Земеделци се отказват да произвеждат продукция

Смятат, че излиза скъпо
27 окт 2022 15:03, Росен Стойчев
23
Земеделци се отказват да произвеждат продукция
Снимка: БГНЕС

Земеделци у нас масово отказват да произвеждат продукция тази зима заради високите цени на енергията, съобщи Нова.

Още по темата

 
Голяма част от оранжерийните производители обявиха нулева година в очакване на високите сметки за ток и газ.

А овощари дори започнаха да унищожават дървета. В същото време евтина продукция от Гърция и Турция продължава да залива пазарите у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
а защо изкореняват плодни дръвчета като не могат да ги обработват да ги оставят амазащо ги унищожават
15
5
 
1
 
! Отговори
КОМУНИСТА: преди 1 година
ОТ ЗЕМЕДЕЛИЕ --НЕ СЕ ПЕЧЕЛИ , БЕ......КУПУВАЙТЕ ОТ КОМШУЛУКА И ЕС!
14
4
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
Пазара в Одрин,Кавала и Драма е отворен за цела България.....зеленчуци има за всички!СКОРО ЕРДО ЩЕ ОТВОРИ И ИСТАМБУЛ ЗА НАС!!!!!
13
1
 
9
 
! Отговори
ЗЕМЕДЕЛЕЦ преди 1 година
Не храня червени хрантутници и мързеливци за "без пари"....КОЙТО ИСКА ДА РАБОТИ И ДА ЯДЕ ДА СЕ ВЪРНЕ НА СЕЛО----КОЙТО НЕ ...ДА ЯДЕ ОТ ВНОСА ИМА ДОСТАТЪЧНО И ПАЗАРА Е ПЪЛЕН!
12
4
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 1 година
...че тия земеделци освен жито , друго не знам да са произвеждали до днес...ха,ха,хааааааа
11
2
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
е,рипкахте "кой не скача е червен" и "ВИНАГИ С ЕС,НИКОГА ЗА Родината !",а сега се оказва,че "Ябълката " ЕС отвън е червена,а отвътре-червива..ЗА НАС !
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо - в Гърция климата е по-блогоприятен през зиматаВторо - гърците получават по-големи субсидии. Тъй е решено в ЕС.
9
11
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Гръцките домати са по-вкусни, защото ги пече повече слънце и са на топло. Вкуса зависи и от сорта. Доматите са многогодишни растения. Студа ги убива през зимата. Или сушата. Иначе си растат. Има домати с размер на дърво. Живея в топъл климат и където има влага, растат сами, ако хвърлиш домат в градината, семките си покарват и раждат нови домати.
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Замеделците, като лапахте субсидии проблем нямаше, нали ?? И как държави без субсидии и във война като Украйна вадят по- евтина продукция.Ей това ако можете да ми обясните ...
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важното е че има банани . Да не сме прости да ядем домати като вече има банани . Как са бананоядците ? От 9 милиона що станах 6 ? Нали членството е много хубу . Е ся са членове кво реват ?
6
8
 
14
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
И защо е евтина продукцията от Гърция и Турция,въпреки транспортните разходи?Гръцките домати са ми по-вкусни от нашите.Евтино не винаги е лошо,а и от Гърция и там са проверявани и на границата за пестициди,нитрати и т.н.
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалка,жалка Българио!Защо те освободиха руснаците,само за да плюеш срещу тях и да изчезваш в небитието,погубвайки вече и земеделието.Такова падение не е имало даже и когато си била османски вилает - тогава поне е имало цветущо земеделие и животновъдство!А сега си безплодна пустиня,потънала в трънаци!Ама поне има турски ,гръцки и даже македонски пластмасови зеленчуци!Те ще те съпроводят тихо и кротко в небитието!!!И без това за краварските ти господари си интересна само като военен полигон!
4
0
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Така ще е, като който работи не получава достатъчно да го задържи на мястото му. Прекупвачите правят голямата пачка. Производителя трепери да не мине стадо от комлука да му обере продукцията преди той да успее да бере. Накрая, ако успее да набере нещо, прекупвачите му го изкупуват на безценица и производителя не може да си покрие разходите. За лудо - работи, за лудо - не стой. Но след няколко години работа за лудо, на всеки му падат стотинките да си търси късмета на друго място. Прекупвач не сее
3
8
 
10
 
! Отговори
АПК преди 1 година
Толкова са земеделци това. Само чакат някой да им даде пари за да посеят 2 домата. Едно време имаше истински земеделци, които работеха и си изкраваха продукция и печалба, а не чакаха държавата или Папата да им пратят помощи.
2
5
 
17
 
! Отговори
Пена преди 1 година
Бойко Борисов утрепа и земеделците. Сега ще ядем пластмасови турски домати.
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЕС докато ни накара да се влачим, няма да спре да ни руши земеделското производство. Унищожи ни атомната централа, а Естония си я запази, за разлика от нас, унищожи ни предприемаческия процес, повали селското стопанство, а сега и дребното земеделско производство. За да можем да внасяме от ЕС, да плащаме по-големи европейски данък и така ЕС да смуче пари в бюджета си, за да се разширява, докато ние изчезнем, за да не й се пречкаме. Много добре са го измислили.