Пети ден издирват мъж в Стара планина над Чипровци

Отишъл за боровинки, джипът му е открит в дере
10 ное 2022 12:37, Анисия Иванова
13
Пети ден издирват мъж в Стара планина над Чипровци
Снимка: БГНЕС

За пети пореден ден продължава издирването на изгубения в Стара планина над Чипровци Павлин Найденов – Палчо Техниката. По склоновете на планината са екипи на полицията от Монтана, спасители от пожарната в Монтана с дронове, гранични полицаи от участъка в Чипровци, общинари от Чипровци и граждани, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

65-годишният мъж е изчезнал около 17 часа на 6 ноември, след като в този ден отишъл във високата част на планината да бере боровинки. Той се движел с джип, към 16:30 часа бил забелязан от други берачи в планината, с които разменил няколко думи и тръгнал към Чипровци. След това никой повече не го е видял и следите му се губят. Вчера автомобилът е бил открит в пресечена местност, паднал в дере и с нанесени от това значителни материални щети, но самият Павлин Найденов не бил в него.

Не е открит и в околността на дерето. Преди да напусне автомобила Найденов го е заключил, като в джипа са останали сигнални ракети и радиостанция. Предполага се, че заради гъстата мъгла в неделя, която свалила видимостта в планината до 1-2 метра, Павлин Найденов е решил, че с автомобил не може да слезе в Чипровци и е тръгнал пеша.

След това вероятно се е загубил и сега е някъде в планината, коментира пред БТА кметът на Чипровци Пламен Петков, който също участва в издирването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: ЧипровциМВРиздирване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Читател преди 1 година
Човека си е имал семейни проблеми или служебни.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано го намерят, но това като в джипа са останали сигнални ракети и радиостанция, е много странно за човек от планината, който е с всичкия си или не е принуден да го направи.
7
1
 
6
 
! Отговори
Лллл преди 1 година
Доста дни го няма . А е местен . Неможе ли да се ориентира в планината ? Чудно ми е ! В този край има ли диви животни ?
6
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "За боровинки ще обикалям като щур пущинаците. В магазина има" --- хахаха, аре поредният продукт на пластмасовото поколение се иззз..ра! Абе, магазинния, глей са.. и аз имам една градинка с домати и едно кило домати от нея ми излиза на цена по-висока от в магазина.. отделно и труд.. познай обаче кога ще избера пластмасарията от магазина пред истинския продукт! Като не разбираш някои неща по-добре не коментирай!
5
3
 
13
 
! Отговори
До "Нищо не раз преди 1 година
Какво не разбра? В малките селища всички имат някакви високопроходими таралясници за по 2-3000 лева , за да ходят в планината.Това не са джипове за 100 000 евро! Затова ги имат, за да си берат боровинки и гъби, да ги продават и да оцеляват.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста е късно за боровинки в Балкана
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не пуснат един дрон да огледат околността? Къде ще го търсят из пощинаците?
2
1
 
42
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Дано да намерят човека жив и здрав!
1
29
 
12
 
! Отговори
Нищо не разбрах преди 1 година
Има джип, а няма пари да си купи боровинки?