Хората от Карловско не са получили и стотинка от даренията

Къса се връзката при местната власт
14 ное 2022 12:15, Петя Славова
58
Хората от Карловско не са получили и стотинка от даренията
Снимка: БГНЕС

Минаха над два месеца от наводненията в Карловско. Хората трудно се справят с проблемите след като природната стихия унищожи домовете им.

Оказва се, че обещаната безплатна геодезическа дейност трябва да бъде поета от жителите в наводнените райони.

 Ани Иванова от Инициатива за възстановяване на Каравелово коментира пред БНТ, че са изпратени писма до институциите и хората се надяват да има позитивен резултат.

"Основният проблем е, че само ни се обещават. Трябва постоянно да настояваме , да се обръщаме с апели към медиите. Връзката се къса при местната власт. Влизаме в омагьосан кръг. Получаваме уверения от по-висшите институции, но общината не предприема действия. Ние трябва да плащаме за всяка една услуга", коментира тя и допълни, че хората все още на со пуличили и нищо от даренията, натрупани в общинската сметка.

Още по темата

"Те все още не са разпределени, а ние сме в изключително затруднено състояние. Общината не направи специална дарителска сметка, тя предостави своята. Имаме опасения относно реалната сума, която се е събрала до настоящия момент. Богдан, Каравелово и Слатина са пострадали. Към тях бяха доведени и други. Това доведе до нови огледи и съставяне на комисии. Този експертен съвет не е обществен. В него има държавни служители и кметове на населени места, но местните жители са много малко".

Детската градина в Каравелово е в близост до реката, но конструктивно не е много пострадала, обясни Ани Иванова и допълни, че за момента тя е затворена и децата ще са пренасочвани към съседното село.

"Вече е изчистена. Необходимо е укрепване и козметични ремонти по сградата. Имахме уверение, че има как да бъде възстановена или ще бъде построена нова. На 27 октомври обаче общинския съвет взе решение да я закрие. Няма окончателно становище относно конструктивната й издръжливост. Децата трябва да ходят в Богдан. Надяваме се ,че ще успеем да я спасим, защото досега има само решение на общинския съвет".

И в момента има сеч на дърва в близост до едно от поройните дерета, сигнализира тя и обясни, че жителите разполагат със снимки и координати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 49 - И, като идат от Европа пари, вноските в ЕС кой плаща? Отделно и от републиканския бюджет вървят средства. И, като бедстват българи, не ми оправдавай украинци, дето реват да не би да ги мръднат от хотелчетата. Не е завист.
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както винаги в Бг , изненадани НЯМА !
42
0
 
3
 
! Отговори
До49 преди 1 година
Идат ама не всичките,близо 300 милиона идват от републиканският бюджет!Факта,че идват от там говори че аз и най вероятно и ти сме ги дарили като данъци за украинците а не за бедстващите българи,тоест дарението е направено не от нас а от нашите родни майцепродавци!
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей голям рев и завист за украйнците. Но там парите идват от Европа и тя следи как се харчат. Затова и в крайна сметка стигат до тях. А тук най-вероятно са някакви мижави даренията и се контролират от хора, които народа е избрал да са там и да ги крадат. Да не говорим, че от всички коментирали по-долу най-вероятно никой нищо не е дарил, но иначе живо се интересува защо не е помогнато на хората.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** ФИ Я!!!!!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига сте се оплаквали,вие не разбрахте ли че това не е евроатлантическо,не е солидарно,това да подкрепиш собствените си хора когато са в беда,ама да подкрепяш навлеци със стотици милиони от война която не е наша,Еееее на това се вика "солидарност"
38
1
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
пак повтарям граждански контрол над даренията парите попаднат ли при кметоветеняма да се видят повече услугите ще се вдигнат в пъти типична бълг черта
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимус преди 1 година
Къса се джоба на кмета и цялата управляваща пасмина!Как не се наядоха бе!Нашитебедстващи хора ги настаняват във фургони,а т.нар. бежанци във хотели.Сещате ли се,къде е разликата?Да ви измие потопа вас,дано,долни ***!
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бачкат про стите. На майка ми близък роднина втори братовчед, който ми се пада практически чичо, работи ГЕРБ-аджия и има бентли. А къщата му е като прогимназия.
35
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Местните феодали пълнят гуши от даренията, а пострадалите нямат нито стотинка помощ. Къде е държавата да приложи някакъв контрол над тези средства?!
34
4
 
5
 
! Отговори
само да питам преди 1 година
някой в бг чувал ли е за имотно застраховане? щот слушам , земеделци реват искат от държавата, всеки реве и с основание, ама някой изхарчи ли се с някой лев за застраховка?Колите застраховат имота -не , българска работа
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да се събират на протести като украинските бежанци и да си искат! Украинците ни показаха как се прави. Какво чакат, а не вземат пример?
32
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Vazno na ukraiskite smyrdeli dadojme a sa Bylgarina njma satova tij isrodi v parlamenta ne zasluzavat i 1 minuta da sa tam da davat ot tehnite saplati nonaroda e saspal to ne ot dneska ot sloletia
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скъса се връзката, защото общинските и селските кметове веднъж избрани се овързват с полиция, мутри и прочее и остават ДОЖИВОТ кметове, с което се обезсмисля целия демократичен процес.
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, какво толкова като не са получили. Нали на украинците им дадохме милиони...
29
0
 
9
 
! Отговори
важно преди 1 година
че депутатите си получават редовно възнагражденията и кюфтетата
28
0
 
7
 
! Отговори
Рамбооо преди 1 година
В София сме най корумпирани, а в поринциялните градове никои не ги пита и разследва какво вършат. Там шуро-баджанашките игри са най развити.....
27
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми че тези в общината те са си ги избрали с действие или бездействие. Сега да не реват, ами да си носят последствията. Също и с наводнението пак те са си виновни. Къде бяха, когато им сякоха гората над главите. Всеки си заслужава съдбата. Изключвам само малките деца или сираци. Но възрастен човек, здрав, прав да седне и да ми реве че е онеправдан и прецакан, айде без такива.
26
2
 
17
 
! Отговори
ПРОСТ-о Киро преди 1 година
Да се оправят сами. Няма и да получат , защото тука далавери не стават. Да припомним само , че Кирил Петков даде 35 млн лв от нашите пари на два пъти фалирала, офшорно регистрирана компания за електро коли, собственист на двама албанци.Досега има една гола поляна от тях като резултат и един голям среден пръст за нас ....
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украинки се ширят, българи се свиват - срам!