролетта се трепят, трепят, а началниците им, които са притиснати от правителствени кръгове, правителствените кръгове от украинския посланик и американските му гей дружки ги притискат да изпълняват непосилни норми. Заради украинските оръжия стана това.
71
19
 
1
 
! Отговори
Партизаните преди 2 месеца
3 пъти бяха руснацитe, трябва на *** да се обявят извън закона на територията на България. Нема нужда от сибирски мънкита тука
70
6
 
14
 
! Отговори
SS преди 2 месеца
Тези инциденти много зачестиха ! Немърливост ли е,саботаж ли е никой не знае ? Обаче в едно съм сигурен Ако се спре износа за Украйна през трета държава ( така както ни се казва ) май ще престанат !
69
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаци не останаха у нас, но кpaвари и урки обаче с лопата да ги ринеш. Янките не се поколебаха да взривят цеха, така както и газопровода.
68
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ясно е че единствено Русия има полза да гърмят като пуканки оръжейните складове и заводи в България. Русофилите да започват да пишат минуси с които не може нито да се скрие, нито да се отрече истината. Никак не е случайно че звеното за борбата с тероризма ще разчиства отломките, за да не се унищожат или укрият улики от русофилите в завода.