1,6 млн. е събраната помощ от дарения за наводнените села в Карловско

До 10 дни средствата ще бъдат разпределени
10
1,6 млн. е събраната помощ от дарения за наводнените села в Карловско
Снимка: Dnes.bg, архив

В едно от пострадалите села след наводнението - Богдан вече има фургони. Семействата, които са настанени в тях, питат кога ще има път и дали ще могат скоро да се върнат у дома.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов обяви, че вече към общината от различни кампании са събрани 1 600 000 лв. „Ще гласува разпределението на тези в рамките на 10 дни. Отделно трябва практически да изградим нови речни корита в Каравелово, Богдан и в Слатина. Очакваме да ни предоставят временен мост, който ще поставим на реката в Каравелово, за да може да имаме два моста“, каза още Кабаиванов пред bTV.

Водоснабдяването е възстановено при голяма част от жителите на Богдан, каза, още той.

„Остава ни още работа по улиците. Предстои тепърва да бъдат възстановявани, защото виждате, че всички тези улици бяха с настилка. В момента виждаме наноси, но ако бяхте снимали преди месец, оттук не можеше да се минава“, добави кметът на Карлово.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: наводнениекарлово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
мак преди 1 година
Голяма работа са тези фургони. Голяма помощ и грижа. Смях.
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я веднага Киро и компания да си дарят заплатите за възстановяване на българските села! Нали за укронацитата искаше да дава, ей му много по-добра кауза.
5
0
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
трябва граждански контрол оставят ли се парите на кметовете пиши ги бегалисега ще се надуват сметките за улиците вик мостовете ремонта на къщите
4
0
 
8
 
! Отговори
До преди 1 година
10 дни,10% ще липсват.За това не правя дарения,много от парите изчезват.
3
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото е построено при Тодор Живков това е останало. То е остаряло и трябваше да бъде подменено. Но какво да се прави като всички кметове и властници са КРАДЦИ! От крадене се самозабравят! Стъпвате върху граденото от Тодор Живков! Нищо не са построили! Или ако са построили - реката отдавна го е отнесла и пак остава Тодор-Живковото строителство!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вчера депутатите ме развеселиха като се тупаха в гърдите и обясняваха коя група е помогнала повече.Едни били отпуснали няколко милиона за възстановяване. Други ходели с лопати и помощи и също помагали. Трети дарявали. Да се смееш ли да плачеш ли. То се видя,че реално първите 3 седмици държавате един багер не изпрати да разчисти калта. Само доброволци отидоха.
1
6
 
4
 
! Отговори
Предложение преди 1 година
Дайте ги на Украйна те са по нуждаещи се моля!