Програмата за настаняване на бежанците изтича, а има нова вълна

Хотелиерите се чудят какво ще правят след 31 октомври
191
Програмата за настаняване на бежанците изтича, а има нова вълна
Снимка: БГНЕС

След усилването на обстрела в жилищни райони нова вълна с бежанци от Украйна е тръгнала към България. За това сигнализираха хотелиерите от Слънчев бряг.

"Има около 220 души. Снощи пристигнаха още 20 бежанци. Хората са от Запорожие. Разказват как живеят в подлези с децата си и едва са избягали". Това сподели пред bTV Виолета Галева, хотелиер.

Още по темата

На 31 октомври изтича програмата, по която държавата подпомага бежанците, настанявайки ги в хотели. От Министерството на туризма завиха, че се обмисля как да се процедира покрай програмата, но това зависи от актуализацията на бюджета или приемането на този за 2023 година.

„Имаме два много прости въпроси – какво правим след 31 октомври? Не знаем дали ще бъде подменена програмата. Това са много хора. При мен са 220, но имам колежка с 1300 души. Трудно е да кажеш на хората, че след два дни трябва да напуснат“, добави Галева.

53 хиляди са бежанците от Украйна, които в момента са в България.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
3
 
! Отговори
Гого преди 1 година
Не разбирам проблема? Нали са бежанци? За тях изградихме центрове, настанете ги там и проблема е решен
144
0
 
6
 
! Отговори
0808 преди 1 година
..чемодан, вокзал, киев
143
0
 
14
 
! Отговори
Михоооооо преди 1 година
И аз искам да съм бежанец. Тези наши "многа добри" политици оправиха БГ стандарта та започнаха да харчат пари и за "бедните" украински мързели
142
0
 
21
 
! Отговори
Пеевски преди 1 година
Това не е нова вълна това е бизнес на мутрите по Черноморието. Лятото свърши и зимата искат да работят със държавни помощи за сметка на бедността в България. Ние български граждани работим на лозята в Франция и живеем на бараки а украински мързели на почивка в България за наша сметка. Мразя продажните политици. Къде са българите.
141
0
 
20
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
Защо идват и се отправят към хотелите на морето?Там не са бежанците центрове!! Да и плащат ПП и ДБ,а Бойко Борисов да и бъде охрана ...Киро да ги мениджъра ..
140
0
 
25
 
! Отговори
Да живее Украйна! преди 1 година
Нашите политици са съгласни да умираме от глад и студ, но "бежанците" да живеят в луксозни курорти. СРАМ и ПОЗОР!!!
139
0
 
33
 
! Отговори
Отидете и вижте! преди 1 година
Вижте по морето луксозните коли с украински номера, младите и здрави украинци и техните приятелки се радват на живота в ресторанти и барове. Нашите хора в Карловско в студени бунгала, български дечица не са виждали българското море, български пенсионери не могат да си купят лекарства.
138
0
 
28
 
! Отговори
Садам преди 1 година
Намеквате за укрите, но това са далееееееееч от "бежанци"! Един дори не е пратен в бежански лагер, а вече доста задържаха занимаващи се с трафик на арабски бежанци.
137
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
значи за нас тарифата за тока ниска само за 2 крушки и хладилник,всичко отгоре-бойлер ,климатик умножено по 5,а тези на отглеждане в хотелите на топло- басейн,хранене безпл.здравеопазване ,така ли?
136
14
 
8
 
! Отговори
Ами,да.... преди 1 година
Първо разходите се покриват от Бюджета----а след това по истински документи се плаща от ЕС на БЪЛГАРИЯ!
135
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради тия цял свят е в колапс, а те пристигат на талази. С нищо не сме им длъжни.
134
0
 
28
 
! Отговори
Колето преди 1 година
Подмянат българите ,но българите не се усещат и размятат ЛГ*БТ и синьо-жълти знаменца !!! :( Приемат унищожението си с усмивка !
133
26
 
3
 
! Отговори
Да идват украинците преди 1 година
РУСКИТЕ ГАДОВЕ --ВЪН!
132
28
 
1
 
! Отговори
Слава на Украйна преди 1 година
ЩЕ СИ ПОДКРЕПИМ БРАТЯТА ПО СЪДБА!!!
131
1
 
37
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Православен...не е омраза,мой човек!...Първо тия "с децата" могат да си останат в Украйна!!!...Боеве се водят на една МАЛКА ЧАСТ от територията им !!..Цяла западна Украйна си живее съвсем спокоен живот !!..Да си беха останали у дома !..Чий го търсят тука?..И другото,което дразни :..-За НАШИТЕ хора,пострадали от наводнения и други катаклизми,отношението на ПРОДАЖНИТЕ ни "власти" е едно,към НАВЛЕЦИТЕ-коренно различно!..Да третират укрите като сирийските и афганските бежанци!..Какъв е тоя ЛУКС
130
25
 
1
 
! Отговори
Идвайте братчета... преди 1 година
НЯМА ДА ВИ ОСТАВИМ ГЛАДНИ И НА СТУДЕНО!
129
29
 
2
 
! Отговори
Православен преди 1 година
Хора, опомнете се, каква е тази безумна омраза срещу жени и деца, останали без препитание и без дом, защото бягат от война??? Тези хули, които пишете срещу бежанците, са страшен ГРЯХ
128
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Програмата за настаняване на бежанците изтича ..." ами палатки, фургони... За българите в карловско не стигнаха дори фургоните, а за навлеците 5-звездни хотели. Айде няма нужда. Господа политици най-вероятно пак ще има избори - не дразнете хората за да не дойде русофилска партия дето ще ги изритва тия още на границата!
127
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука имаме на центъра 14 етажен хотел. Работят и се поддържат само първите 4-5, понеже няма кой да спи у него. Място има, да заповядат. Хем ще е добре и за хотела и за града.
126
2
 
16
 
! Отговори
Пробвал преди 1 година
Украйна вече е професия в ЕС.